Презентація. Задачі та вправи на всі дії з натуральними числами і десятковими дробами

Про матеріал
Матеріал допоможе узагальнити знання учнів про правила виконання дій з натуральними числами і десятковими дробами , Забезпечить в ході уроку формування і розвиток розумово-пізнавальних і творчих якостей молоді, рівень яких визначає конкурентну спроможність на сучасному ринку праці; здатність і готовність до розв’язання комплексних задач, критичного мислення, творчості, когнітивної гнучкості, співпраці, управління, здійснення інноваційної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок математики5 клас. Петрукович Валентина Анатоліївна,учитель математики І категоріїЯрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Лиманської міської ради Донецької області

Номер слайду 2

На нас чекають. У – Успіх. Р – Радість. Ви продемонструєте. О – Обдарованість. К – Кмітливість. Асоціації

Номер слайду 3

«Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу і чую, трохи пам’ятаю. Те, що я чую, бачу, обговорюю і роблю, я набуваю знань і навичок.» Китайський педагогі філософ Конфуцій

Номер слайду 4

Тема уроку. Задачі та вправи на всі дії з натуральними числами і десятковими дробами

Номер слайду 5

Святогір’я - мальовничий куточок Донеччини

Номер слайду 6

5,5 + 7,51950 +58153,2+102,81000 - 571637 + 36

Номер слайду 7

МОЗКОВА АТАКА1. Які числа називаються натуральними?2. Чи є в ряді натуральних чисел найменше?3. Що називається рівнянням?4. Який вираз називається буквеним?5. Що відокремлює цілу частину десяткового дробу від дробової?6. Який з десяткових дробів більший, якщо різні цілі частини?7. Як помножити десятковий дріб на 0,1; 0,01?8. Як поділити десятковий дріб на 10, 100, 1000?9. Округліть число 2,5 до одиниць.10. Як додати два десяткових дроби?11. Як множать два десяткових дроби?12. Який вираз називається числовим?

Номер слайду 8

Хто швидше?   га. Загальна площа парку + 39601,5 га. Займають території лісів  + 967 га. Землі Святогірського лісництва та м. Святогірськ37 га. Землі водного фонду НПП «Святі гори»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Фізкультзупинка. Хто ж там, хто вже так стомивсяІ додолу нахилився ?Треба дружно всім нам встати,Фізкультпаузу почати. Руки вгору, руки вниз, на сусіда подивись. Руки вгору, руки в боки, пострибай на місці трохи. Руки ззаду покладемо, головою поведемо. Дружно всі присядемо і за парти сядемо.

Номер слайду 11

Задача 1 Більшу частину НПП «Святі гори» займають лісові насадження. Ліс-це легені нашої планети. У всьому світі щорічно викидається в атмосферу 20 млрд. тон вуглекислого газу, який головним чином поглинається лісом. Ліси України виділяють 1 млн тон кисню поглинаючи вуглекислий газ та затримуючи пил.

Номер слайду 12

За вегетацію 1 га соснового лісу затримує 32 т., дубового- 36 т. та букового-68 т. пилу.

Номер слайду 13

Задача 2 Природа дарує свої скарби людині. Але, на жаль, людина інколи завдає шкоди природі, яка її оточує, та державі, яка опікується захистом лісів. Порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей та тварин, а лісові пожежі завдають збитків державі на мільйони гривень.

Номер слайду 14

І варіантІІ варіант. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, карається накладенням штрафу на громадян у розмірі 850 грн. Обчисліть загальну суму штрафів, якщо під час рейдів лісова охорона оштрафувала 17 паліїв. Самовільне спалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі 350 грн. Обчисліть загальну суму штрафів, якщо під час рейдів екологічні інспектори зафіксували 28 згарищ трави та очерету на полях і біля водойм, та оштрафували паліїв.

Номер слайду 15

Природа не лише дім, в якому ми живемо, природа - це храм.

Номер слайду 16

Перевірь себе!Цього року НПП «Святі гори» 15 років;48 видів фонду флори НПП «Святі гори» занесені до Червоної Книги України;128 – мають охоронний статус;67 – рідкісними для Донбасу;фауна водойм НПП представлена 40 видами риб;200 видів птахів налічує орнітофауна «Святих гір».rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 17

Домашне завдання: Повторити §45, розв’язати №1673, №1712(1,2).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Казьміна Тамара Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
2727
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку