Презентація з фізики для 8 класу на тему " Кількість теплоти. Питома теплоємність речовини"

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підговці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кількість теплоти. Питома теплоємність речовини.8 клас. Лекція 5

Номер слайду 2

Кількість теплоти (Q) – це та частина внутрішньої енергії, що дістає або втрачає тіло під час теплообміну. Вона показує, яка кількість кінетичної енергії хаотичного (теплового) руху молекул передалася від більш нагрітого до менш нагрітого тіла, в результаті чого змінилася внутрішня енергія обох тіл.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кількість теплоти (Q), що поглинає речовина під час нагрівання або виділяє під час охолодження:залежить від того, яка це речовина;прямо пропорційна масі речовини;прямо пропорційна зміні температуриречовини.

Номер слайду 5

Питома теплоємність речовини(с), — це фізична величина, що характеризує речовину і чисельно дорівнює кількості теплоти, яку необхідно передати речовині масою 1 кг, щоб нагріти її на 1 °С.

Номер слайду 6

Питома теплоємність речовини показує, на скільки джоулівзмінюється внутрішня енергія речовини масою 1 кг у разі зміни температури на 1°С, якщо об’єм речовини залишається незмінним.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЩо таке кількість теплоти?Від чого залежить кількість теплоти, необхідна для нагрівання тіла?За якою формулою обчислюють кількість теплоти, передану тілу під час нагрівання або виділену ним під час охолодження? Яким є фізичний зміст питомої теплоємності речовини?Назвіть одиницю питомої теплоємності речовини. Чим пояснюється той факт, що клімат островів значно м’якіший та рівніший, ніж клімат материків?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василіогло Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
11 січня 2022
Переглядів
6997
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку