Презентація з теми Предметні тижні"

Про матеріал
Презентація створена на допомогу керівнику шкільного методичного об'єднання вчителів гуманітарно - естетичного циклу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація та проведення предметних тижнів в гімназії села Ставки

Номер слайду 2

Що таке предметні тижні ?Предметний тиждень – це комплекс навчально – виховних заходів, спрямованих на розвиток творчості учнів, поглиблення та поширення знань з предметів, збагачення фахового досвіду вчителя. Предметні тижні проводяться з різних навчальних предметів (як одного предмета, так і поєднання кількох суміжних). Для участі в них запрошують колег по роботі, творчі колективи школи, батьків, громадськість.

Номер слайду 3

Завдання тижнів· забезпечити найсприятливіші умови для вивчення та розвитку творчості учнів, пошуку обдарованих дітей;· стимулювати активну творчу працю учнів у процесі навчання;· підвищити інтерес до профільних та інших предметів, поглибити знання школярів;· сприяти навчальній, громадсько-організаційній, культурно-мистецькій діяльності

Номер слайду 4

Функції предметних тижнів. Організаційна. Тижні дають можливість внести цікаві заходи та прийоми у навчально-пізнавальний процес, удосконалити організаційні здібності вчителів та учнів. Діагностична. Під час предметних тижнів є можливість отримати динамічну інформацію про розвиток професійного рівня вчителів та особистісний розвиток учнів. Моделювання. Під час планування тижнів мають бути передбачені принципово нові форми навчально-виховної діяльності учнів. Пропагандистська. Зміст тижнів спрямований на інформування учнів про досягнення науки й техніки.

Номер слайду 5

Форми проведення Предметні тижні мають включати такі заходи: предметні олімпіади;нетрадиційні уроки з предметів;позакласні заходи ;виставки, вікторини, змагання, інтелектуальні ігри, свята, вечори, індивідуальні та групові конкурси дитячої творчості. Кожен тиждень повинен мати інформаційне забезпечення.

Номер слайду 6

Організація і порядок проведення предметного тижня. Предметний тиждень проводиться відповідно до плану роботи школи. План підготовки та проведення предметного тижня погоджує директор не пізніше, ніж за 5 днів до початку його проведення. Організатором предметного тижня є шкільне методичне об'єднання

Номер слайду 7

Учасники предметного тижняусі вчителі, що викладають предмет чи групу дисциплін освітньої галузі, з яких проводиться предметний тиждень;учні школи, що вивчають предмет чи освітню галузь, з яких проводиться предметний тиждень;

Номер слайду 8

Підведення підсумків. За підсумками предметного тижня найбільш активні учасники (як учителі, так і учні) з метою заохочення нагороджуються грамотами. Після закінчення предметного тижня на засіданні методичного об'єднання проводиться аналіз заходів, організованих у ході тижня.

Номер слайду 9

Керівник шкільного методичного об’єднання оформлює папку за результатами предметного тижня, в якій мають бути такі документи:план проведення предметного тижня;плани, сценарії усіх заходів;роздруковані фотографії (формат А6) з підписами у вигляді паспарту в правому нижньому куті (по 1 з кожного заходу).презентація, виконана в програмі Microsoft office Power Point (електронний і друкований вигляд).

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
1641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку