Презентація з фізики "Основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) будови речовини"

Про матеріал
Презентація з фізики "Основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) будови речовини" Презентація з фізики "Основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) будови речовини" Презентація з фізики "Основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) будови речовини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молекулярна фізика. Термодинаміка. Костянтинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Костянтинівської міської ради Донецької області Підготувала учитель фізики Костянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Костянтинівської міської ради Донецької області вищої категорії Гурбик Л. О.

Номер слайду 2

“Якби всі накопичені наукові знання було б знищено і до прийдешніх поколінь перейшла б тільки одна фраза, то яке твердження принесло б найбільшу інформацію? Я вважаю, що це атомна гіпотеза:… Річард Фейнман

Номер слайду 3

Тема уроку: Основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) будови речовини

Номер слайду 4

Мета уроку:  навчальна: сформулювати основні положення молекулярно-кінетичної теорії. Показати сутність фізичних явищ, керуючись основними положеннями молекулярно-кінетичної теорії. Навчити розв’язувати задачи з данної теми. розвивальна: розвивати уміння застосовувати отримані знання в повсякденному житті;виховна: виховувати спостережливість, уважність, акуратність.

Номер слайду 5

Епіграф уроку: “Не існує нічого крім атомів” Демокріт

Номер слайду 6

Вправа « Гарний початок - половина справи».«Знання та мислення»« Формула - це »«Успіху»«Найголовніша»

Номер слайду 7

Девіз уроку: «Найголовніша формула успіху – це знання та мислення»

Номер слайду 8

Розділ фізики, у якому розглядаються закономірності атомно-молекулярної будови макроскопічних тіл, називається молекулярною фізикою.

Номер слайду 9

Завдання: Молекула — це найдрібніша частинка речовини, яка ще зберігає всі її властивості. Атом – це найменша частина хімічного елемента. У холодній воді швидше розчиняються цукор і сіль? Молекули безперервно й безладно рухаються. Молекули не притягуються одна до одної. Між молекулами існує взаємне відштовхування. Якщо заповнений повітрям м’яч стиснути руками,то об’єм повітря і проміжки між частинками збільшаться. Частинки, з яких складаються речовини, є занадто малими, щоб їх побачити. Частинки, з яких складаються речовини, є безкольоровими, тому їх не можна побачити. Частинки, з яких складаються речовини, рухаються настільки швидко, що ми не встигаємо їх побачити. style.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.colorstyle.color

Номер слайду 10

Молекулярно-кінетична теорія - це вчення, що пояснює будову та властивості тіл рухом і взаємодією частинок, з яких складається тіло.

Номер слайду 11

В основі МКТ три найважливіші положення:1. Усі речовини складаються з частинок атомів, молекул, іонів,тобто мають дискретну будову; між частинками є проміжки.

Номер слайду 12

2. Частинки речовини перебувають у невпинному безладному (хаотичному) русі; такий рух називають тепловим.

Номер слайду 13

3. Частинки взаємодіють одна з одною (притягуються і відштовхуються)

Номер слайду 14

Атом – найменша частинка, яка є носієм властивостей хімічного елемента. Молекула – найменша частинка речовини, яка має хімічні властивості цієї речовини та складається з атомів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Сінквейн1 рядок — тема сінквейна, заключає в собі одне слово (зазвичай іменник або займенник), яке позначає об’єкт або предмет, про який йде мова.2 рядок — два слова (найчастіше за все прикметник або прийменник), вони дають опис ознак й властивостей обраного в сінквейні предмета або об’єкта.3 рядок — утворений трьома дієсловами або дієприкметниками, які описують характерні властивості предмета або об’єкта. 4 рядок — фраза з чотирьох слів, яка выражає особисте ставлення автора сінквейна до описуваного предмету или об’єкту.5 рядок — одне слово — резюме, яке характеризує суть предмета или об’єкта.

Номер слайду 17

МКТ. Важлива, складна. Допомогає, розглядає, описує. МКТ – пояснює будову Речовини і рух частинок . Клас.

Номер слайду 18

Домашнє завдання:§26 (чит., вивч, визн., формуи), Впр. 26 (4)(письм.)Повт. §8

Номер слайду 19

Вправа “Квітка настрою”червоний – урок цікавий;жовтий – хочемо таких уроків;зелений – дізналися багато цікавого.

Номер слайду 20

Бажаю вдалого дня

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Розробки уроків
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
6114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку