Презентація з мистецтва для 8 класу на тему "Мистецтво Північного Відродження"

Про матеріал

Відомі шедеври живопису італійського ренесансу, чудові архітектурні памятки у Флоренції, Римі...Та це ще не всі взірці. Північне Відродження доповнює культурну скарбничку світового мистецтва. Презентація до уроку з теми "Мистецтво Північного відродження" створена для вивчення культурної спадщини ренесансу у 8 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО ПІВНІЧНОГО ВІДРОДЖЕННЯ

Номер слайду 2

Північне Відродження. Художня культура 15-17 ст. в країнах, які знаходяться північніше від Італії, перш за все: Нідерланди, Німеччина, Франція, на рубежі 14 і 15 ст. відзначається появою нових рис, які отримали своє повне гуманістичне вираження у 15—16 ст. Однією з головних особливостей, характерних для мистецтва Відродження в країнах цього регіону, є його зв’язок з пізньою готикою та взаємодія місцевих традицій з мистецтвом ренесансної Італії.

Номер слайду 3

Архітектура Ратуша Брюселя1401-1455 рр. Ратуша з 96-метровою вежею була споруджена у 1401-1455 рр. за проектом Яна ван Рейсбрука. Скульптури на фасаді, який належить епосі бароко, розповідають сцени з історії міста. В інтер’єрах зберігається багато брюсельских і мехеленських шпалер.

Номер слайду 4

Ратуша в Антверпені.1561-1564 рр.

Номер слайду 5

Художники Ян ван Эйк (1390-1441гг) Основоположник Північного. Ренесансу. Добре освічений: знав хімію, географію, геометрію. Видобув унікальний склад олійних фарб. Усю творчість віддав мистецтву втілення на полотні реальної людини, при цьомурозкривав його внутрішній світ, не втрачаючи деталей буденного життя. Портрет родини Арнольфіні

Номер слайду 6

Гентський вівтар

Номер слайду 7

Ієронім Босх (1460-1516гг) У свідомості художника народжувались картини гротескового плану, які зовні не відповідали реальності, але внутрішньо глибоко її відтворювали.. Художник замислювався про зло, яке сильніше за людину . Босх втілював світ демонічих сил, що прагнуть перемоги над людиною. «Несіння хреста»

Номер слайду 8

«Музичне пекло» «Св. Іоанн на Патмосі»

Номер слайду 9

Пітер Брейгель (1525-1569гг) ( «Мужицький» )Черпав не тілько образи, а і філософію життя з надр народної культури. Людина– не центр Всесвіту, а частинка суєтного, лінивого натовпу. Брейгель володів яскравим сатиричним даром, під маскою його сміху ховались гіркота та біль, бажання покращити «людську породу».«Сліпі»

Номер слайду 10

«Країна ледарів» «Сінокос»

Номер слайду 11

«Мисливці на снігу»

Номер слайду 12

Альбрехт Дюрер (1471-1528гг) Титан Північного Відродження з Німеччини. Реалізовував себя в живописі та поезії,, математиці й анатомії, гравюрі та інженерних науках. Відомі гравюри: «Апокаліпсис», «Лицар, смерть і диявол», «4 апостоли». Автор не приховував почуття жаху перед вселенською катастрофою, хоча і був впевнений в справедливості розплати».

Номер слайду 13

«Чотири апостоли»«Апокаліпсис»

Номер слайду 14

«Бій архангела Михаїла з драконом»

Номер слайду 15

Ян Порселис «Море з кораблями в несприятливий день»

Номер слайду 16

Пітер Класван Харлем«НАТЮРМОРТ З КРАБОМ»

Номер слайду 17

Балтазар ван дер Аст «Натюрморт з фруктами»

Номер слайду 18

Джузеппе Аргимбольдо

Номер слайду 19

Музика. Фламандський композитор XV ст. Г. Дюфаі З’являються різні жанри світського мистецтва— фроттола та вілланелла в Італії, вильянсіко в Іспанії, балада в Англії, мадригал, що виник в Італії. Эпоха Відродження завершується появою нових музичних жанрів — сольної пісні , кантати, ораторії і опери.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Барабанчук Віра Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Зарниця Юлія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2018
Переглядів
13588
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку