Презентація до уроку літературного читання у 4 класі. Знайомство з творчістю Антуана де Сент-Екзюпері. Слово про автора. «Маленький принц». Уривки з повісті.

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання у 4 класі. Знайомство з творчістю Антуана де Сент-Екзюпері. Слово про автора. «Маленький принц». Уривки з повісті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайомство з творчістю Антуана де Сент-Екзюпері. Слово про автора. «Маленький принц». Уривки з повістіУрок літературного читання 4 клас. Підготувала:вчитель початкових класів. Одеської загальноосвітньої школи № 89 І –ІІІ ступенів. Одеської міської ради Одеської областіПашкова Ірина Валеріївна

Номер слайду 2

Є на світі чимало книжок, що наповнюють душу по вінця. Та з усіх оберу я стежинок ту, що веде до «Маленького принца». Казка ця облетіла весь світ, у ній мудрості чисте озерце. Шле вам зоряний принц заповіт: «Вчіться, люди, бачити серцем»!

Номер слайду 3

Тема уроку: Знайомство з творчістю Антуана де Сент – Екзюпері. Слово про автора. «Маленький принц». Уривки з повісті

Номер слайду 4

Антуан де Сент Екзюпері - французький письменник, льотчик, винахідник. Ще в дитинстві починає писати вірші. Поезія і техніка – дві стихії, що стали любов’ю майбутнього письменника. Людина – легенда

Номер слайду 5

31 липня 1944 року Екзюпері піднімається в останній свій політ. Місцем його вічного перебування стане планета Земля…

Номер слайду 6

Нцпри – Неплата – Ранецьба –планетапринц баранець. Розшифруй слова

Номер слайду 7

Дружба, дружба над… Дружба радість нам… Дружба всім нам... Дружба жити… усе,несе.дорога,помога. —Допоможи словам - друзям

Номер слайду 8

Марудно – Штукенція –Обмовка – Пакіл –нуднопредметфразакілок. Поясни

Номер слайду 9

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 10

——Збігло чимало часу, поки я втямив, звідки він узявся. Маленький принц про все допитувався в мене, зате моїх питань, здавалося, не чув. Лише з випадково зронених слів мені помалу все стало зрозумілим. Так, побачивши вперше мого літака ( я його не малюватиму, для мене це занадто марудно) він поспитався:— Що то за штукенція?— То не штукенція. Ця річ літає. Це літак. Мій літак. Тоді він вигукнув:— Як? Ти упав з неба?— Авжеж, — відказав я скромно.— От чудасія! — То ти потрапив сюди з іншої планети? — гостро спитав я. Та він не відповів. Розглядаючи мого літака, він тихо хитав головою:— Але ж на ньому ти не міг прилетіти здалеку... I надовго поринув у роздуми. Потім дістав з кишені мого баранця і почав роздивлятися цей скарб.   Прочитай. Маленький принцІІІ

Номер слайду 11

Уявіть собі, як зацікавила мене ота обмовка, ота загадка про інші планети. Я спробував дізнатися більше.— Куди ти хочеш забрати мого баранця?На хвилю він замислився, потім промовив:— Добре, що ти дав мені ящик: баранець тут ночуватиме, це буде його оселя.- Атож. А коли ти шануватимешся, я дам тобі ще й мотузок, щоб припинати його удень. I пакіл. Мої слова прикро вразили маленького принца.— Припинати? Яке безглуздя!— Бач, коли його не припнеш, він залізе в шкоду або втече. Мій приятель засміявся:— А куди ж, по-твоєму, йому тікати?— Будь-куди. Просто перед собою, куди очі світять. I дещо журливо додав:— Коли йти просто перед собою, куди очі світять, то далеко не зайдеш. 

Номер слайду 12

— Який подарунок отримав хлопчик? — Як ви думаєте, з чого був зроблений баранець? — Що мало стати домівкою для баранця? (Маленького баранця)(Баранець був намальований)(Ящик)Поміркуйте!

Номер слайду 13

— Чому Маленького принца ошелешила пропозиція про мотузку і пакіл? (Баранець вже став для хлопчика дорогим, рідним. І йому було неприємно чути, що друга можна припинати.)(Що в житті потрібно мати ціль, мету. І впевнено рухатися до досягнення своєї мети.)— Як ви розумієте слова принца: «Навмання далеко не зайдеш»?

Номер слайду 14

Збігло чимало часу поки я втямив …2. То ти потрапив сюди з іншої планети?... 3. А куди ж по-твоєму йому тікати?…Гра «Детектив»

Номер слайду 15

—Який твір почали вивчати?— Хто його автор?— Як ви думаєте, Маленький принц почувався самотньо?— А серед людей може бути самотньо? — Заверши речення: « Маленький принц навчає мене …»Підсумуємо

Номер слайду 16

Розуміння. Допомога. Доброта. Усмішка. Довіра. Мудрість. Радість. Дружба. Квітка «Дружби»

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Прочитати уривок з повісті-казки «Маленький принц». Підібрати та записати у зошит 4 прислів’я та приказки про дружбу.

Номер слайду 18

pptx
До підручника
Літературне читання 4 клас (Чумарна М. І.)
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
1013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку