Презентація з фізики для 8 класу на тему " Плавлення та кристалізація"

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підговці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Плавлення та кристалізація. Питома теплота плавлення.8 клас. Лекція 8

Номер слайду 2

Процес переходу речовини із твердого стану в рідкий називається плавленням, а Процес переходу речовини з рідкого стану в твердий - кристалізацією.

Номер слайду 3

Вимірюючи температуру речовин під час їх охолодження та подальшої кристалізації, доходимо таких висновків:1) процес кристалізації починається тільки після охолодження рідини до певної для цієї рідини температури;2) під час кристалізації температура речовини не змінюється;3) температура кристалізації речовини дорівнює температурі її плавлення.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

5 Кількість теплоти, яку необхідно витратити на плавлення певної маси речовини, дорівнює кількості теплоти, що виділяється під час кристалізації цієї речовини

Номер слайду 6

6 Питома теплота плавлення показує, на скільки за температури плавлення внутрішня енергія 1 кг речовини в рідкому стані більша, ніж внутрішня енергія 1 кг цієї речовини у твердому стані.

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

8 Щоб обчислити кількість теплоти, необхідну для плавлення кристалічної речовини, узятої за температури плавлення, потрібно питомутеплоту плавлення цієї речовини помножити на її масу:

Номер слайду 9

9

Номер слайду 10

10

Номер слайду 11

11

Номер слайду 12

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯкий процес називають плавленням? Як змінюється температура речовини в процесі плавлення? Який процес називають кристалізацією?Чи танитиме лід у холодильнику, температура в якому становить 0 °С? А чи кристалізуватиметься за такої температури вода?Опишіть процеси, що відбуваються під час плавлення льоду та кристалізації води. Від чого залежить кількість теплоти, що виділяється під час кристалізації речовини? Що називають питомою теплотою плавлення речовини? Яким є фізичний зміст питомої теплоти плавлення? Як обчислити кількість теплоти, що необхідна для плавлення речовини або виділяється під час її кристалізації

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гладуш Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. таня таня
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 11. Плавлення та кристалізація
Додано
11 січня 2022
Переглядів
7453
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку