Презентація "Загальна характеристика Грибів", 6 клас

Про матеріал
Презентація "Загальна характеристика грибів" може бути використана на уроках біології в 6-му класі або для підготовки до ЗНО чи мультимедійного тесту
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна характеристка грибів. Царство грибів — одна з найбільших і процвітаючих груп організмів. На теперішній час відомо близько 100 тис. видів грибів.

Номер слайду 2

Гриби - це одна із найдавніших, найбільших та найрізноманітніших груп еукаріотичних організмів. Найдавніші палеонтологічні знахідки грибів виявлено у вулканічних породах віком 2,4млрд років. МІКОЛОГІЯ (грец. mykёs — гриб + logos — слово) наука, яка вивчає гриби.

Номер слайду 3

Гриби мешкають всюди, де є органічні речовини: у ґрунті, у воді, в помешканнях, на харчових продуктах, на тілі людини і тварин.

Номер слайду 4

Будова клітини грибів. До скдаду клітинної стінки грибів входить вуглевод хітин. Запасною речовиною грибів є глікоген. Кінцевим продуктом обміну білків є сечовина.

Номер слайду 5

ГРИБИБагатоклітинніОдноклітинні

Номер слайду 6

плодове тілогіфи міцеліюпластинкипокривало. Будова багатоклітинних грибів. Вегетативне тіло гибів являє собою рогалужену систему ниток (гіфів), яка називається грибницею(міцелій). Гіфи грибів дуже швидко й необмежено ростуть.

Номер слайду 7

Структури грибів, у яких утвороюються спори. Цвілевий одноклітинний гриб мукор. Завдяки спорам гриби розмножуються та поширюються. Спори можуть поширюватися вітром, водою або тваринами.трубчастий грибпластинчастий гриб. Гриби можуть розмножуватися також частинами грибниці. Їм властиве й статеве розмноження але воно дуже складне й має тенденцію до зникнення.

Номер слайду 8

Живлення гетеротрофне, шляхом всмоктування розчинених органічних речовин. Гриби енергійно дихають і потребують кисню(є аеробами); лише деякі з них(напр. дріжджі) отримують енергію в процесі бродіння (анаероби). Активний рух відсутній. Особливості життєдіяльності грибів

Номер слайду 9

Підведемо підсумки. Гриби - безхлорофільні еукаріотичні гетеротрофні організми. Вегетативне тіло - грибниця(міцелій) утворена гіфами. Живляться гетеротрофно. Необмежено ростуть. Розмножуються за допомогою спор або частинами грибниці. Не здатні до активного руху.

Номер слайду 10

Чи маєте запитання?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Джевага Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Джевага Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
900
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку