Презентація "Здоров'я не все, але без здоров'я все інше ніщо"

Про матеріал

Презентація стане в нагоді класному керівнику при підготовці години спілкування пов'язаної з пропагандою здорового способу життя. Презентація містить інформацію про складові здоров'я, "Колесо життя", основні чинники від яких залежить здоров'я кожної людини, основні причини та правила боротьби зі стресом, поради щодо створення власної моделі здоров'я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоров’я – не все, але без здоров'я все інше - ніщо Мета: формувати в учнів бережливе ставлення до власного здоров’я як найвищої цінності життя, позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя

Номер слайду 2

Добути і зберегти своє здоров’я може лише сама людина. М. М. Амосов “Кодекс здоров’я”

Номер слайду 3

Зміни ставлення до речей, що хвилюють тебе, і ти убезпечиш себе від них. Марк Аврелій

Номер слайду 4

ЗДОРОВ’Я - це стан повного фізичного, духовного та соціального добробуту, а не лише відсутність хвороб або фізичних вад

Номер слайду 5

Назвіть якомога більше асоціацій до слова “ЗДОРОВ’Я”Вправа “Асоціації”

Номер слайду 6

- Яка зі «сніжинок» найправильніша?Чому? - Чи можна, взагалі, ставити запитання про правильне чи неправильне виконання вправи? Чому?- Чому серветки надірвані по-різному?- Яким би був світ, якби всі бачили його однаково?- Чому світ цікавіший, коли існує багато поглядів?Інтерактив “Сніжинка”

Номер слайду 7

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯФізична Виявляє індивідуальні особливості організму людини, його красу, силу та витривалість, генетичну спадковість, рівень фізичного розвитку органів і функціональних систем, стійкість до інфекційних хвороб, відсутність чи наявність тілесних вад або недуг.

Номер слайду 8

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯДуховна Передбачає сприйняття духовної культури людства – освіти, науки, мистецтва, релігії, моралі, етики, - що визначає цінності людини, її віру, ідеали, принципи, правила, світогляд, переконання тощо. Крім того, важливо не лише їх усвідомлювати чи проголошувати, а й активно впроваджувати в життя.

Номер слайду 9

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯІнтелектуальна Це допитливість, кмітливість, творчість, здатність людини знаходити потрібну їй інформацію, аналізувати її, засвоювати нові знання, використовувати їх, приймаючи ті чи інші життєві рішення.

Номер слайду 10

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯЕмоційна Уміння людини адекватно переживати все, що з нею відбувається, розуміти емоції й почуття інших людей, керувати своїм емоційним станом, бути емоційно врівноваженою.

Номер слайду 11

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯПсихологічна (психічна) Віддзеркалює вміння людини пристосовуватися до мінливих умов життя, розвиватися та самовдосконалюватися; відчуття гармонії із собою та оточенням.

Номер слайду 12

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯСоціальна Визначається здатністю людини формувати та підтримувати позитивні відносини з іншими людьми, рівнем комфорту її самопочуття серед інших, кількістю близьких людей, на допомогу яких вона може розраховувати в складних ситуаціях.

Номер слайду 13

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯПрофесійна Професійне самовизначення, відчуття «перебування на своєму місці», самореалізація в обраній професії та задоволення від того, що робиш. 

Номер слайду 14

СКЛАДОВІ ЗДОРОВ’ЯЕкологічна Характеризується ставленням людини до природи, її впливом на навколишнє середовище. 

Номер слайду 15

КОЛЕСО ЖИТТЯ Інтелектуальна

Номер слайду 16

- Чи утворилося коло?- Уявіть, що ви рухаєтесь автомобілем під назвою «Життя», а він має такі колеса, які у вас утворилися фігури. Чи комфортно вам рухатись таким автомобілем? - У якому з аспектів життя ви найбільш здорові?- Які сфери вашої життєдіяльності необхідно удосконалювати?- Як ви можете це зробити?

Номер слайду 17

“А, чи знаєте ви?”{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Орган. Наші дії, які…шкодять органу, тому він “хворіє” корисні для органа і допомагають йому бути здоровим Учні повинні розповідати одне одному та світові про те, щовони знають, для того, щоб виявити, що саме вони знають. Дж. Рейн

Номер слайду 18

Наше здоров’я залежить від таких основних чинників:  спадковість рівень медицини екологія спосіб життя

Номер слайду 19

Чинники від яких залежить наше здоров’я  спадковість – 20 % рівень медицини – 10 % екологія – 20 % спосіб життя – 50 %

Номер слайду 20

Складання сенкану. Радість можна знайти лише у творчості – все інше тлінне і незначуще. А. КоніПравила складання сенкану1. Слово, що позначає тему (іменник).2. Опис теми двома словами (два прикметники).3. Три слова, які визначають дію, пов'язану з темою (три дієслова).4. Фраза, що утворюється з чотирьох слів і висловлює ставлення до теми, почуття до обговорюваного (речення з чотирьох слів).5. Слово, синонім до теми, у якому висловлюється зміст теми, робиться висновок.

Номер слайду 21

“Почни думати позитивно”“Це неможливо”, - сказала Причина“Це безвідповідально”, - зауважив Досвід“Це марно”, - відрізала Гордість“Спробуй…”, - прошепотіла Мрія

Номер слайду 22

Стрес (від англ. stress — напруга, тиск) — це реакція тіла та психіки на ситуацію, що вимагає функціональної перебудови організму, відповідної адаптації. Це комплексний процес, який містить як фізіологічні, так і психологічні компоненти.

Номер слайду 23

Завдання для групи “Цукерка”. Назвати основні основні чинники або причини стресу. Завдання для групи “Тістечко” Запропонувати власні поведінкові способи боротьби зі стресовим напруженням.

Номер слайду 24

ПРИЧИНИ СТРЕСУ1. Проблеми у відносинах Конфлікт є основною типовою причиною стресу.2. Навколишнє середовище. Наш мозок страждає від нестачі світла та яскравих речей. Восени та взимку в організмі виробляється більше гормона сну — мелатоніну. Саме він відповідає за поганий настрій і бажання спати. Депресії, ожиріння, ревматичні болі — це неповний перелік симптомів, спричинених «сезонним емоційним розладом», викликаним браком природного освітлення. Крім того, в похмурі дні організм людини недоотримує достатньої кількості вітаміну Д, який синтезується за допомогою сонячного світла. Його брак уповільнює синтез гормона лептину, який сигналізує мозкові про те, що нам уже досить вживати їжу — а це призводить до переїдання. Тому потрібно виходити вдень на подвір'я, хоча б на деякий час, одягати яскраві речі. Брак простору. Ця причина властива мешканцям великих міст, а також людям, які працюють у тісних приміщеннях. Шум. Постійний низькочастотний шум, викликаний офісним устаткуванням чи вуличним транспортом, також є причиною стресу.3. Шкідливі звички4. Екстремальні умови: - новизна, незвичайність, раптовість впливу; - складність завдання, дефіцит часу, монотонність.

Номер слайду 25

Поведінкові способи боротьби зі стресовим напруженням. Сон Здорова збалансована їжа Відпочивайте, не чекаючи втоми Рух.

Номер слайду 26

Створіть власну модель здоров’я. Що, на вашу думку, є складовими частинами здоров'я? Із чого формується здоров'я людини? Без чого неможливо було б уявити здорову людину?

Номер слайду 27

ЗДОРОВ’Я — це великий дар. Пізнавайте себе в чистоті та розумі, роблячи добрі справи. Тримайте свої думки, слова, емоції в спокійному і доброму стані. Живіть без насилля над собою й іншими. Не кличте заздрість, ненависть, образу в свій дім. Бережіть своє ЗДОРОВ’Я!!!

pptx
Додано
28 липня 2018
Переглядів
2673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку