Презентація 1. "Захист України. Інтегрований курс. Модуль 2. "Основи управління та планування" за новою модельною навчальною програмою. 2. "Військові звання, знаки розрізнення."

Про матеріал

Модуль 2. Основи управління та планування.

2. Військові звання, знаки розрізнення.

Військові звання України — це система рангів, що була утворена у березні 1992 року після ухвалення Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». 2020 року проведене реформування сержантських (старшинських) та генеральських звань (з 01.10.2020)

Знаки розрізнення, Знаки відмінності, Відзнаки — знаки на форменому одязі військовослужбовців, що показують їхні персональні військові звання, вид збройних сил, рід військ або служби, термін проходження дійсної служби в лавах Збройних сил тощо.

До знаків розрізнення військових належать погони, петлиці, кокарди, емблеми, зірочки й нашивки, лампаси і канти, нагрудні й нарукавні знаки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Головне завдання предмету «Захист України»:формувати в себе оборонну свідомість та стійку громадянську позицію; розуміти у чому є важливість мати свою країну й жити в певній системі цінностей;усвідомити, чим кожен і кожна може бути корисним/корисною в захисті країни.  ми маємо шукати баланс між практичними навичками, які має отримати дитина, і світоглядними речами, без яких ці практичні навички можуть ніколи не застосовуватися.

Номер слайду 3

10 клас. Модуль 2. Основи управління та планування2. Військові звання, знаки розрізнення.

Номер слайду 4

Військові звання, знаки розрізнення Військові звання України — це система рангів, що була утворена у березні 1992 року після ухвалення Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». 2020 року проведене реформування сержантських (старшинських) та генеральських звань (з 01.10.2020) Знаки розрізнення, Знаки відмінності, Відзнаки  — знаки на форменому одязі військовослужбовців, що показують їхні персональні військові звання, вид збройних сил, рід військ або служби, термін проходження дійсної служби в лавах Збройних сил тощо. До знаків розрізнення військових належать погони, петлиці, кокарди, емблеми, зірочки й нашивки, лампаси і канти, нагрудні й нарукавні знаки.

Номер слайду 5

Військові звання, знаки розрізнення Основні функції військових відзнак:означення приналежності армії певній державі (державні знаки на армійських емблемах, зокрема, на кокардах, ґудзиках тощо). У Збройних Силах України для цього використовується символ малого герба держави (тризуб) на армійських емблемах;візуальне вирізнення армії з-поміж інших соціальних груп у державі (уніформа). візуальна відзнака внутрішньоармійської професійної спеціалізації (елементи уніформи — колір, емблеми, нашивки). візуальна відзнака армійської ієрархії (погони, елементи уніформи). візуальна відзнака бойових заслуг. Розрізняють індивідуальні та колективні бойові  візуальні відзнаки.  До індивідуальних належать ордени, медалі, почесна зброя, нашивки.

Номер слайду 6

Військові звання, знаки розрізнення Погони Збройних сил України: Кольори основи погона залежно від роду військ:

Номер слайду 7

Погони Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Сухопутного компоненту ВМС

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Емблеми на комір парадної та повсякденної форми одягу Збройних Сил України. Додаток 2 в редакції Наказів Міністерства оборони № 238 від 30.06.2020, № 398 від 04.11.2020 Додаток 2 в редакції Наказів Міністерства оборони № 238 від 30.06.2020, № 398 від 04.11.2020

Номер слайду 10

Емблеми на комір парадної та повсякденної форми одягу Збройних Сил України. Додаток 2 в редакції Наказів Міністерства оборони № 238 від 30.06.2020, № 398 від 04.11.2020 Додаток 2 в редакції Наказів Міністерства оборони № 238 від 30.06.2020, № 398 від 04.11.2020

Номер слайду 11

Номер слайду 12