Презентація з літературного читання 4 клас за підручником М.Чумарної. Щоб рибку з'їсти, треба у воду лізти. Народна притча "Корінь і стебло". Підсумок за розділом.

Про матеріал

Презентація з літературного читання 4 клас за підручником М.Чумарної. Щоб рибку з'їсти, треба у воду лізти. Народна притча "Корінь і стебло". Підсумок за розділом "Я світу у пригоді стану".

Підготувала вчителька початкових класів Плахтіна Олена Василівна

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання 4 клас за підручником Марії ЧумарноїПідготувала вчитель початкових класів Плахтіна Олена Василівна

Номер слайду 2

Тема уроку: Народна притча «Корінь і стебло». Підсумок за темою.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Бесіда.— Які притчі ви прочитали вдома?— Який повчальний зміст прочитаної вами притчі?— Що таке притча?Узагальнення вивченого на попередньому уроці.2. Перевірка притчі напам’ять.— Які твори ми читали на попередньому уроці?

Номер слайду 5

Вправи на розвиток читацьких навичок.1. Гра «Влуч у ціль».1. батько2. пагін3. крона4. сосна5. звички6. добро7. життя8. підкова9. черешні10. коваль11. дорога12. гроші1. икчивз2. авокдіп3. яттиж4. окьтаб5. нігап6. анорк7. насос8. орбод9. ішорг10. іншереч11. агород12. ьлавок

Номер слайду 6

2. Відшукай паліндроми.діджиржарбібкіткорок ОКОнісбігвиливвипивсіввиїввиввишивпотопвимивзаразмив

Номер слайду 7

Робота над притчею «Корінь і стебло».1. Слухання притчі.— Про що розмовляли батько з сином?— З чим батько порівняв маленьку звичку?— А більшу?— А велику?— Перед чим людина стає безпорадною?— Як ви розумієте слово «звичка»?(Все, що людина робить щодня, постійно і звикає до цього, називається звичкою.)Які можуть бути звички?

Номер слайду 8

31.10.2022 СьогодніФізкультхвилинка

Номер слайду 9

— Заповніть таблицю. Слова для довідки: прокидатися зранку; спати до обіду; чистити зуби; вітатися зі знайомими; розкидати речі; підтримувати чистоту: гризти нігті; мити руки; прибирати постіль; дякувати за допомогу; ображати менших; палити цигарки; вживати алкоголь: бути ввічливим всюди; говорити погані слова…{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Добрі звички. Погані звичкипрокидатися зранкуспати до обідучистити зубирозкидати речіприбирати постільгризти нігтівітатися зі знайомимипідтримувати чистотуображати меншихмити рукипалити цигаркивживати алкогольдякувати за допомогуговорити погані словабути ввічливим всюди

Номер слайду 10

Висновок Набути добрих звичок нелегко. Це праця. Потрібні наполегливість, старанність, терплячість. А от погані звички пристають дуже легко. Вони, як реп'яшок, чіпляються до людини і можуть наробити багато шкоди.

Номер слайду 11

2. Читання притчі за особами.— Знайдіть у тексті речення зі звертаннями. — Які власні звички ви вважаєте шкідливими? — Що треба зробити, щоб їх позбутися?— Чи легко набути добрих звичок?— Яка головна думка твору?

Номер слайду 12

Підсумок з теми «Я світу у пригоді стану». Тестування1. Вірш «В казковому світі» написала …а) Леся Українка.б) Марія Чумарна.в) Марійка Підгірянка.2. Короткі життєві історії, в яких яскраво виражена одна повчальна думка, — це …а) Приказка.б) Прислів'я.в) Притча.

Номер слайду 13

3. Слова: «Сила твоя — від руської землі» з казки …а) «Яйце - райце».б) «Ілля Муромець».в) «Золота пшениця». 4. Хто навчав людей любити своїх ближніх і робити їм добро?а) Добрий самарянин.б) Ісус.в) Священник.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Придумати історію на тему прислів’я «Щоб рибку з’їсти, треба в воду лізти».

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Землянська Альона Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
1560
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку