Презентація"Застосування    комп’ютерних  технологій в  навчанні "

Про матеріал
Під  час  викладу  нового  матеріалу  комп’ютер  дає  змогу супроводжувати  його динамічними  ілюстраціями,  комп’ютерними  моделями,  текстами  і  відеофрагментами.  статичних  Саме інтерактивність  комп’ютерних  моделей  додає  процесу  навчання  нових  можливостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування    комп’ютерних  технологій в  навчанні Шпуганич Ірина Геннадіївна,викладач фізики Економіко-правничого коледжу при ЗНУ

Номер слайду 2

Застосування  в  навчанні  комп’ютерних  технологій  Сучасний світ – це світ науково-технічного прогресу, який вимагає від сучасної молоді вміння користуватися ком ютерною технікою володіти певними знаннями новітніх інформаційних технологій і застосовувати їх у різних сферах життєдіяльності.

Номер слайду 3

Застосування  в  навчанні  комп’ютерних  технологій  дає  змогу:

Номер слайду 4

повноцінне вивчення фізики включає в себе застосування комп’ютера1.   Під  час  викладу  нового  матеріалу  комп’ютер  дає  змогу супроводжувати  його динамічними  ілюстраціями,  комп’ютерними  моделями,  текстами  і  відеофрагментами.  Комп’ютерні  моделі  оживляють  матеріал,  забезпечують  демонстраціютого, що  не  вдається  показати  в  натуральному  експерименті  чи важко сприймається  на  статичних  малюнках.  Саме інтерактивність  комп’ютерних  моделей  додає  процесу  навчання  нових  можли-востей.

Номер слайду 5

повноцінне вивчення фізики включає в себе застосування комп’ютера2. У демонстраційному експерименті ком-п’ютер використо-вується або як частина установки, або як пристрій, за допомогою якого можна демонструвати всьому класу такі явища, що вдається спостерігати лише в мікроскоп.

Номер слайду 6

повноцінне вивчення фізики включає в себе застосування комп’ютера3. Під  час  розв’язування  задач  комп’ютер  використовується  для  представлення  текстів  задач,  перевірки  відповідей,  розрахунків.

Номер слайду 7

повноцінне вивчення фізики включає в себе застосування комп’ютера4. У випадку проведення лабо-раторних робіт―обробка результатів з використанням спеціальних програм або проведення комп’ютерних лабораторних робіт. Успішне засвоєння змісту матеріалу здебільшого залежитьвід широкого застосування дидактичних прийомів, що активізують пізнавальну діяльність студентів. До них належать прийоми зіставлення й порівняння понять, явищ, закономірностей, що мають властивість подібності, застосування аналогій і моделей.

Номер слайду 8

Комп’ютерні лабораторні роботи. Дають можливість виконати лабораторну роботу за допомогою імітаційної моделі. Математичний апарат,  закладений  у  функціонування  моделі  дає  можливість отримувати значення фізичних величин  близькі  до  реальних,  і,  відповідно, робити  правильні  висновки  про  фізичний  зміст явища або процесу. Моделі  лабораторних  робіт  реалізовані  на  основі  діяльнісного  підходу. Вони  передбачають не тільки  спостереження  фізичних  процесів  та  явищ,  які моделюються системою, а безпосередню участь в них учня (наприклад, вибір необхідного обладнання), що суттєво підсилює навчальний вплив  лабораторних  робіт.

Номер слайду 9

Комп’ютерні програми з фізики поділяються за дидактичними цілями Навчальні програми подають новий матеріал у вигляді окремих, логічно поєднаних блоків і закінчуються набором запитань або тестів. Ці програми сприяють засвоєнню нової інформації та спрямовують процес навчання залежно від рівня знань та індивідуальних здібностей студентів. Тренувальні або програми– тренажери розраховані на повторення і закріплення вивченого матеріалу.Імітаційно – моделюючі програми дозволяють вивчати будь – який розділ на основі моделі. Маніпулюючи доступними для зміни параметрами фізичних величин, студент за реакцією моделюючої системи визначає діапазон їх допустимих змін і усвідомлює суть процесів, які здійснюються під його керівництвом.

Номер слайду 10

Комп’ютерні програми з фізики поділяються за дидактичними цілями Діагностичні, контролюючі програми складають переважно на основі тестів. Вони призначені для діагностування, перевірки й оцінювання знань, умінь і навичок студентів. Бази даних – це джерела інформації з різних галузей знань, у яких за допомогою питань відшукують необхідні відповіді, наприклад, для пояснення фізичних понять і термінів.Інструментальні програми дають можливість студентам самостійно розв’язувати задачі за короткий час із меншими зусиллями. Вони звільняють від рутинної обчислювальної та статистичної роботи, надаючи учню свободу у виборі методів розв’язання конкретних задач і простір для творчості.

Номер слайду 11

Переваги  використання  ППЗ у навчальному процесі:

Номер слайду 12

МультимедійнІ ЗАНЯТТЯМультимедійні сценарії занять виконуються у вигляді презентацій з використанням програми Microsoft Office Power Point. Слайди презентацій, зазвичай, містять ілюстративний матеріал для заняття, фрагменти відеофільмів, анімації. При підготовці презентації заздалегідь продумується структура заняття, послідовність слайдів визначає певний темп і логіку викладення матеріалу, тобто створюється сценарій проведення заняття. На слайдах розміщують короткі тези, дати, імена, терміни, визначення, формули, які необхідно студентам запам’ятати. Найбільш важливий матеріал для підключення асоціативної зорової пам’яті виділяють кольором, шрифтом, обрамленням тощо. Цифровий матеріал, матеріал, що потребує пояснення таблиць і графіків, графічні задачі зручно представляти, використовуючи програму Microsoft Office Excel, про яку йдеться далі. При цьому використовується гіперпосилання на необхідні Excel-файли.

Номер слайду 13

Джерелом ілюстративного матеріалу для презентацій служать: СD-диски мультимедійних курсів фізики «Відкрита фізика», «Бібліотека електронних наочностей»,  «Фізична віртуальна лабораторія», «Фізика 10кл.» «Фізика 11кл.»;СD-диски електронних енциклопедій;Матеріали з Інтернет-джерел ;Матеріали, створені власноруч викладачем;Матеріал в програмі зручно розташовувати окремими блоками – темами. Кожне заняття– це окрема презентація, в якій закладені всі етапи уроку.

Номер слайду 14

Дякую за увагуstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.type

pptx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
2512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку