Презентація з інформатики 5 клас НУШ

Про матеріал
Комп'ютерна мережа — це сукупність комп’ютерів та інших пристроїв, з’єднаних каналами передавання даних. У комп’ютерних мережах використовуються кабельні або бездротові канали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМП’ЮТЕРНІ МЕРЕЖІ. ЛОКАЛЬНА ТА ГЛОБАЛЬНА МЕРЕЖІ. Вчитель інформатики Павлішина Тетяна Олегівна Лиманський ліцей № 5 Лиманської міської ради5кл

Номер слайду 2

Коли виникає потреба передати повідомлення або деякі файли з одного комп’ютера на інший, то це можна зробити з використанням різних носіїв даних — флешки, оптичного диска тощо. Ще одним засобом передавання даних є КОМП’ЮТЕРНІ МЕРЕЖІ.

Номер слайду 3

КОМП’ЮТЕРНАКОМП’ЮТЕРНА МЕРЕЖА — це сукупність комп’ютерів та інших пристроїв, з’єднаних між собою для обміну даними і спільного використання пристроїв.

Номер слайду 4

КОМП’ЮТЕРИ ОБ’ЄДНУЮТЬ МІЖ СОБОЮ ДЛЯ ТОГО ЩОБ: ОТРИМАТИ ДОСТУП ДО ОБ’ЄКТІВ ФАЙЛОВОЇ СИСТЕМИ КОМП’ЮТЕРІВ МЕРЕЖІ ПЕРЕМІСТИТИ ДАНІ З ОДНОГО КОМП’ЮТЕРА НА ІНШИЙ КОМП’ЮТЕРУ МЕРЕЖІОТРИМАТИ ДОСТУП ДО МЕРЕЖНОГО ПРИСТРОЮ, НАПРИКЛАД ПРИНТЕРА, ПЛОТТЕРА АБО СКАНЕРА.

Номер слайду 5

У КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖАХ, ЯК І В ТЕЛЕФОННИХ, ДЛЯ ПЕРЕДАВАННЯ ДАНИХ ВИКОРИСТОВУЮТЬ: БЕЗДРОТОВІ КАНАЛИ КАБЕЛЬНІСЕРВЕР — це комп’ютер, що надає послуги або ресурси за відповідними запитами іншим комп’ютерам. Комп’ютери, що використовують ресурси сервера, називають клієнтськими, або просто клієнтами. 

Номер слайду 6

ЛОКАЛЬНУЗАЛЕЖНО ВІД КІЛЬКОСТІ КОМП’ЮТЕРІВ У МЕРЕЖІ ТА ПЛОЩІ, НА ЯКІЙ ВОНИ РОЗМІЩЕНІ, РОЗРІЗНЯЮТЬ: Мережу, яка з’єднує комп’ютери, що розташовані в межах кабінету, приміщення, одного або кількох будинків, називають локальною (ЛОМ, англ. LAN). Локальні мережі створюються в навчальних закладах, банках, інших організаціях. У локальній мережі може бути від двох до кількох сотень комп’ютерів. Головною особливістю локальної мережі є порівняно короткі, швидкісні, якісні лінії зв’язку. Різні локальні мережі можуть поєднуватись між собою.

Номер слайду 7

ЗАЛЕЖНО ВІД КІЛЬКОСТІ КОМП’ЮТЕРІВ У МЕРЕЖІ ТА ПЛОЩІ, НА ЯКІЙ ВОНИ РОЗМІЩЕНІ, РОЗРІЗНЯЮТЬ: ГЛОБАЛЬНУМережі, що з’єднують комп’ютерні мережі та окремі комп’ютери, розміщені в різних містах і країнах, частинах світу, називають глобальними (WAN). У глобальних мережах часто використовуються існуючі лінії зв’язку, наприклад телефонні, телеграфні, стільникові лінії. Найбільш відомою глобальною мережею є Інтернет. Інтернет також називають мережею мереж. Існують ще й інші глобальні мережі. Наприклад, мережі банківських систем, мережі авіакомпаній, наукових організацій тощо.

Номер слайду 8

Таким чином, існують різні класифікації комп’ютерних мереж:

Номер слайду 9

Мережна взаємодія полягає в надсиланні запитів від одних комп’ютерів мережі до інших комп’ютерів і пристроїв та отриманні у відповідь доступу до певних ресурсів мережі.

Номер слайду 10

ПЕРЕГЛЯД СПИСКУ ІМЕН КОМП’ЮТЕРІВ У МЕРЕЖІ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

РОБОТА З ПАПКАМИ ТА ФАЙЛАМИ В МЕРЕЖІДля того щоб користувачі могли працювати з файлами та пап­ками деякої папки, розміщеної на одному з комп’ютерів мережі, до неї повинен бути відкритий спільний доступ. Доступ може бути ПОВНИМ або ЧАСТКОВИМ. ЯКЩО ВАМ ПОТРІБНО ПРАЦЮВАТИ З ФАЙЛАМИ ДЕЯКОЇ ПАПКИ, ДО ЯКОЇ ВІДКРИТО СПІЛЬНИЙ ДОСТУП НА КОМП’ЮТЕРІ В МЕРЕЖІ, ТО СЛІД:відкрити список імен комп’ютерів мережі; відкрити список папок зі спільним доступом потрібного ком­ п’ютера, двічі клацнувши на його ярлику; відкрити вікно потрібної папки, до якої відкрито спільний до­ступ по мережі, двічі клацнувши на її значку.

Номер слайду 13

ДАЙТЕ ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ1 Чи задоволені ви своєю роботою?2 З яким настроєм ви працювали на уроці?3 Що вам запам’яталось на уроці?4 Де вам стануть в пригоді здобуті знання?Рефлексія

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
15 вересня 2023
Переглядів
446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку