Презентація з виховної роботи на тему: "Техніка безпеки на воді"

Про матеріал

Презентація з виховної роботи на тему: "Техніка безпеки на воді", для учнів середньої ланки школи. Стане у нагоді класним керівникам для проведення інструктажів з ТБ учнів в канікулярний час.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила  поведінки  під  час  літнього відпочинку  на воді,  біля  водоймищ. Уміння триматися на воді - запорука безпеки. . Презентацію підготувала кл. керівник: Мірошник Л. П

Номер слайду 2

На рiчцi є течія. Дно річки може бути замуленим. Вода у ставках стояча, тобто більш забруднена, ніж у річках, i це може спричинити зараження при купанні. Гинуть тi, хто порушує правила безпеки на воді!Пам'ятайте!

Номер слайду 3

Купайтесь у спеціально відведених для цього місцях

Номер слайду 4

якщо поблизу вас є який-небудь плавучий предмет (найкраще рятувальне коло), киньте його так, щоб потопаючий міг за нього вхопитися, краще, якщо прив’яжете до нього мотузку, за яку потім можна підтягнути потопаючого до берега;Щоб допомогти потопаючому, слід дотримуватись правил:

Номер слайду 5

якщо ви спробуєте підпливти до потопаючого, краще, коли у вас в руках буде рятувальний засіб, щоб потопаючий хапався за нього, а не за вас, розмовляйте з потерпілим, заспокоюйте його;опинившись на березі, викличте, за можливості, швидку допомогу (103)Щоб допомогти потопаючому, слід дотримуватись правил:

Номер слайду 6

Надання першої медичної допомоги потерпілому після витягнення з води

Номер слайду 7

діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально обладнаних місцях;не можна запливати за обмежувальні знаки;слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або велика течія;якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;не купайтеся у холодній воді, щоб не сталося переохолодження;не треба купатися довго, краще купатися декiлъка разів по 20-З0 хв.,не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;не подавайте без потреби сигналів про допомогу;не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги. Пам’ятайте, як слід правильно купатися:

Номер слайду 8

вранці i ввечері;не слід купатися наодинці;не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;не стрибайте головою вниз, де невідома глибина. Пам’ятайте, як слід правильно купатися:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Mudra Sveta
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 квітня 2018
Переглядів
3395
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку