Презентація з географії для 6 класу "Унікальні форми рельєфу" до теми "Літосфера"

Про матеріал

Навчальна презентація з географії для 6 класу на тему "Унікальні форми рельєфу". Мета: ознайомити учнів з унікальними, неповторними формами рельєфу планети, що створені під дією внутрішніх та зовнішніх сил Землі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унікальні форми рельєфу

Номер слайду 2

Шоколадні пагорби, Філіппіни. Майже симетричні пагорби займають близько 50 кв. км провінції Бохоль. За різними даними, тут нараховують від 1200 до 1800 пагорбів. Більшу частину року вони вкриті травою, але під час сухого сезону вона набуває коричневого кольору, через що пейзаж виглядає абсолютно інопланетним.

Номер слайду 3

Yehliu, Тайвань. Парк цікавий своїми неймовірними природними скульптурами. Під впливом води, вітру та інших факторів тут сформувалися незвичайні форми, що нагадують кам’яні гриби або, наприклад, профіль королеви Єлизавети.

Номер слайду 4

Чжанцзяцзе, Китай. Природний парк знаходиться на північному заході провінції Хунань. Його територія охоплює 13 000 кв. км. Парк покритий густими зеленими лісами, поряд з тисячами гігантських стовпів з кварциту і пісковику, що стали прототипом пейзажу планети Пандора у фільмі «Аватар».

Номер слайду 5

Печера кристалів, Мексика. Ця вапнякова печера була виявлена ​​випадково в 2000 році, її знайшли шахтарі, які прокладали новий тунель. Природнє диво має 11 метрів довжини, завширшки 4 метри. Печера заповнена найбільшими в світі кристалами селеніту: вони стирчать звідусіль у різні боки. Вік їх оцінюється в 500 000 років. Температура в печері досягає 58 ° C, а вологість – 90-100%.

Номер слайду 6

Памуккале, Туреччина17 геотермальних джерел з температурою води від 35 до 100 ° C утворили цілу систему химерних водойм. За формою вони нагадують тераси. “Збудовані” природні резервуари з травертину.

Номер слайду 7

Пустеля Атакама, ЧиліНайсухіша пустеля Землі використовується дослідниками NASA для тестування космічних апаратів, призначених для вивчення поверхні Марса. Вважається, що грунт пустелі схожий на породи Червоної планети. У ньому міститься незначна кількість вологи, а в окремих областях дощ не випадає по кілька десятків років, через що життя там повністю відсутнє.

Номер слайду 8

Біла пустеля, Єгипет. На сході пустелі Сахара розташована унікальна ділянка, яка 365 днів у році виглядає так, ніби її буквально кілька хвилин тому засипало снігом. Кілька мільйонів років тому тут було дно океану. Відступивши, вода залишила на суші вапнякові відкладення, що сформувалися з останків морських мікроорганізмів. Деяким з них з часом вітер надав форми скульптур.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Пенкейк Рокс (або скелі «Млинці»), Нова Зеландія. Скелі розташовані на західному узбережжі Нової Зеландії. Сформувалися вони кілька мільйонів років тому, в період, коли замість суші тут було море. Після того, як утворення піднялися з морських глибин, вітер і вода доповнили ландшафти, створивши борозни, завдяки яким скелі нагадують стопки млинців.

Номер слайду 11

Базальтові стовпи — різновид базальтів, що має в поперечному перерізі — форму від чотирьохгранних до семигранних.

Номер слайду 12

Медобо́ри (Поді́льські То́втри) — сильно розчленовані, скелясті вапнякові пасма. Частина єдиного у світі гірського кряжу Товтри, що з’явився не внаслідок тектонічних процесів, а утворений живими організмами — кораловими поліпами.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Куряченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стёжка Оксана
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
6 березня 2018
Переглядів
6209
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку