Презентація "Задачі та вправи на всі дії з натуральними числами. Відрізок, промінь, пряма. Координатний промінь, шкала"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Задачі та вправи на всі дії з натуральними числами. Відрізок, промінь, пряма. Координатний промінь, шкала".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування вправ по темах«Задачі та вправи на всі дії з натуральними числами. Відрізок, промінь, пряма. Координатний промінь, шкала»

Номер слайду 2

Мета уроку: Освітня: систематизувати, розширити і поглибити знання, вміння учнів застосовувати різні способи розв’язування вправ та задач. Вчитися застосовувати отримані вміння та навички при вирішенні завдань. Розвиваюча: сприяти розвитку спостережливості, вмінню аналізувати, порівнювати, робити висновки. Виховна: спонукати учнів до самоконтролю, взаємоконтролю, викликати потребу в обґрунтуванні своїх висловлювань.

Номер слайду 3

«Пам’ятайте, хочете навчитися плавати, сміливіше входьте у воду. Хочете навчитися математики, беріться за завдання. Кожне розв’язання є своєрідним мистецтвом пошуку.»Михайло Пилипович Кравчук

Номер слайду 4

Правила роботи на уроціБути активним. Поважати думку товариша. Бути доброзичливим. Не перебивати!Поважати правила роботи в класі. Нікого не засуджувати!

Номер слайду 5

1 Етап «Збираємо рюкзаки»Скількома відрізками можна сполучити точки М і N? (Багатьма)Які одиниці довжини ви знаєте?(мм; кг; л; км)Скільки метрів в кілометрі?(1км = 100м) Чи має пряма початок і кінець?(Пряма не має ні початку ні кінця)Скільки сантиметрів в дециметрі?(1см = 10дм)Чи перетинаються: Пряма МN і відрізок ARПромінь ОТ і відрізок ARПромінь ОТ і пряма MNДИВИСЬ НЕ ПОМИЛИСЬ!ARMNOTЧи можна на координатному промені OX відкласти одиничний відрізок мільйон разів? (Ні)

Номер слайду 6

Розв’яжіть задачіНа відрізку АВ завдовжки 41 см позначено точки С і D так, що АD = 29см, ВС = 18см. Знайди довжину відрізка СD. А С D B На малюнку зображено шкалу спідометра. Яка швидкість автобуса в даний момент ? 3. На малюнку PN = 40 см, QN = 23 см, MQ = 38 см. Знайди довжини відрізків PQ, MP. M P Q N2 Етап «Вирушаємо у подорож»

Номер слайду 7

Маршрутний лист

Номер слайду 8

Щасливої дороги!

Номер слайду 9

3 Етап «Лімпопо»Координатний промінь спрямовано вздовж кліток тварин. Довжина одиничного відрізка дорівнює 3м і відповідає довжині клітки. Клітка мавпи знаходиться в т. М (37), а лева в т. L (40). Яка довжина відрізка МL?Кролик Кеша стрибає вздовж координатного променя. За один стрибок він переміщається на три одиничних відрізки праворуч. За скільки стрибків він з т. Q (98) потрапить в т. А (113). На координатному промені клітка з тигром знаходиться в точці Т(12), а ведмедя в точці V (17). Довжина відрізка ТV = 25 см. Знайдіть довжину одиничного відрізка цього координатного променя?Клітка Лами (L) розміщена на координатному промені ліворуч на 38 одиничних відрізків від клітки Зубра,що знаходиться в т. Z (398). А клітка страуса (S) на 32 одиничних відрізки праворуч від Z(398). Знайдіть координати точок L і S. Розв’яжіть задачі

Номер слайду 10

СІРИЙ ВОВК

Номер слайду 11

Полярний вовк

Номер слайду 12

Білий тигр

Номер слайду 13

Лев

Номер слайду 14

Ведмідь Лама

Номер слайду 15

4 Етап «Оскар»

Номер слайду 16

Розв’яжіть задачі1 Варіант. Двоє дельфінів ласували рибкою. Перший з’їв на 3 рибини більше, ніж другий. Скільки рибок з’їв кожен дельфін, якщо разом вони з’їли 75 рибин?2 Варіант. Вага другого дельфіна у 4 рази більша за вагу першого дельфіна. Яка вага кожного дельфіна, якщо обидва разом важать 175 кг.

Номер слайду 17

Святкове шоу дельфінів

Номер слайду 18

Відпочинок у лісі

Номер слайду 19

Домашнє завдання§ 16 - §19. Розв’язати задачі 5, 11 (стор. 111)

Номер слайду 20

Дякую за урок!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чепляка Роман
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
1503
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку