Презентація з фізики для 8 класу на тему " Принцип роботи теплових двигунів. ККД теплового двигуна

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принцип дії теплових двигунів. ККД теплового двигуна8 клас. Лекція 11

Номер слайду 2

2 До винайдення теплових (парових) машин, людство здебільшого використовувало енергію води річок та енергію свійських тварин.

Номер слайду 3

3

Номер слайду 4

Тепловий двигун— це машина, яка працює циклічно й перетворює енергію палива на механічну роботу. Газ, що виконує роботу в процесі свого розширення, називають робочим тілом.за рахунок енергії, що виділяється внаслідок згоряння палива, виконується механічна робота, при цьому частина енергії віддається довкіллю. Пристрій, від якого робоче тіло одержує певну кількість теплоти, називають нагрівником. Об’єкт, якому робоче тіло віддає певну кількість теплоти, називають холодильником.

Номер слайду 5

5

Номер слайду 6

6 Коефіцієнт корисної дії (ККД) теплового двигуна — це фізична величина, що характеризує економічність теплового двигуна й показує, яка частина всієї енергії, що «запасена» в паливі, перетворюється на корисну роботу

Номер слайду 7

Корисна робота завжди менша від кількості теплоти, що виділяється в процесі повного згоряння палива, тому ККД теплового двигуна завжди є меншим від 100 %. Зазвичай ККД теплових двигунів становить 20–40 %

Номер слайду 8

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЩо таке тепловий двигун? Назвіть основні частини теплового двигуна. У чому полягає принцип дії теплового двигуна?Назвіть основні види втрат енергії в теплових двигунах. Дайте означення ККД теплового двигуна. Чому ККД теплового двигуна завжди менший від 100 %?

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 16. Принцип дії теплових двигунів. ККД теплового двигуна
Додано
11 січня 2022
Переглядів
914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку