Презентація з образотворчого мистецтва у 7 класі на тему: « Особливості ландшафтної архітектури. Створення композиції «Мій парк» в техніці колаж»

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку з образотворчого мистецтва у 7 класі на тему: « Особливості ландшафтної архітектури. Створення композиції «Мій парк» в техніці колаж»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тема уроку: Особливості ландшафтної архітектури. Створення композиції «Мій парк» в техніці колаж

Номер слайду 6

Епіграф уроку:“Краса врятує світ”

Номер слайду 7

Історики. Віднайти згадку про найдавнішу ландшафтну архітектуру

Номер слайду 8

Дослідники. Дослідити, які основні типи парків існують

Номер слайду 9

Екскурсоводи. Провести віртуальну екскурсію

Номер слайду 10

Мистецтво створення садів та парків відоме людству з давніх часів . Найдавнішою ландшафтною архітектурою є одне із Чудес Світу - Висячі Сади Семіраміди

Номер слайду 11

Цей шедевр побудували за наказом могутнього вавилонського правителя Навуходоносора II. Він звелів найкращим інженерам, математикам і винахідникам створити диво- дивне на радість своїй дружині Амітіс, яка була родом з Мідії, землі наповненою ароматом квітучих садів і зелених пагорбів. В душному і запиленому Вавилоні вона задихалася і тужила за рідними краями. Щоб утішити її, Навуходоносор наказав звести «висячі сади».

Номер слайду 12

В архітектурному плані Висячі Сади являли собою східчасту піраміду, що складалася з чотирьох ярусів. На кожному ярусі був насипаний шар родючої землі і висаджені найрідкісніші й найпрекрасніші дерева і квіти. Між собою вони з’єднувалися широкими сходами з мармуровими щаблями.

Номер слайду 13

Чимало довелося потрудитися й інженерам, щоб створити водопідйомні пристрої для поливання чудових садів. Уся ця незвичайна і дивовижна споруда спиралася на безліч колон, тому здалеку здавалося, що сади цариці зависають у повітрі. Через що їх і прозвали «висячими садами Семіраміди».

Номер слайду 14

На жаль, це диво проіснувало недовго — всього близько двох століть, але пам’ять про нього збереглася в історії по сьогоднішній день.

Номер слайду 15

Термін “ландшафтна архітектура” вперше з’явився в 1828 році. Слово “ландшафт” з німецької мови означає вид місцевості.“ландшафтний дизайн” – поняття нове, з’явилося в ХХ ст. в Західній Європі.

Номер слайду 16

Терасні (італійські)- із розташуванням ділянок на різних рівнях, зі сходами і каскадами,терасами з чіткою виразністю симетрії

Номер слайду 17

Регулярні (французькі)– це повне підпорядкування законам геометрії (із алеями, партерами і водоймищами геометрично правильних форм); В них вода, рослини, скульптури були розташовані за симетричним малюнком. Історично регулярний сад був місцем процесій, прогулянок або сидячого відпочинку.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

•Пейзажні (англійські) - живописна композиція на зразок природного ландшафту — із галявинами. Такі парки асиметричні вони підтримують природній вигляд місцевосці.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Цей парк був побудований найбагатшою людиною Європи кінця XVIII століття польським магнатом Станіславом Потоцьким для красуні грекині Софії, як весільний подарунок. Парк знаходиться в місті Умані.

Номер слайду 22

Він розміщений в мальовничій долині красивої річки Кам’янки. Альтанки, композиції з каменю, підземна річка, шум водоспадів зачаровують своєю неповторністю та приваблюють до себе чисельних туристів.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Мініатюрні сади - у іспано-мавританських дворах; японські сади — символічні композиції з води, рослин і каміння, сільський стиль.

Номер слайду 26

Парк сучасного стилю (модерн) - відрізняється простотою ліній і скульптурністю об’ємів. Прості огорожі, суворі лінії — чорні штахети. Аксесуари допускаються, але надто обмежено: девіз садового модерну — «чим менше, тим краще» Планування найчастіше всього геометричне, але в ньому не дотримано симетрії.

Номер слайду 27

Родзинкою ландшафтного дизайну є малі архітектурні форми – це невеликі за величиною елементи, прикраси ландшафтної архітектури: - скульптури, - вази, вазони, - постаменти, - лави, - великі камені, - фонтани, - огорожі, - колони, - сходи тощо.

Номер слайду 28

За призначенням парки поділяються: Парк відпочинку. Дитячий майданчик. Меморіальний парк. Гідропарк. Дендропарк. Зоопарк. Ботанічний сад

Номер слайду 29

Головна мета створення ландшафтних композицій – це гармонійно співвіднести і вжити всі матеріали в сукупності зі штучним середовищем.

Номер слайду 30

Наш парк ожив й покрасивішав! Алеї , лавки ,ліхтарі. А ввечері він полюднішав, Співає молодь попурі. Приходять в парк старі і діти Помилуватись,відпочить, Посидіть просто серед квітів, Гірке забути хоч на мить. На роликах ,дивись,- хлопчина Катається сюди-туди На лавці - матінка й дитина Біля фонтану і води

Номер слайду 31

Древлянський парк - головна визначна пам'ятка міста Коростень. Розташований він у центрі, на гранітних берегах річки Уж. Природа неймовірно красиво поєднала тут воду, каміння та зелень.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Коростеню вже більше 1300 років

Номер слайду 34

Знизу, біля самої річки, знаходиться пам’ятник княгині Ольги. Саме тут вона любила гуляти та купатися.

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Правий і лівий береги з’єднує підвісний міст. Це романтичне місце для закоханих. Краєвид звідси дуже гарний: знизу дзюрчить річка, з обох боків гранітні каньйони, які потопають в зелені, а ландшафт парку видно як на долоні.

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Всередині в парку вас зустріне чимало історичних пам’ятників. Ось княжна Малуша зі своїм сином – майбутнім Володимиром Великим.

Номер слайду 39

А ось – Добриня Нікитич йде, тримаючи свого коня за повід.

Номер слайду 40

На найвищому пагорбі, над річкою, височить 10-и метровий воїн – князь Мал. Саме тут його війська в далекому 945 році піднялися проти київського князя Ігоря та отримали перемогу. Видно Мала з усіх куточків парка.

Номер слайду 41

Поряд з пам’ятником – дерев’яне укріплення стародавнього міста Іскоростень.

Номер слайду 42

Під низом, всередині пагорба, знаходиться військово – історичний комплекс «Скеля», відкритий в реальному бункері.

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Весь парк прикрашають романтичні альтанки, лавки, фонтани та водойми.

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

По всьому парку прокладена мережа доріжок

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Діти розмалювали лавочки в парку.

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Часто парк ім. М. Островського асоціюється з фестивалем дерунів. І невипадково, адже щороку у вересні саме в парку проходить все дійство фестивалю, який став для місцевих і туристів традиційним святом. Тому недивно, що в ньому було відведено почесне місце і для пам’ятника Деруну.

Номер слайду 52

Правила користування ножицями1) Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ним треба обережно.2) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.3) Не тримай ножиці вістрями догори.4) Не ріж на ходу. Під час різання не вставай з місця.5) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.6) Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання. Правила користування клеєм1) Клей треба наносити пензликом від середини до країв.2) При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою.3) Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою.4) Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Правила роботи в групах: Вибрати керівника групи. Вислухати пропозиції кожного. Обговорити їх. Обрати кращий варіант. Розподілити доручення. Виконати композицію.

Номер слайду 55

Поради психолога. Людські якості,які знадобляться вам сьогодні:Ініціативність. Підтримка. Успіх. Впевненість Комунікабельність. Взаємоповага

Номер слайду 56

Практична робота:-Роздивіться уважно свої матеріали для використання потрібних елемнтів: води, лавок, альтанок, доріжок, дерев…- Промалюйте на аркуші місця розміщення елементів парку.- Виріжте потрібні елементи та розмістіть.- Наклейте всі елементи на площину.- Домалюйте те, чого не вистачає.

Номер слайду 57

Оцінювання робіт. Критерії: Відповідність темі – 6 балів;Командна робота (до кінця у повному складі) – 2 бали;Естетичне оформлення – 2 бали;Завершеність композиції – 2бали.

Номер слайду 58

Домашнє завдання: Намалювати куточок парку в художній техніці графіка або живопис.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свищ Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бех Тетяна
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
4971
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку