Презентація з фізики для 8 класу на тему " Агрегатний стан речовини. Наноматеріали".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підговці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Агрегатні стани речовини. Наноматеріали.8 клас. Лекція 7

Номер слайду 2

Практично будь-яка речовина залежно від фізичних умов може перебуватив трьох агрегатних станах: твердому, рідкому, газоподібному.плазма — частково або повністю іонізований газ, тобто газ, який складається з величезної кількості заряджених частинок (іонів і електронів) та нейтральних атомів і молекул.

Номер слайду 3

Тверді тіла зберігають об’єм і форму

Номер слайду 4

Більшість речовин у твердому стані є кристалічними

Номер слайду 5

5Існує група твердих речовин (скло, віск, смола, бурштин тощо), частинки яких не утворюють кристалічні ґратки і в ціломурозташовані безладно. Такі речовини називають аморфними. Кожна кристалічна речовина плавиться за певної температури. На відміну від кристалічних,аморфні речовини не мають певної температури плавлення — вони переходять у рідкий стан, поступово розм’якшуючись.

Номер слайду 6

6 Рідина змінює форму, набуваючи форми тієї посудини, в якій міститься, зберігає об’єм і є практично нестисливою

Номер слайду 7

7 Частинки газу розташовані на відстанях, які в десятки та сотні разів перевищують розміри самих частинок. На таких відстанях частинки практично не взаємодіють одна з одною, тому вони розлітаються й газ займає весь наданий об’єм і легко стискається.

Номер слайду 8

8

Номер слайду 9

9

Номер слайду 10

наноматеріали— це предмети, речовини, сировина, які штучно створені з використанням нанооб’єктів і призначені для виготовлення різноманітних виробів.

Номер слайду 11

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЧи можна стверджувати, що ртуть — завжди рідина, а повітря — завжди газ? Чи відрізняються одна від одної молекули водяної пари та льоду? У якому стані перебуває речовина в надрах зір?Чому тверді тіла зберігають об’єм і форму? У чому подібність і в чому відмінність кристалічних й аморфних речовин? Як рухаються і як розташовані молекули в рідинах? Чому гази займають весь наданий об’єм?Наведіть приклади нанооб’єктів. Які властивості наноматеріалів можуть забезпечити їх широке використання?

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 10. Агрегатний стан речовини. Наноматеріали
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку