Презентація "Загальна характеристика США"

Про матеріал

В презентації розкрита роль США як для країн Европи так і для світу вцілому. Виявлені особливості розвитку і розміщення виробництв первинної і вторинної сфери. Домінуючі складові третинного сектору. Характерні риси просторової організації господарства. Презентація буде добрим помічником вчителя у розповіді про країну.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Територія США: Центральна частина Гаваї (в 1959 році стали 50 – м штатом США) Аляска (куплена в Росії у 1867 р.) Столиця - Вашингтон Площа країни – 9,4 млн. км кв. Населення – 280 млн. чол. Державний лад – республіка Державний устрій – федерація, 50 штатів і федеральний округ Колумбія Основні відомості про країну:

Номер слайду 3

Державні символи США 13 білих і червоних смуг символізують 13 штатів, які утворили державу. 50 зірок символізують кількість штатів Затверджений 1782 року. Зображений білоголовий орлан з розпростертими крилами, який тримає у лапах оливкову гілку з 13 листками і 13 оливами та 13 стрілами. Це символізує мир та війну: "США прагнуть миру, але завжди готові до війни". Прапор Герб Гімн Послухати:

Номер слайду 4

Президенти США Перший – Джордж Вашингтон У 1789 році був обраний першим Президентом США і працював на цій посаді до 1797 року. 44-й – Барак Обама На виборах 4 листопада 2008 р. здобув перемогу над республіканським кандидатом Джоном Маккейном і 20 січня 2009 року став першим в історії країни темношкірим президентом США.

Номер слайду 5

Президент США 45-й – Дональд Трамп Должность занимает  с 20 января 2017 года Печать президента США

Номер слайду 6

Населення США За чисельністю жителів (280 млн. чол.) Сполучені Штати посідають 3 місце у світі після Китаю та Індії Велику роль у формуванні населення відіграла імміграція

Номер слайду 7

Вашингтон – столиця США Капітолій – будинок конгресу, вищого законодавчого органу країни Білий Дім - резиденція президента США у Вашингтоні Площа — 180 кв. км Населення — 582 049 мешканців (з передмістями за межами округу Колумбія — понад 5 млн.). У Вашингтоні містяться резиденція президента США (Білий дім), Конгрес, Верховний суд, Державний департамент, Міністерство оборони (Пентагон) та інші державні установи.

Номер слайду 8

Найбільші міста. Нью-Йорк Розташоване в гирлі річки Гудзон, на Атлантичному узбережжі. Населення: 7,3 млн. мешканців. Штаб-квартира ООН; торговельно-фінансовий центр світу (Нью-Йоркська біржа) Бродвей - найдовша вулиця Нью-Йорку (25 км.), Тут розташовані знамениті на весь світ театри Будівля штаб-квартири ООН, відкрита у 1950 р. Емпа́йр-Сте́йт-Бі́лдінг висотою 102 поверхи, 381 м. (448 м. з антеною).

Номер слайду 9

Найбільші міста. Чикаго Місто в штаті Іллінойс, розташоване на березі озера Мічиган; друге за величиною в США, важливий промисловий, торговельний і культурний центр Середнього Заходу. Населення: 3 млн. чол. в самому місті, 9,7 млн. – в агломерації. Діловий центр Чикаго Українська церква в Чикаго Озеро Мічіган і Чикаго з космосу

Номер слайду 10

Найбільші міста. Лос-Анджелес  Міська агломерація і порт на південному-заході Каліфорнії. Населення: 3,5 млн.чол., із передмістями — 14,5 млн. Визначні місця: Голівуд, центр кіноіндустрії з 1911; Діснейленд; музей мистецтв Джон-Пол Гетті. Алея зірок в Голівуді Центр Лос-Анджелеса Діснейленд

Номер слайду 11

Свята В США святкують понад 50 знаменних дат історичного і релігійного характеру. Загальнонаціональні свята: 1 січня — Новий рік; 22 лютого — День народження Джорджа Вашингтона; 4 липня — День незалежності; 11 листопада — День ветеранів (День примирення); 25 грудня — Різдво. Загальнонаціональними (федеральними) святами також є День праці, що святкується в перший понеділок вересня і День подяки, що святкується в четвертий четвер листопада.

Номер слайду 12

Традиційна страви у американців на День подяки – індик і гарбузовий пиріг. День подяки В Нью-Йорку відбувається грандіозний парад на честь Дня подяки, що організовує найбільший універмаг у світі «Мейсі» В далекому 1621 р. перші поселенці Плімутської колонії запросили на спільний обід індіанців, які допомогли їм вижити у незнайомих умовах. З цього року і святкується День подяки

Номер слайду 13

Статуя Свободи – символ незалежності Богиня свободи тримає факел у правій руці і табличку в лівій. Напис на табличці свідчить «4 липня 1776», дата підписання Декларації Незалежності. Одна нога «Свободи» стоїть на розбитих оковах. Висота від землі до кінчика факела — 93 м. Висота самої статуї, від верху п'єдесталу до факела — 46 м.

Номер слайду 14

Пам’ятки природи. Великий Каньйон Вели́кий Каньйо́н або Великий каньйон Колорадо — каньйон, розташований на північному заході штату Аризона на плато Колорадо, в середній течії річки Колорадо. Довжина каньйону 446 км, глибина — до 1600 м, ширина на рівні поверхні плато 8 — 25 км, поблизу дна — менше 1 км (на окремих ділянках — до 120 м). У межах каньйону річка Колорадо тече зі швидкістю до 25 км/год.

Номер слайду 15

Пам’ятки природи. Ніагарський водоспад Ніагарський водоспад – найпотужніший водоспад Північної Америки. Розташований на річці Ніагара, що сполучає озера Ері та Онтаріо. Висота водоспаду – 53 м.

Номер слайду 16

Пам’ятки природи. Єллоустонський національний парк Єллоустонський національний парк – знаходиться на північному заході США у Скелястих горах. Площа 898,3 тис. га. Заснований у 1872 р., найстаріший у США. Найбільше скупчення гейзерів та гарячих джерел (понад 3000, в т.ч. гейзер Екселсіор з висотою струменю до 90 м)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скоробагата Людмила Володимирівна
    Дякую за робрту. Використтвую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
10374
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку