Презентація "Засоби навчання"

Про матеріал

Ефективність засобів навчання визначається такими чинниками:

• Наскільки засоби навчання відповідають потребам навчально-пізнавальної діяльності (традиційні функції засобів навчання розглядають у взаємозв'язку з діяльністю вчителя і управління пізнавальною діяльністю);

• Умови в рамках яких вони використовуються до таких умов відноситься навчальна ситуація, вчитель і аудиторія, що сприймає навчальну діяльність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Засоби навчання інформатики – це матеріальні й ідеальні об’єкти, які використовують в освітньому процесі як носії інформації й інструменти діяльності вчителя й учнів. Засоби навчання інформатики – це засоби діяльності вчителя і учнів, які застосовуються ними як окремо, так і спільно.

Номер слайду 3

Ефективність засобів навчання визначається такими чинниками: Наскільки засоби навчання відповідають потребам навчально-пізнавальної діяльності (традиційні функції засобів навчання розглядають у взаємозв’язку з діяльністю вчителя і управління пізнавальною діяльністю); Умови в рамках яких вони використовуються до таких умов відноситься навчальна ситуація, вчитель і аудиторія, що сприймає навчальну діяльність.

Номер слайду 4

Інформаційні засоби: підручники і навчальні посібники. Технічні засоби: комп’ютер, мультимедіа, аудіовізуальні засоби, віртуальна реальність. Дидактичні засоби: таблиці, плакати,відеофільми, демонстраційні приклади. Засоби навчання за дидактичною функцією:

Номер слайду 5

Засоби навчання за інноваційним використанням: традиційні – навчальні і технічні засоби навчання, підручники, дидактичні матеріали, довідкова та інша предметна література; засоби інформаційно-комунікативних технологій – програмно-апаратні засоби і пристрої.

Номер слайду 6

Електронні засоби навчального призначення – це засоби навчання, що зберігаються на цифрових або аналогових носіях даних і відтворюються на електричному обладнання. Навчальні компакт-диски допомагають забезпечити індивідуальне використання учнем навчального матеріалу; Електронна бібліотека створюється у вигляді централізованого сховища, побудованого на поєднанні апаратних та інформаційних ресурсів; Електронні навчальні курси – навчальні курси, поєднані мовою розмітки гіпертексту;

Номер слайду 7

Дидактичне забезпечення: Підручники по роках навчання; Робочі зошити; Методичні розробки конспектів уроків; Електронна складова.

Номер слайду 8

Підручник повинен задовольняти ряд вимог: Науковість змісту підручника; Зміст підручника повинен бути доступним і цікавим для учнів; Підручник має забезпечувати зв’язок з життям; Підручник повинен виконувати функції управління пізнавальною діяльністю школярів; Підручник повинен містити систематизований виклад навчального матеріалу.

Номер слайду 9

Робочий зошит дає вчителеві можливість організувати на уроці диференційовану та індивідуальну роботу з учнями. Електронна складова курсу – це набір програм “Сходинки до інформатики ” складається із програм виконавців, тренажерів, редакторів.

Номер слайду 10

Програмні засоби: Клавіатурний тренажер; Редактор текстів; Графічний редактор; Засіб для створення комп’ютерних презентацій; Інформаційно-пошукова система, комп’ютерні енциклопедії; Прикладні програми навчального призначення; Програми для роботи в глобальній мережі Інтернет; Розвиваючі комп’ютерні ігри.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Суровицька Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
4 липня 2018
Переглядів
4576
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку