Презентація за темою:"Правила виклику бригади екстренної медичної допомоги"

Про матеріал
Матеріал до уроку містить інформацію про правила виклику екстренної медичної допомоги, поняття про невідкладний стан людини, обов'язки пацієнтів, щодо виклику медичної допомоги , обов'язки диспечерів екстренної медичної допомоги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила виклику бригади екстренної медичної допомоги. Вчитель біології Грищенко І. В.

Номер слайду 2

Поміркуй: Який стан називають невідкладним?За якими номерами телефонів можна здійснити виклик екстреної (швидкої) медичної допомоги з мобільного і стаціонарного телефонів?

Номер слайду 3

Невідкладний стан-це:непритомність; судомами; раптовий розлад дихання; біль у ділянці серця; блювота з кров’ю; гострий біль у черевній порожнині; зовнішня кровотеча; ознаки гострих інфекційних захворювань; гострі психічні розлади, що загрожують життю і здоров’ю пацієнта.

Номер слайду 4

Невідкладний стан:травми :поранення, переломи, вивихи, опіки, забої тощо; ураженням електричним струмом, блискавкою, тепловими ударами, переохолодженням, асфіксією всіх видів; ушкодженнями різної етіології під час ДТП , аварії на виробництві, стихійні лиха тощо отруєння, укуси тварин, змій, павуків та комах; порушенням нормального перебігу вагітності;

Номер слайду 5

Закон України «Про екстрену медичну допомогу»  Правила виклику швидкої медичної допомоги, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я.https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5081-17 - Text

Номер слайду 6

Не екстенні стани:підвищенням температури тіла з кашлем, нежить, біль у горлі, попереку, суглобах; головний біль, запаморочення; підвищення тиску; больовий синдром в онкохворих; алкогольне, наркотичне сп’яніння

Номер слайду 7

Обов’язки диспечера:диспетчер уточнює в особи, яка здійснює виклик, стан хворого чи постраждалого, кількість постраждалих, прізвище, вік хворого (постраждалого), точну адресу виклику, телефон, з якого викликають, орієнтири адреси виклику, хто викликає (обов’язково з’ясовує прізвище особи, яка здійснює виклик, відношення до хворого).

Номер слайду 8

Диспечер має право: Прийняти виклик. Відмовити у прийнятті виклику, якщо стан не є невідкладнимнадати рекомендації щодо звернення у відповідні лікувально-профілактичні заклади (поліклініку, пункт невідкладної медичної допомоги або інші лікувально-профілактичні заклади), вказавши їхню адресу і телефон.

Номер слайду 9

Обов’язки пацієнта, який телефонує 103 відповісти на всі запитання диспетчера, який приймає виклик; назвати точну адресу виклику (район, населений пункт, вулицю, номер будинку, квартири, поверх, код і номер під’їзду); якщо розташування вулиці або будинку невідомі, слід уточнити шляхи під’їзду до місця); назвати прізвище, стать, вік хворого або постраждалого, якщо паспортні дані хворого або постраждалого невідомі, необхідно вказати його стать і орієнтовний вік;описати скарги хворого або постраждалого;повідомити, хто і з якого номера телефону викликає Бригаду; за можливості, забезпечити Бригаді безперешкодний доступ до хворого або постраждалого, необхідні умови для надання медичної допомоги;

Номер слайду 10

у разі виклику Бригади до приміщення, де перебуває особа, що потребує надання невідкладної допомоги, ізолювати тварин, які можуть ускладнити надання медичної допомоги, а також завдати шкоди здоров’ю і майну членів Бригади; за можливості, сприяти в транспортуванні постраждалого в санітарний автомобіль; у разі госпіталізації хворого або постраждалого до лікувально-профілактичного закладу бажано мати при собі будь-який документ, який засвідчує його особу.

Номер слайду 11

Транспортування в лікувально-профілактичний заклад. Рішення про транспортування хворого приймає керівник бригади. У разі транспортування в лікувально-профілактичний заклад пацієнта може супроводжувати лише одна особа. У випадку транспортування дітей віком до трьох років можливий супровід двох осіб. Дітей до 18-ти років у разі транспортування в лікувально-профілактичний заклад обов'язково має супроводжувати родич або їх законний представник, або співробітник дитячої установи, якщо він перебуває на місці виклику.

Номер слайду 12

Смертельні випадки: У випадку смерті пацієнта до приїзду або в присутності Бригади інформація передається в амбулаторно-поліклінічний заклад за місцем виклику, на пункт невідкладної медичної допомоги для дорослого (дитячого) населення та оператору чергової частини управління Національної поліції у населеному пункті за телефоном «102».

Номер слайду 13

Виконай!Змоделюйте виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги у випадку виникнення надзвичайної ситуації будь-якого походження.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шуляренко Ніна Йосипівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
12 жовтня 2020
Переглядів
9916
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку