Презентація з на тему "Різногманітність вірусів у природі.Вірусні захворювання"

Про матеріал

Презентація з біології на тему " Різноманітність вірусів у природі.Вірусні захворювання " стане чудовим доповненням до циклу уроків про неклітинні форми життя. Презентація містить відомості про вірусні захворювання рослин та людей та шляхи їх проникнення в організм людини та багато іншого

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль вірусів в природі та житті людини.Вірусні захворювання людини Викладач ДНЗ “Уманський професійний ліцей” Загребнюк Н.А.

Номер слайду 2

Вірусні хвороби рослин

Номер слайду 3

Вірусні хвороби рослин

Номер слайду 4

ТИПИ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ ГОСТРА – характеризується швидким перебігом ЛАТЕНТНА - характеризується наявністю латентного періоду, коли вірус є частиною клітинного геному. ХРОНІЧНА - вірус постійно присутній у клітинах організму в малій кількості. ПОВІЛЬНА - за яких латентний період становить великий проміжок часу, навіть до 20 років.

Номер слайду 5

Шляхи проникнення вірусів в організм людини харчовий дихальний контактний парантеральний статевий Укуси кліщів

Номер слайду 6

Різноманітність вірусів під мікроскопом Вірус папіломи Вірус сказу Вірус в слині Пташиний грип Вірус гепатиту

Номер слайду 7

Захисні реакції організму проти вірусних інфекцій Захисні механізми, здатні протистояти вірусним інфекціям такі: у відповідь на проникнення вірусів, в організмі людини і тварин виробляються антитіла білкової природи – імуноглобуліни. Вони блокують прикріпні білки вірусу і ті не здатні зв’язуватись з клітинною мембраною; у відповідь на проникнення вірусу в клітину, можуть вироблятися захисні білки – інтерферони, що пригнічують розмноження вірусів; клітинний імунітет – здатність певних видів лейкоцитів розпізнавати інфіковані вірусами клітини і знищувати їх;організм, що переніс певну вірусну інфекцію, зберігає несприйнятливість до її збудника.

Номер слайду 8

Вірусні хвороби людей Папіломи

Номер слайду 9

Вірусні хвороби людей Кір Бородавка Гепатит Аденовірусна інфекція Свинка

Номер слайду 10

Вірусні хвороби людей Поліомієліт

Номер слайду 11

Вірусні хвороби людини Герпес

Номер слайду 12

Вірусні хвороби людини Віспа Натуральна віспа Вітряна віспа

Номер слайду 13

Вірусні хвороби людей Вірус перетворив індонезійця в людину - дерево

Номер слайду 14

ПАМ’ЯТАЙТЕ!!! Віруси завжди є паразитами і тому викликають у своїх господарів певні симптоми того чи іншого захворювання. Питома вага вірусних інфекцій людини в інфекційній патології дуже велика. Більше 75% всіх інфекційних хвороб приходиться на вірусні - більше 25% всіх шлунково-кишкових інфекцій – вірусної етіології. Багато вірусів можуть тривалий час знаходитися в організмі в латентному (не проявляючи себе) стані, а при порушенні нормальних умов життя вони активізуються, викликаючи клінічні форми хвороби.

Номер слайду 15

Заповніть таблицю “Інфекційні захворювання людини”. Назва захворювання Шляхи проникнення Профілактика

Номер слайду 16

Домашнє завдання: вивчіть § 34, 36 підручника Тагліна О.В Біологія. 10 клас, підготуватись до уроку “ВІЛ/СНІД: ще раз і відверто”.

ppt
Додано
1 липня 2018
Переглядів
6306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку