Презентація з мистецтва

Про матеріал
"Китайські музичні інструменти: історія та різновиди". Музика і щастя в уявленнях китайців стали невіддільними: музика робить людину щасливою, а щастя надихає людину співати і грати музику. Китайські музичні інструменти поділяються на кілька типів, відповідно до матеріалу, з якого вони виготовлені: бамбукові, шовкові, дерев'яні, металеві, кам'яні, гарбузові, глиняні та шкіряні. Багато з них дуже екзотичні, а деякі були віддані забуттю в ході тривалої культурної еволюції. Наприклад значне переосмислення техніки гри сталося після створення єдиної імперії, коли місцеві регіональні особливості зводилися до єдиного стандарту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музика Давньої ГреціїПідготували учениці 11 класу української філології Степаненко В., Петрик К., Авраменко Я., Гнатова В.

Номер слайду 2

Музика відігравала важливу роль у житті давніх греків. Вона звучала під час різних свят, театральних вистав. Головним учасником її був хор, спів якого пояснював події, що відбувалися на сцені

Номер слайду 3

Мудрець Сократ, до речі, стверджував: «Кращий танцюрист кращий воїн». Під час танців стародавні греки,подібно первісним мисливцям, дуже правдоподібно інсценували битву з ворогом.

Номер слайду 4

Виконуючи войовничі танці, їхні учасники надягали пурпурні плащі, брали в руки зброю, запалені смолоскипи, і розпочиналися… сценічні «військові навчання».

Номер слайду 5

Греки вірили в чарівну силу музики. Про це свідчать різні стародавні міфи. Так, солодкоголосий Орфей, коли вдаряв по струнах своєї золотої кіфари, ставав могутнішим за богів. Тому що в ці чарівні миті не боги, а пісня Орфея володарювала над світом

Номер слайду 6

Вся природа підкорювалася чудовій музиці. Зачувши звуки прекрасної мелодії, навіть дерева і скелі зсувалися з місць. Слухаючи його спів, утихомирювалися неприборкані потоки водоспаду, а люті звірі плакали, як діти…

Номер слайду 7

Формінга Ліра Кіфара

Номер слайду 8

Театр Діоніса в Афінах у грецький час

Номер слайду 9

Театр Діоніса в Афінах у наш час

Номер слайду 10

Муза театру – Мельпомена. Муза танцю – Терпсихора. Муза урочистих гімнів - Полігімнія

Номер слайду 11

Розповідають, що одного разу філософ, математик і музикант Піфагор піснею заспокоїв хлопця, який хотів підпалити будинок. Піфагор та його послідовники створили навіть особливе вчення, згіднкерувати яким музика може душею людини, пробуджувати в ній добро або зло.

pptx
Додано
30 жовтня 2022
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку