Презентація “Загадка про УкраїнУ”

Про матеріал

Вашій увазі презентація " Україна", яка містить загадки.

З перших букв слів-відгадок складається слово “Україна".

Вона може бути використана на першому уроці, щоб підвести до теми уроку, а також в будь-який інший час.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Усмішка1. Коли все у тебе гарно, Коли день пройшов не марно, Наче квітка розквітаєш, На обличчі її маєш. Посміхаються вуста. Що це? Відповідь проста.

Номер слайду 3

Календар2. В ньому сторінок багато, Там і будні, там і свята. Він події позначає, Історичні дати знає, Та рахує залюбки Тижні, місяці, роки.

Номер слайду 4

Родина3. Ось стоїть біленька хата - Там твої матуся й тато, Твої сестри та брати І, звичайно, там є ти. Ще бабусі, дідусі, Зібралися геть усі! Бути в кожного повинна Дружня та міцна…

Номер слайду 5

Абетка4. Рідну мову я вивчаю, З літер вже слова складаю. Помічниця ось моя - Букви в ній від А до Я Стали лагідно в рядки. Що це, знають малюки?

Номер слайду 6

Їжа5. І вареники в сметані, І крученики духмяні, Сало, терте з часником, Борщ червоний з буряком. Одним словом як назвати, Щоб гостей почастувати?

Номер слайду 7

Насіння6. Вони смачненькі та чорненькі, У ґрунт попали навесні, Тепер із них у полі зріють Яскраві соняхи рясні. А згодом буде і олія Прозора, жовта, запашна.  Про що ця загадка, хто зна?

Номер слайду 8

Археолог7. Цей фахівець нам розказав Про долі націй та держав, Де наші пращури жили, Які в них звичаї були? Які одежа, посуд, хата, Та ще цікавого багато. Розкопки буде він вести, Щоб нам минуле довести.

Номер слайду 9

У смішка  К алендар  Р одина  А бетка  Ї жа  Н асіння  А рхеолог

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
5503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку