Презентація з фізкультури для 10 класу на тему: "Кріштіану Роналду"

Про матеріал
Презентація складається з 7 слайдів та розповідає про життєвий й спортивний шлях футболіста Кріштіану Роналду
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кріштіану Роналду

Номер слайду 2

Характеристика. Народився у 1985 році (38 років), на Португальському острові Фуншал в Атлантичному океані, був назван на честь президента США Рональда Рейгана. Вага – 85 кг, зріст – 187 см. Позиція у футболі – центральний нападник. П'ятиразовий володар Золотого м’яча, Переможець чемпіонату Європи з футболу, П’ятиразовий переможець Ліги чемпіонів, Чотириразовий володар Золотого бутса УЄФА.

Номер слайду 3

Початок кар’єри. У віці 8 років він грав за любительську команду «Андоринья», через 2 роки підписав контракт з клубом «Насіонал». За результатами сезону Кріштіану отримав запрошення на перегляд у «Спортінг». У 16 років футболістом зацікавився тренер «Ліверпуля», але клуб відмовився взяти Роналду, вирішивши, що португальцеві спершу слід розвинути свої футбольні навички. Влітку «Спортинг» зустрічався з «Манчестер Юнайтед». Вже після першого тайму здивовані грою Роналду гравці вмовили Фергюсона викупити Роналду. У тому матчі «Спортинг» переміг «Манчестер Юнайтед».

Номер слайду 4

У «Манчестер Юнайтед»Уклавши контракт на суму в 11 мільйона фунтів, Роналду попросив футболку з номером 28 (під цим номером він грав у «Спортінгу»), але тренер дав йому сьомий номер (який залишився й досі), вважаючи, що це стане додатковим джерелом мотивації для португальського футболіста — під номером 7 у Манчестері грали найвидатніші спортсмени. За наступні 6 років гри за «Манчестер Юнайтед» Роналду забив 118 м’ячів, тричі виграв чемпіонат країни, двічі – Кубок Ліги. У 2008 році він допоміг команді перемогти в фіналі Ліги чемпіонів «Челсі». Після цього Кріштіану отримав свій перший «Золотий м’яч» і перебрався в «Реал».

Номер слайду 5

У «Реал Мадрид»«Реал Мадрид» виклав за нього рекордні 93,4 млн євро, що зробило Роналду найдорожчим гравцем в історії футболу. За 8 років виступів за «Реалі» він відзначився 392 голами і здобув усі можливі трофеї, зокрема, чемпіонство в Ла Лізі та кубок Ліги Чемпіонів (двічі).

Номер слайду 6

У «Ювентусі»10 липня 2018 року було офіційно оголошено про перехід 33-річного португальця до складу італійського «Ювентуса», з яким уклали 4-річний контракт. Трансферна сума склала 100 мільйонів євро, що стало рекордом для гравців старше 30 років та найдорожчим придбанням в історії італійських клубів. 14 жовтня 2019 року Кріштіану Роналду забив 700-й гол у кар'єрі, відзначившись з пенальті у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, у якому збірна Португалії поступилась збірній України з рахунком 1-2.

Номер слайду 7

Повернення до «Манчестер Юнайтед»Наприкінці літа 2021 року стало відомо, що Рональду хоче покинути «Ювентус» і готувався до переходу в «Манчестер сіті». Проте, «Манчестер сіті» не дійшли згоди з португальцем та відмовились від підписання контракту, на що «Манчестер Юнайтед» швидко відреагували, та вже увечері наступного дня повідомили, що Криштіану Рональду повертається до них. За один день до кінця року, 30-го грудня 2022 року Рональду підписав контракт з арабським клубом «Ан-Наср», у якому він грає і сьогодні.

pptx
Додано
6 травня
Переглядів
60
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку