Презентація " Забруднення грунтів "

Про матеріал
В пропанованій презентації втілена наскрізна лінія "Екологічна безпека та сталий розвиток". Мета проекту поглибити знання про забруднення грунтів, вивчити засоби охорони та раціонального використання землі, розкрити взаємозв'язок хімії, людини та природи. Матеріал розраховано для вчітелів, учнів, та всих, хто цікавиться хімією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: Екологія. Хімічне забруднення навколишнього середовища Робота Учениці 11 класу Новософіївської ЗШООсадчук Катерини. Керівник: Блажко Н.І."Природа не може перечити людині, якщо людина не перечить природі" О.І. Герценrppt_x

Номер слайду 2

Поняття “ЕКОЛОГІЯ”. Екологія – це наука про відношення організмів між собою та з довкіллям. Термін “ЕКОЛОГІЯ” ввів німецький зоолог Е. Геккель у 1866 році. Слово “екологія” походить від грецького слова oikos, що означає “житло”, “місце перебування”. За Е. Геккелем, екологія – наука про “домашній побут” живих організмів - покликана досліджувати всі взаємовідношення, які Дарвін умовно позначив як боротьбу за існування.style.colorfillcolorfill.typestyle.font. Size

Номер слайду 3

Ми маємо зробити вибір!ЖИТТЯЧи. СМЕРТЬppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 4

Роль землі в нашій країніҐрунти – це органічно-мінеральний продукт багаторічної спільної діяльності живих організмів, води, повітря, сонячного тепла і світла. Сьогодні для задоволення своїх потреб та покращення комфорту життя, людство розвинуло до дуже високого рівня енергетику, хімічну, нафтопереробну та інші галузі, які забруднюють навколишнє середовище. Але люди забули, що є частиною природи, а земля – наша годувальниця. І знищуючи природу – ми вбиваємо себе, бо близько 50000 хім. речовин, що не руйнуються в природі, негативно впливають на людину та все живе.

Номер слайду 5

Нітрати – це солі нітратної кислоти. Через використання великої кількості нітратів вони накопичуються в рослинах, в організмах тварин і людей перетворюється на нітрити, які руйнують гемоглобін крові, спричиняють злоякісні захворювання. Пестициди – це хім. засоби захисту рослин від шкідників та захворювань. Вони мають шкідливий вплив на живі організми. У разі застосування пестицидів дуже важливо дотримуватися норм їх використання. Хімічні добрива

Номер слайду 6

Грунт ПЕСТИЦИДИНІТРАТИРАДІАЦІЙНІ ВІДХОДИ ПРОМИСЛОВІ, С/Г і ПОБУТОВІ ВІДХОДИГоловні забруднювачі грунтівppt_x

Номер слайду 7

ПЕСТИЦИДИІнсектициди. Бактерициди Гербіциди ХлорорганічніФосфорорганічні Карбонатні

Номер слайду 8

Що ми вживаємо?

Номер слайду 9

Внесення добрив

Номер слайду 10

Ситуація з забрудненням територій ускладнилася після аварії на Чорнобильській АЕС. Радіонуклідами забруднено понад 4,6 млн. гектарів земельу 74 районах 11 областей, у тому числі 3,1 млн. гектарів ріллі. З використання вилучено 119 тис. га с/г угідь, у тому числі 65 тис. га ріллі. Загалом в наслідок радіаційного забруднення втрачено 190000 га. Радіаційне забруднення грунтів

Номер слайду 11

ЛІС – це ЛЕГЕНІ ПЛАНЕТИ Сучасний екологічний стан лісів зумовлюється як рівнем та інтенсивністю антропогенного впливу, так і зростаючим техногенним навантаженням, що порушує природну стійкість і функції лісових екосистем.

Номер слайду 12

знищеннялісів

Номер слайду 13

З ґрунтом щороку виноситься 24 млн. тонн гумусу, 0,5 млн. тонн азоту, 0,4 млн. тонн фосфору і 0,7 млн. тонн калію. Значної екологічної шкоди земельні ресурси зазнають через забруднення ґрунтів викидами промисловості (важкі метали, кислотні дощі тощо) та використання засобів хімізації в аграрному секторі. Виснаженість грунтів

Номер слайду 14

Вплив кислотних дощів на ґрунт Одна з найгостріших глобальних проблем сучасності й близького майбутнього – це зростаюча кислотність атмосферних опадів і ґрунтового покриву. Райони кислих ґрунтів не знають посух, але їхня природна родючість знижена й нестійка; вони швидко виснажуються, і врожаї на них низькі.

Номер слайду 15

відзначають Міжнародний "ДЕНЬ ЗЕМЛІ"22 КВІТНЯ

Номер слайду 16

ВОНИ ПОТРЕБУЮТЬ НАШОГО ЗАХИСТУ!!!r

Номер слайду 17

Природоохоронне законодавство1. Конституція України.2. Закон України “Про охорону навколишнього середовища” від 25.061991 р.3. Земельний кодекс України, 134.03.1992р.4. Кодекс України про надра, 27.01.1994 р.5. Лісовий кодекс України, 21.01.1994р.6. Закон України “Про тваринний світ ”, 03.03.1995р.7. Закон України “Про пестициди і агрохімікати”,02.03.1995р.8. Положення про Червону книгу України 1992р.

Номер слайду 18

Кожен громадянин України зобов'язаний: Берегти та охороняти природу, раціонально використовувати природні багатства;Здійснювати діяльність з дотриманням вимог екологічної безпеки;Не порушувати екологічних прав та законних інтересів інших суб'єктів ;Компенсувати завдану шкоду; Цінувати своє життя та життя кожного живого організму.

Номер слайду 19

“Зелений світ” (Укр. екологічна асоціація)Грінпіс (міжнародна неурядова організація)Українська молодіжна екологічна ліга (УМЕЛ)Екоправо. Українське товариство охорони природи (УТОП)Громадські молодіжні організації.

Номер слайду 20

Дотримання норм і строків застосування мінеральних добрив і пестицидів;Заміна пестицидів біологічними засобами боротьби зі шкідниками і захворюванням рослин;Упровадження нових технологій переробки сміття;Правильне використання сільськогосподарських земель;Збільшення площі лісів, паркових зон та ін. Заходи щодо зменшення забруднення грунтів:

Номер слайду 21

Люди створюють пустелю і називають це світом. Тиціан style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 22

Невже нас чекає доля динозаврів? І ми не здатні зробити правильних висновків?

Номер слайду 23

хімія

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Презентації
Додано
8 грудня 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку