презентація з географії 8 клас на тему "Географічне положення Рівненської області"

Про матеріал
Рівненська область.Географічне положення, адміністративно-територіальний устрій, історія формування і розвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рівненська область. Географічне положення, адміністративно-територіальний устрій, історія формування і розвитку.

Номер слайду 2

Розташована на північному заході країни. Площа області становить 20,1 тис. км² Населення 1 147,58 тис. осіб (на 1 березня 2021 року). Центр області — місто Рівне. Утворена 27 листопада 1939 року

Номер слайду 3

Крайні точки областіпівнічна–с. Гориничіпівденна–с. Новоукраїнськезахідна-с. Митницясхідна- с. Будки. Завдання. Знайдіть на карті координати крайніх точок.

Номер слайду 4

Межує на півночі з Білоруссю, на сході з Житомирською, на південному сході з Хмельницькою, на півдні з Тернопільською, на південному заході із Львівською, на заході з Волинською областями.

Номер слайду 5

До її складу входить 4 райони: Вараський, Дубенський, Рівненський та Сарненський. Всього на території Рівненської області знаходиться 1026 населених пунктів, з них: 11 міст, 16 селищ міського типу та 999 сіл.

Номер слайду 6

До складу входять 4 міста обласного підпорядкування : Рівне, Дубно, Вараш, Острог.

Номер слайду 7

Історія формування. У VI-VII століттях край населяло плем'я дулібів-волинян. Наприкінці Х століття Волинь, у тому числі й Рівненщина, входила до Володимирського князівства. До 1283 року належить перша письмова згадка про місто Рівне, коли тут відбулася битва польських та литовських військ. Після 1340 року територія нинішньої Рівненської області відійшла до складу Великого князівства Литовського. У 1793 році, після підписання російсько-пруського договору, частина Рівненщини увійшла до складу Росії. На початку квітня 1919 року у Рівному перебував уряд Української Народної Республіки. За Ризьким мирним договором 1921 року територія Рівненщини відійшла до складу Волинського воєводства Польщі. Після приєднання Західної України до УРСР Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 грудня 1939 року було утворено Рівненську область

Номер слайду 8

О. Нікольський. Г. Танфільєв 1. Досліджував фауну області.2. Створив мережу метеорологічних станцій 3. Досліджував природу Рівненщини 4. Вивчав грунти та флору області, склав «Геоботанічний опис Полісся»О. Воєйков. П. Тутковський

Номер слайду 9

В 1576 р в Острозі князь Костянтин Острозький заснував слов’яно-греко-латинську Академію- перший в Україні і Східній Європі навчальний заклад.

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. Позначити на контурній карті Рівненщини: крайні точки, сусідні області, райони, міста.2. Скласти порівняльну характеристику позитивних і негативних рис географічного положення Рівненщини.

pptx
Додано
13 травня 2021
Переглядів
5764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку