Презентація " Збереження природи. Тропічні ліси"

Про матеріал
Матеріал для використання під час вивчення теми "Біорізноманіття та його збереження"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ліс – це особливий, безконечно добрий і безконечно щедрий організм, який не просить нічого для підтримки свого існування й великодушно розсипає продукти власної життєдіяльності; він бере під захист всі живі істоти і пропонує тінь навіть лісорубові, що губить його. Будда.

Номер слайду 3

Де ростуть тропічні ліси ? На Амазонці, у деяких районах Африки, на територіях Гвінеї й Конго, на Малайському архіпелазі, від західних гірських масивів Індії до гористих островів у Тихому океані, на Мадагаскарі й Макаренських островах

Номер слайду 4

Тропічний ліс - це батьківщина багатьох видів рослин і тварин.

Номер слайду 5

Тропічний ліс охоплює територію в десять мільйонів квадратних кілометрів. Він утворює багатоярусний життєвий простір, складну сукупність тваринних і рослинних громад, що живуть в єдиному і своєрідному кліматі, на який вони також впливають.

Номер слайду 6

У тропічних лісах живе половина всіх видів тварин і рослин, що є на Землі.

Номер слайду 7

Майже всі тропічні ліси розташовані в країнах третього світу. Тамтешні жителі вважають ліс джерелом їхніх доходів. За рахунок продажу промислової деревини фінансуються лікарні і школи. Щоб вижити, людям потрібна їжа й оброблювана земля. Навколо кожного поселення вирубуються ліси, а землі віддаються під землеробські поля. Триста мільйонів людей щорічно знищують сім мільйонів гектарів лісу.

Номер слайду 8

Життя знаходиться під загрозою Людина використовує для їжі лише невелику кількість рослин і тварин, які зустрічаються у тропіках. Наука намагається вивести нові види, а тропічний ліс надає їй різноманітний генетичний матеріал. За рік знищується майже 29 млн. гектарів тропічних лісів. Якщо збережеться такий темп їхнього знищення, то у 2035 р. не залишиться навіть одного квадратного метра тропічних лісів. Тропічні ліси у великій кількості поглинають енергію Сонця. Тепер, коли вони масово знищуються, змінюється здатність поверхні Землі відбивати сонячні промені. А це зобумовлює порушення теплового обміну і призводить до зміни атмосферних умов та ритму опадів, що, в свою чергу, впливає на кліматичні зміни по всій земній кулі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Знімки із супутників Землі показали, що в 1988 році згоріла майже десята частина лісів Амазонки. Насправді, горіли такі великі площі тропічних лісів, що літаки на аеродромі в Ла-Пас-місті, розташованому в Андах на висоті 1500м - не змогли піднятися в повітря із-за густого диму. Спостерігачі могли бачити смугу вогню довжиною в декілька тисяч кілометрів. У 1987році у Бразилії було спалено 200 тис. квадратних кілометрів тропічного лісу. Проведені виміри показали, що в атмосферу потрапило 500 мільйонів тонн озону й вуглекислого газу.

Номер слайду 11

ppt
Додано
6 березня 2021
Переглядів
1731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку