Презентація. Збережемо воду.

Про матеріал
Сучасна техногенна цивілізація, крім збільшення ступеня побутового комфорту, привела до стрімкого погіршення екологічної ситуації в світі. Згодом зіпсована цивілізацією екологія може привести до катастрофічних наслідків. Розглянемо коротко основні глобальні екологічні проблеми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо воду на земліПідготував учень 8-А класу. КЗШ № 73 Радченко Євгеній. Вчитель біології: Барсукова А. Л.

Номер слайду 2

Сучасні проблеми екологіїСучасна техногенна цивілізація, крім збільшення ступеня побутового комфорту, привела до стрімкого погіршення екологічної ситуації в світі. Згодом зіпсована цивілізацією екологія може привести до катастрофічних наслідків. Розглянемо коротко основні глобальні екологічні проблеми.

Номер слайду 3

Основні глобальні екологічні проблеми.-Вирубка лісів-Руйнування озонового шару-Зменшення біорізноманіття-Перенаселення-Зменшення мінеральних ресурсів-Відходи-Забруднення Світового океану-Зменшення запасів прісної води

Номер слайду 4

Вирубка лісів. Згідно з доповідями Організації з продовольства і сільського господарства ООН, вирубка лісів триває в усьому світі з великою швидкістю. Щорічно втрачається 13 мільйонів гектарів лісу, тоді як виростає тільки 6 Га. Це означає, що кожну секунду з лиця Землі зникає ліс розміром з футбольне поле. Чимала проблема і в тому, що зазначені дані організація отримує безпосередньо від урядів країн, і уряду воліють не вказувати в своїх доповідях втрати, пов'язані, наприклад, з незаконними лісозаготівлями.

Номер слайду 5

Руйнування озонового шару. Викидаються в атмосферу фторовані і хлоровані вуглеводні і галогенні сполуки руйнують структуру шару. Він виснажується і це призводить до утворення озонових дір. Проникаюче через них згубні ультрафіолетові промені небезпечні для всього живого на Землі. Особливо негативно вони впливають на здоров'я людини, його імунну систему, викликаючи рак шкіри і катаракту. Ультрафіолетові промені небезпечні для планктону - основи ланцюга харчування, рослин та тварин. Сьогодні під впливом Монреальського протоколу майже на всі технології, в яких використовуються речовини, що руйнують озоновий шар, знайдені альтернативи, і виробництво цих речовин, торгівля ними і їх використання стрімко зменшується. Як Вам відомо, в природі все взаємопов'язано. Руйнування озонового шару і, як причинами, відхилення якого-небудь на перший погляд незначного параметра середовища може привести до непередбачуваних і необоротних наслідків для всього живого.

Номер слайду 6

Зменшення природного біорізноманіття. За оцінками фахівців щорічно зникає 10-15 тисяч різновидів організмів. Це означає, що за прийдешні 50 років планета втратить, за різними оцінками, від чверті до половини свого біологічного різноманіття. Збіднення видового складу флори і фауни істотно знижує стійкість екосистем і біосфери в цілому, що так само є серйозною небезпекою для людства. Процес скорочення біорізноманіття характеризується швидким прискоренням. Чим менше біорізноманіття планети, тим гірші умови виживання в ній. Людство як вид з величезною чисельністю і ареалом проживання не залишає придатного місцеперебування для інших видів. Необхідно інтенсивне розширення площі особливо охоронних природних територій для збереження видів, що знаходяться під загрозою зникнення і жорстке регулювання винищення промислово-цінних видів.

Номер слайду 7

Перенаселення. Людство сьогодні сприймає свою величезну чисельність як норму, вважаючи що люди при всій своїй кількості і за своїх потреб не завдають шкоди екосистемі планети. Але насправді вже сьогодні, вже зараз людство перейшло всі межі і риси, які могла зазнати б планета. Земля не може витримати таку силу-силенну людей. За підрахунками вчених, 500 тисяч - це гранично допустима кількість людей для нашої Планети. Сьогодні ж ця гранична цифра перевищена в 12 разів, і за прогнозами вчених до 2100 року може збільшитися майже вдвічі. А адже зростання чисельності людей - це і зростання використання природних ресурсів, зростання площ під сільськогосподарські і промислові потреби, зростання кількості шкідливих викидів, зростання кількості побутових відходів і площ під їх зберігання, зростання інтенсивності експансії людини в природу і призводить до зростання інтенсивності знищення природного біорізноманіття.

Номер слайду 8

Відходи. Однією з проблем, з якими стикається людство - це проблема відходів. В даний час, в силу її масштабу, вона особливо актуальна. Виробляючи той чи інший продукт, нам слід враховувати не тільки його споживчу користь, але і його вплив на навколишнє середовище в процесі виробництва і утилізації. Сьогодні людство накопичило стільки відходів, що зіткнулося з проблемою їх утилізації. В природу щорічно надходить понад 50 млрд.тон. Відходів енергетичних, промислових, сільськогосподарських виробництв і комунально-побутової сфери, в тому числі від промислових підприємств - понад 150 млн.тон. У навколишнє середовище викидається близько 100 тис. Штучних хімічних речовин, з яких 15 тис. потребують особливої ​​уваги. Всі ці відходи є джерелом забруднення навколишнього середовища, а можуть бути джерелом для виробництва вторинної продукції.

Номер слайду 9

Забруднення води. Забруднення водного середовища відбувалося протягом всієї історії людства: людство здавна використовувало будь-яку річку як стічну канаву. За останні десятиріччя більшість річок і озер світу було перетворено в стічні канави і відстійники нечистот. Незважаючи на вклад в очисні споруди, які в змозі запобігти перетворенню річки або озера на смердючу рідину ми не в змозі повернути воді колишню природну чистоту: наростаючі обсяги промислових стоків і твердих відходів, що розчиняються у воді, використання у засобах для миття посуду, пральних поршках і т.д. поверхнево активних речовин виявляються сильнішими найпотужніших очисних споруд. Небезпека забруднення води в тому, що людина в значній мірі складається з води і, щоб залишатися людиною, вона повинна споживати саме воду, яку в більшості міст планети важко назвати придатною для пиття. Близько половини населення країн, що розвиваються не мають доступу до джерел чистої води, змушене пити заражену хвороботворними мікроорганізмами і тому приречене на передчасну загибель від різних захворювань.

Номер слайду 10

Я вважаю що забруднення води є серйозною проблемою для екології Землі. І її варто вирішувати як в великих масштабах - на рівні держав і підприємств, так і в маленьких - на рівні кожної людини. Адже не забуваймо, відповідальність за Тихоокеанську сміттєву пляму лежить на совісті всіх, хто не викидає сміття в урну.6 основних причин забруднення води. Стічні води. Кислотні дощіТверді відходи. Теплове забруднення води. Людська недбалість. Витік нафти

Номер слайду 11

Забруднення води велика проблема на всіх рівнях, особливо сильно воду забруднюють підприємства, але люди також винні в її забруднені дуже сильно. Люди, в більшості, не замислюються про те багато води вони витрачають марно чи ні. Є правила яких повинен дотримуватися кожен мешканець нашої планети для збереження води. Але люди ними нехтують й з кожним днем кількість чистої води стрімко зменшується.

Номер слайду 12

9 простих речей, які ми можемо зробити для збереження питної води

Номер слайду 13

-Вимикати воду, коли чистимо зуби(за рік: економія 11 000 л. води)-КУпувати товари з переробленого паперу ( за рік: економія 11 000 л. води)-Скоротити споживання бутильованої води (на виробництво однієї пляшки йде 7 л. води)

Номер слайду 14

-Використовуйте середній натиск води у душі (за рік: економія води 17 200 л.)-Поливайте город рано вранці чи ввечері (за рік: економія води 17 160 л.)- Поливайте город зі шланга, а не розпилювачів (за рік: економія води 47 000 л.)

Номер слайду 15

- Обмежте вживання тваринної їжі (за рік: економія води 650 000 л.)- Мийте посуд руками-Полагодьте сантехніку!

Номер слайду 16

Я вірю в те, що люди почнуть думати про свою планету, и ми зможемо подолати дефіцит води та вберегти її від катастрофи

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Інші матеріали
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
1531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку