Презентація. Заняття для батьків майбутніх першокласників "Тиждень1. Я - школяр"

Про матеріал

"Школа першокласних батьків і майбутніх першокласників". Тренінг з батьками допоможе вчителю ознайомити з основними методами і формами роботи з першокласниками, а батькам - психологічно підготувати дітей до школи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заняття для батьків 1 класу підготувала учитель початкових класів Алабаш наталія дмитрівна

Номер слайду 2

Ранкова зустріч. Добридень! Добридень, добридень, добридень скажу, Як рано чемненько до мами іду: Тут очка, тут личко, тут ніс, а тут губи, Тут маю два вушка, а тут білі зуби! Добридень, добридень, добридень скажу, Як рано чемненько до тата іду: Тут палець, долоня, плече і рука, Тут маю два вушка, а тут є п’ята! Добридень, добридень, добридень скажу, Як рано чемненько до школи іду: Багато книжок і забав є у нас. Веселою піснею вітаємо вас!

Номер слайду 3

Визначення емоційного стану

Номер слайду 4

Знайомство. По черзі скажіть своє ім’я, ім’я своєї дитини та за що ви її любите.«Мене звати…, я люблю свою дитину за те, що…».

Номер слайду 5

Приходити вчасно. Говорити по черзі. Мобільна тиша. Поважати думку інших. Правило «Пас». Бути активними. Зберігати таємниці. Правила заняття. Зберіть пазл та зачитайте правила заняття:

Номер слайду 6

Сюжетно-рольова гра «Чого я хочу навчитися у школі?»

Номер слайду 7

«Руховий»(математичний) диктант Дорога до Казкової школи: 3 кроки прямо, два кроки ліворуч, 1 крок назад, 4 кроки праворуч…Вузенька стежечка. Ви мусите правою рукою торкнутися плеча сусіда попереду, пройти 3 кроки вперед і 1 праворуч… Дорогою учні можуть знаходити різні речі (камінці, іграшки, набір крейди, кольоровий папір) і забирати ті, які знадобляться у школі, пояснюючи: «Я візьму (називає річ), бо …

Номер слайду 8

Створення малюнка «Школа моєї мрії»

Номер слайду 9

По черзі назвіть себе якоюсь тваринкою, уникаючи повторів. Крок 1. Біля кого справа є порожній стілець, двічі плескає руками по своїх колінах, називаючи свою тваринку (Наприклад: «Зайченятко, зайченятко…»), а потім двічі плескає по порожньому стільцю і запрошує до себе іншу тваринку («… кличе до себе лисенятко»). Крок 2. Той, чию тваринку назвали, має перебігти і сісти на порожній стілець. Учасник, справа біля якого звільнився стілець, повторює Крок 1. Руханка «Зоопарк»

Номер слайду 10

Запитання для обговорення: Що, на вашу думку, може стати причиною булінгу в школі? Як можна подолати явище булінгу?Хто, на вашу думку, найчастіше стає ініціатором булінгу?Інформаційне повідомлення «Булінг у школі»Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

Номер слайду 11

Об’єднайтесь у три групи, розрахувавшись на котиків, песиків та жабок. Закрийте очі та об’єднайтесь у групи за допомогою «мови» тварин. Обговоріть і запишіть на аркушах паперу ваші пропозиції щодо означених питань. Презентуйте свої напрацювання, вислухайте доповнення інших груп. Робота в групах «Наші дії»

Номер слайду 12

Відгадування загадок

Номер слайду 13

Завершення заняття. По черзі висловіть свої враження від заняття. Станьте в коло, візьміться за руки і промовте: «Хай сьогодні нам щастить, хай нам завтра пощастить, хай завжди нам всім щастить!» Поаплодуйте один одному і самим собі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 травня 2018
Переглядів
5834
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку