Презентація з фізики для 8 класу на тему " Тепловий баланс"

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підговці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тепловий баланс8 клас. Лекція 6

Номер слайду 2

Рівняння теплового балансу:в ізольованій системі тіл, у якій внутрішня енергія тіл змінюється тільки внаслідок теплопередачі, загальна кількість теплоти, віддана одними тілами системи, дорівнює загальній кількості теплоти, одержаної іншими тілами цієї системи.

Номер слайду 3

Перше правило: усі тіла, між якими тривалий час відбувається теплообмін, досягають стану теплової рівноваги, і їхні температури набувають однакового значення. Друге правило: за законом збереження енергії,який справджується для всіх природних явищ і процесів, теплота не може безслідно зникнути або виникнути з нічого. Третє правило: у фізиці прийнято вважати кількість теплоти додатною, якщо тіло отримує теплову енергію, і від’ємною, якщо воно віддає її.

Номер слайду 4

4 Алгоритм розв’язання задач на розрахунок теплообмінних процесів.1. З’ясувати, які тіла беруть участь у теплообміні.2. Установити, якої температури досягають тіла в стані теплової рівноваги. Якщо за умовою задачі вона не задана, позначити її літерою t.3. З’ясувати, які з тіл віддають теплоту, а які — отримують її. Записати формулу кількості теплоти для кожного з тіл, що перебувають у теплообмінному процесі (при цьому слід завжди від більшого значення температури віднімати менше).4. Скласти рівняння теплового балансу, у лівій частині якого записати суму кількостей теплоти, яку отримали тіла внаслідок теплообміну, у правій частині — суму кількостей теплоти, що віддали тіла під час теплообміну.5. Розв’язати рівняння відносно шуканої величини та визначити її числове значення.

Номер слайду 5

5

Номер слайду 6

6

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

8

Номер слайду 9

9

Номер слайду 10

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯку систему тіл називають теплоізольованою? Сформулюйте закон збереження енергії, на підставі якого складають рівняння теплового балансу. Що показує рівняння теплового балансу?Що треба знати, щоб обчислити кількість теплоти, яку одержує тіло під час нагрівання або яка виділяється під час охолодження тіла?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Orzshanovsky Vitaliy
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Без'язична Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
11 січня 2022
Переглядів
10759
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку