Презентація "Замки і фортеці України"

Про матеріал
Дана презентація містить відомості про найвідоміші замки та фортеці нашої держави, які супроводжуються коротенькими відеоекскурсіями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

24 урок

Номер слайду 2

З яким настроєм ви завітали на урок?

Номер слайду 3

Розгадайте ребуси і дізнайтесь тему уроку

Номер слайду 4

Мальовничі замки та фортеці України

Номер слайду 5

За́мок — укріплена будівля, що використовується для захисту від ворога. Форте́ця — укріплений пункт з міцними капітальними спорудами, постійним гарнізоном, озброєнням та різними запасами, призначеними для тривалої кругової оборони.

Номер слайду 6

Вирушаємо у подорож!

Номер слайду 7

Жовківський замок Пам'ятка архітектури епохи Ренесансу у місті Жовква Львівської області. Знаходиться на площі Вічевій.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Аккерманська фортеця Історико-архітектурний пам'ятник XIII-XV ст. н.е. Знаходиться фортеця в м. Білгород-Дністровський Одеської області. Ще її називають Білгород-Дністровською.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Замок Паланок Замок знаходиться у закарпатському місті Мукачеве, розташований на горі вулканічного походження висотою 68 м і займає площу 13 930 кв.м.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Кам’янець-Подільська фортеця Фортеця в місті Кам'янець-Подільський (нині Хмельницької області України). Складається з двох частин: - Старої фортеці (Старого замку) - Нової фортеці (Нового замку)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Луцький замок Луцький замок - символ міста Луцька, його головна визначна пам'ятка і гордість. Побудований в XIV столітті литовським князем Любартом, який одружувався на місцевій княжні і прийняв православну віру.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Хотинська фортеця Фортеця X-XVIII століть, розташована в місті Хотин. Споруду кам'яних зміцнень Хотина прийнято пов'язувати з Галицько-Волинським князівством і з ім'ям Данила Галицького.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Чинадієвський замок Пам'ятка архітектури XIV-XIX століть у смт. Чинадійово поблизу міста Мукачево Закарпатської області.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Пам’ятайте!!! Збереження пам'яток залежить не тільки від державних заходів, але й від рівня культури наших людей, часто байдужих до своєї історії.

Номер слайду 23

Дякую за урок! До зустрічі на наступному тижні!

ppt
Додано
22 травня
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку