Презентація "Збагачення мовлення. Леся Українка"

Про матеріал
Додатковий матеріал для уроку за підручником Г.А.Іваниця "Українська мови. Буквар"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Збагачення мовлення. Підготував вчитель початкових класів: Гриценко Т. В.

Номер слайду 2

Завдання уроку.

Номер слайду 3

Який текст цікавіший?Прочитай текст, замініть малюнок на слово. До нього доберіть слова-ознаки. Слово, що повторюється, замініть близькими за значенням. Як і за допомогою чого зміниться текст?

Номер слайду 4

Біля нашого двору зацвіла . Квіткидуже пахучі. Крапельки солодкого нектару у квітках виблискують на сонці, мов ліхтарики. Дуже люблять бджоли! Мед з – найкращий! У липні всі милуються , а цілий рік з радістю дбають про .

Номер слайду 5

Виразне читання вірша – це читання з дотриманням ритму, яке передає настрій вірша.

Номер слайду 6

Леся Українка(Лариса Петрівна Косач)25.02.1871р. – 01.08.1913р. Лариса Петрівна Косач народилася на Волині. Вона була розумною і допитливою дівчинкою. У 4 роки навчилася читати, а в 5 років писати, грала на фортепіано. У 9 років написала перший вірш під назвою «Надія». А пізніше почала публікувати свої твори під іменем Леся Українка. Леся Українка мала слабке здоров’я, але не сумувала, а багато працювала і вчилася. Вона писала вірші, оповідання, п’єси, казки, перекладала з інших мов на українську

Номер слайду 7

Леся Українка(Лариса Петрівна Косач)Батько: Петро Антонович Косач. Мати: Олена Пчілка(Ольга Петрівна Косач)

Номер слайду 8

Як дитиною бувало. Як дитиною, бувало,Упаду собі на лихо,То хоч в серце біль доходив,Я собі вставала тихо.«Що, болить?» - мене питали,Але я не признавалась –Я була малою горда, -Щоб не плакать, я сміялась.

Номер слайду 9

Поблискують черешеньки. В листі зелененькім,Черешеньки ваблять очіДіточкам маленьким. Дівчаточко й хлоп'яточко Під деревцем скачуть, Простягають рученята Та мало не плачуть: Раді б вишню з'їсти,Та високо лізти,Ой раді б зірвати,Та годі дістати! «Ой вишеньки-черешеньки, Червонії, спілі, Чого ж бо ви так високо Виросли на гіллі!»«Ой того ми так високо. Виросли на гіллі,—Якби зросли низесенько,Чи то ж би доспіли?»Вишеньки

Номер слайду 10

Списати уривок вірша. Зробити звукову модель слів «вишеньки», «черешеньки».«Ой вишеньки-черешеньки, Червонії, спілі, Чого ж бо ви так високо Виросли на гіллі!»«Ой того ми так високо. Виросли на гіллі,—Якби зросли низесенько,Чи то ж би доспіли?»

Номер слайду 11

Дякую за увагуВсе буде Україна

pptx
Додано
29 квітня 2022
Переглядів
2158
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку