Презентація з основ педагогіки "Ігри за методикою Монтессорі"

Про матеріал

Презентаці може стати у нагоді молодому вчителю. В ній подана невелика інформація про Марію Монтессорі, її принципи роботи і афоризми, виділені зони навчання, до декотрих з них підібрані розвиваючі ігри. Презентація яскрава і пізнавальна.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиваючі ігри за методикою МонтессоріДжураєва О. В.2018 Учитель географії і екологіїОснови педагогікиstyle.color

Номер слайду 2

Марія Монтессорі народилася в Італії і була першою в історії своєї країни жінкою-лікарем. Спираючись на спостереження і експерименти, вона створила систему освіти, яка допомогла розумово відсталим і знедоленим дітям вчитися так само успішно, як і нормальні діти. Її розуміння внутрішнього світу дитини та ідеї допомоги у формуванні всебічно розвиненої особистості здаються новими й значущими сьогодні. 

Номер слайду 3

Всі матеріали в класі Монтессорі розташовані в строго логічному порядку і в п'яти визначених зонах:у зоні практичного життя діти освоюють елементарні навички побутового самообслуговування;у зоні сенсорно-моторного розвитку знаходяться матеріали, розвиваючі слух, зір, нюх, поняття ваги, сприйняття форми і розміру.математична зона дає дитині початкові уявлення про поняття кількості та його цифрових символах.у мовній зоні за допомогою шорстких букв дитина може руками освоїти їх форму, перш ніж навчиться писати.в космічній зоні вивчається географія, біологія і ботаніка, історія, фізика та інші науки. Важливо! В якій саме зоні займатися, і з яким конкретно матеріалом працювати, кожна дитина вибирає сама!

Номер слайду 4

На думку Марії Монтессорі (1870-1952) – освіта на відчуттях представляє собою важливий етап розвитку дитини. Сенсорно-моторна зона«Що в дитини в руках – те й у розумі»«Вгадай предмет»style.colorstroke.colorstroke.onfillcolorfill.typefill.onstyle.colorstroke.colorstroke.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 5

 Основний принцип методу Монтессорі: дорослі повинні тільки підштовхнути дитину до самовиховання, самонавчання та саморозвитку. Математична зона«Допоможи мені зробити самому»«Склади пазли»style.colorstroke.colorstroke.onfillcolorfill.typefill.onstyle.colorstroke.colorstroke.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 6

Термін «культура» в Монтессорі освіті обіймає географію, біологію, історію та астрономію. Діти вивчають континенти та дізнаються про культуру й історію народів, що їх населяють, про місцевих тварин та рослини. Вони створюють карти, слухають пісні та легенди, знайомляться з традиційним вбранням, мистецтвом та стравами. Космічна зона«Впізнай тваринку»

Номер слайду 7

Вчіться із задоволенням!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
9 грудня 2018
Переглядів
5339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку