Презентація з досвіду роботи "Батьки-помічники вчителя..."

Про матеріал
Презентацію можна використати вчителям для роботи з батьками. Містить багато зразків запрошень найрідніших людей до школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

залучення батьків до освітнього процесу:батьки як помічники вчителя Підготувала вчитель Осівського НВК Ляшко К. М.

Номер слайду 2

Початок навчання дітей у школі завжди піднімає багато питань. Яким воно буде для малюків? Як вони адаптуються у новому житті? 3 яким настроєм почнуть навчання? Питання, які непокоять усіх, особливо батьків. Успішна робота з дітьми неможлива без постійного співробітництва школи і сім'ї, метою якого є узгодження, координування виховних впливів. З цією метою уже традиційними у моїй практиці стали Дні відкритих дверей у класі.

Номер слайду 3

Дуже часто трапляються ситуації, коли мама, вважаючи, що її дитина дуже розумна, на низькі бали її сина або доньки реагує словами: «І чого вчителька так тебе не любить?»… «Краще раз побачити, ніж сто разів почути»,- гласить народна мудрість. Тому на відкритих виховних годинах, уроках , екскурсіях батьки можуть помітити те, чого не бачили вдома, зробити певні висновки, потішитись успіхам або допомогти своїм дітям…

Номер слайду 4

Основи взаємодії педагогів з батьками сформульовані Василем Сухомлинським: «Якомога менше викликів до школи батьків для моральних нотацій дітям, для лякання дітей батьківською «сильною рукою», для попередження про небезпеку, «якщо й далі так буде продовжуватись», - і якомога більше такого спілкування дітей з батьками, що приносить радість матерям і батькам. Усе, що в дитини в голові, душі, у зошиті, щоденнику, - усе це ми повинні розглядати з погляду взаємин дітей і батьків, і зовсім неприпустимо, щоб дитина приносила матері та батьку одні засмучення - це виродливе виховання». Тому на відкритих уроках до кожної дитини намагаюся знайти стежечку її таланту і показати це батькам.

Номер слайду 5

Запрошення вигадую нестандартні. Пропоную розглянути деякі із них. Шановні батьки!Запрошуємо Вас на День відкритих дверей до першокласників. Раді будемо бачити Вас 15 грудня об 11год.30 хв. Приготуйтеся до нових відкриттів про Ваших діточок. Візьміть із собою хороший настрій, який, надіємось, ніхто не зіпсує і він залишиться з Вами протягом усього зимового дня. За статистикою батьки і діти спілкуються один з одним, загалом, хвилин 30 в день. Погодьтеся, що цього дуже мало. Дорогі тата і мами. Запрошуємо Вас на «Гостини» до другокласників для веселої бесіди, для годинки щирого спілкування, яка відбудеться ________ травня 2019 року об 11 годині. З надією на зустріч, Ваші діти і вчителька.

Номер слайду 6

Табличка на двері

Номер слайду 7

Шановні батьки!Ось уже пролітає третій місяць навчання у школі. Ваші діти поволі призвичаються до життя у шкільній родині. Успішно минув час адаптації… Прийшла пора прийняти першокласників у славні ряди ШКОЛЯРІВ Осівського НВК. Чи витримають вони цей нелегкий для них іспит витривалості і стриманості, чи зможуть показати себе урівноваженими, вихованими учнями? Прийдіть 25 листопада до школи і Ви побачите можливості своїх дітей. Чекаємо Вас о 12 годині. 

Номер слайду 8

Зима повноправно ввійшла у свої права. Замела стежки і доріжки, припорошила білим снігом дерева, кущі і наші будинки. Вкрила пухнастою ковдрою і сміття, яке так «гарно» порозкидали люди. Зима старається прикрасити нашу землю, ховаючи увесь бруд під сяючими сніжинками. Природа просить захисту!Уже з раннього дитинства ми вчимо дітей любити навколишній світ, оберігати і захищати його… Шановні батьки!21 грудня третьокласники запрошують Вас на щиру бесіду, яка є маленьким уривочком їх природоохоронної діяльності. Початок о 10 год.35 хв. Раді будемо бачити усіх Вас.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Шановні батьки! Запрошуємо Вас ……… року на День відкритих дверей об 11 годині. Будемо раді бачити Вас у нашому класі. Пропонуємо переглянути розважально-пізнавальну передачу про зимуючих птахів, яку підготували четвертокласники. А також до Вашої уваги відкритий нестандартний урок, на якому Ви зможете поспостерігати за поведінкою, навичками та вміннями своїх дітей. На Вас чекатимуть приємні та цікаві, а можливо, нові і несподівані враження від шкільної зустрічі із вашими дітьми.  

Номер слайду 11

Шановні батьки. Запрошуємо Вас на маленькі посиденьки до третьокласників, на яких вони спробують переконати багатьох школярів у великій користі праці, намагатимуться висміяти лінь і будуть дарувати усім хороший настрій. Чекатимемо Вас _____ листопада об ________.

Номер слайду 12

Ось уже минає рік навчання першокласників у школі. Найбільшим їхнім досягненням є те, що вони прочитали першого у своєму житті підручника, назва якого «Буквар», запам’ятавши усі букви. Тепер вони з легкістю можуть читати журнали, газети та інші книги. І от уже настав час, щоб відсвяткувати цю першу перемогу першокласників і подякувати Богу за допомогу. Шановні батьки, запрошуємо Вас на Свято Букваря, яке відбудеться ……….20..року об 11 год.

Номер слайду 13

Шановні батьки. Ваші діти, хоча і є маленькими другокласниками, добре розуміють, що усі ми живемо серед людей і повинні доброзичливіше ставитися одне до одного. Вони знають, що потрібно вчитися рахуватися з думками і вчинками інших, уміти розуміти людину і вибачити її, бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б ти не хотів для себе. А для цього необхідно викоренити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді нас будуть любити і поважати люди, а світ стане кращим!Діти замислилися , чи завжди їм вдається бути хорошими по відношенню до інших? Може, не завжди, але вони будуть старатися рости толерантними людьми. І от 23 лютого об 11годині школярі щиро запрошують усіх на гостину до 2 класу, щоб розповісти іншим, що таке толерантність. Вони раді будуть, коли ви завітаєте на свято , дорогі батьки. До зустрічі!  

Номер слайду 14

Подяки батькам вважаю необхідними і важливими. Їх не буває забагато. Медаль батьківської славиза співпрацю. Дякуємо

Номер слайду 15

У своїй педагогічній діяльності створюю Книжки для батьків, у яких вони знаходять анекдоти з вуст їхніх дітей, а також копії цікавих записок(часом дуже незвичних), фото різних ситуацій із повсякденного життя класу і багато іншого.

Номер слайду 16

Хто ж таке писав? Здогадайтесь … Авторські вірші Уривки сторінок із Книжки для батьків

Номер слайду 17

Уривки сторінок із Книжки для батьків

Номер слайду 18

18 Уривки сторінок із Книжки для батьків. Мамо, таточку, братику й сестричко ви впізнали себе?

Номер слайду 19

Цікаво проходять батьківські збори, які не ідуть «за протоколом»,а урізноманітнені переглядом презентацій, іграми, таємними скриньками, ярмарками і звичайним чаюванням!

Номер слайду 20

Навіть найліпший сучасний навчальний заклад не виконує тієї ролі, яку відіграє сім’я у вихованні дитини. Окремо від сім’ї існувати школа не може. Це має бути тандем задля розвитку дитини. Таку думку висловлював і Ян Коменський: він вважав, що вчитель посідає друге місце після батьків. Батьки й учитель мають спільну кінцеву мету: освічена успішна впевнена у собі дитина. Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Батьківські збори, Інші матеріали
НУШ
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку