Презентація з темы" молюски. Узагальнення, їх життя,. Процеси"

Про матеріал
презентації узагальнені знання про систематичну групу " Молюски". Показані цикли розвитку, різноманітність, цікаві відомості про окремих представників. презентації узагальнені знання про систематичну групу " Молюски". Показані цикли розвитку, різноманітність, цікаві відомості про окремих представників. В презентація тьч презентації узагальнені знання про систематичну групу " Молюски". Показані цикли розвитку, різноманітність, цікаві відомості про окремих представників. презентації узагальнені знання про систематичну групу " Молюски". Показані цикли розвитку, різноманітність, цікаві відомості про окремих представників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Топ 10 молюсків. Обиденнлї Софії

Номер слайду 2

СТАВКОВИК ВЕЛИКИЙ Черепашка ставковика суцільна, спіральне закручена, має 4-5 обертів. З одного боку вона закінчується гострою вершиною, а з другого має отвір, або устя, через яке назовні висовуються голова і нога молюска. На голові є двоє чутливих щупалець, два ока і рот. Ставковик — один з найненажерливіших мешканців прісних водойм.

Номер слайду 3

ГОЛОЗЯБРОВІГолозяброві молюски – одні з найкрасивіших морських мешканців. У це важко повірити, але ці похожі на квіти морські створіння – близькі родичі звичайних виноградних равликів. Довжина: до 30 см. Парування: яйця молюсків гермафродитів запліднюються сперматозоїдами різних особин.

Номер слайду 4

Рапана

Номер слайду 5

МідіїМідії – це звичайні двостулкові молюски, з яких можна приготувати оригінальні страви. Харчуються і дихають вони одночасно. У мідій є сифон – спеціальний орган, який втягує воду і витягує з неї кисень. Поруч з сифоном розташовується рот. При втягуванні води різні поживні водорості відправляються до нього.

Номер слайду 6

УстриціВідносяться до молюсків, устриці пристосувалися до досить незвичайного способу життя. Майже всі вони ніколи не рухаються, прикріплюючись до уподобаного місця, а в разі небезпеки просто закривають стулки, захищаючись від хижаків, які хочуть ними поласувати. Правда, для людей це не є перешкодою, і в більшості країн устриці є дорогим і рідкісним делікатесом.

Номер слайду 7

Кальмар

Номер слайду 8

Торедо

Номер слайду 9

Конуси

Номер слайду 10

Перлівниця

Номер слайду 11

Восьминіг

pptx
Додав(-ла)
Коначенко Віра
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Сценарії
Інкл
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
29 березня 2021
Переглядів
594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку