Презентація "Здорове харчування.3 клас"

Про матеріал

Презентація знайомить учнів з корисною і шкідливою їжею. Діти дізнаються, що для того щоб організм людини правильно функціонував потрібне збалансоване харчування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорове харчування. Криворізька гімназія №127 Презентація з основ здоров’я3 клас. Вчитель: Синицька Олена Степанівна

Номер слайду 2

Конвенція прав дитини гарантує234 Усі діти мають право на повноцінне харчування. Стаття 24

Номер слайду 3

Корисна і шкідлива їжа. Здоров’я людини залежить від харчування. При правильному харчуванні людина отримує всі необхідні корисні речовини для організму .

Номер слайду 4

Міні - дискусія. У чіпсах немає вітамінів. Чи потрібно їх їсти щодня?Кока-кола містить багато цукру та речовини, які впливають на перетравлювання їжі . Чи потрібно пити такі напої?

Номер слайду 5

В одному царстві жили – були друзі…Білок. Жирок. Вуглеводик

Номер слайду 6

Text in here. Одного разу друзі посперечались між собою, хто з них найважливіший. Білок промовив: Я потрібен як будівельний матеріал для організму. Без мене не утворюються клітини, а тому немає росту і життя.

Номер слайду 7

На що Жирок відповів: Я теж потрібен організму . Якщо мене немає ,організм не отримує тепла, вистигне і теж помре.

Номер слайду 8

Все у світі створено руками людини: одяг і взуття, їжа і телевізор, - сказав Вуглеводик. - А якщо мене не буде, організм не буде рухатись, людина не зможе жити.

Номер слайду 9

200820072006 Почувши це, лікар Айболить мовив: Будинок складається з блоків і перекриття, цементу і цегли, вікон і дверей,і якщо не буде хоч однієї деталі будинок зруйнується. Ось так і ви. Всі ви важливі і потрібні: і Білок,і Жирок, і Вуглеводик. Завдяки вам організм людини росте,працює,розвивається.

Номер слайду 10

Білки. Вуглеводи. Жири. М’ясо, риба, яйця, молоко ,кефір, сир,квасоля, горох. Хліб, картопля, рис,крупи, фрукти, овочіМасло вершкове, масло рослиннне. Продукти, які містять…

Номер слайду 11

Продукти багаті вітамінами До складу фруктів входить багато вітамінів і мінералів, які допомогають у збереженні імунітету. Салати з овочів з рослинною олією повинні бути у щоденному раціоні харчування.

Номер слайду 12

Вітаміни. ADBC

Номер слайду 13

Продукти за частотою вживання в їжу. Продукти нечастого вживання в їжу. Продукти , які краще рідко вживати в їжу. Продукти щоденного вживання в їжу.

Номер слайду 14

Для нормальної роботи травної системи необхідно харчуватися в один і той же час. Дотримання режиму харчування забезпечує швидке перетравлювання їжі і краще її засвоєння. Сніданок. Обід. Полуденок. Вечеря. Підобідок

Номер слайду 15

1-2 скибки хліба, 4 печива ,250г каші500 г сирих чи варених овочів2 -3 яблука, апельсина чи банана, або 2 склянки фруктового соку1 склянка молока чи кефіру50 -100 г сиру80- 100 г м’яса, риби чи птиці1-2 яйця. Денний раціон школяра

Номер слайду 16

Мийте руки перед їжею. Не поспішайте, їжте маленькими шматочками , ретельно пережовуйте їжу. Правила харчування. Мийте фрукти і овочі. Не переїдайте! Їжте в міру. Під час їжі не розмовляйте, не читайте книжок. Дотримуйтесь режиму харчування. Вживай у їжу теплі страви.Їж в один і той же самий час.

Номер слайду 17

Гра “Так чи ні?” Корисно об’їдатися цукерками та тістечками. Ви повинні вживати корисну та свіжу їжу,яка зберігає ваше здоров’я. Ви повинні їсти 16 разів на день. Ви повинні їсти різноманітні продукти – м’ясо, рибу, молоко. Вам корисно їсти тільки макарони. Ви повинні їсти більше овочів та фруктів, тому що в них багато вітамінів. Корисно їсти смажену м’ясну їжу.

Номер слайду 18

Химерний, маленький,Бокастий, товстенький,Ще й хтось начинку напхав. У дірку впав – і пропав.

Номер слайду 19

Популярна в Україні рідка страва,що варить ся з посічених буряків, капусти,моркви, картоплі та інших овочів та приправ.

Номер слайду 20

Закручена в листки капусти начинка з каші (рисової чи гречаної) і м’ясного або грибного фаршу. Іноді начинка може бути овочевою.

Номер слайду 21

Відокремлений від м’яса підшкірний свинячий жир, що зберігається у підсоленому вигляді і вживається сирим, смаженим, печеним, вареним.

Номер слайду 22

Людина не живе, щоб їсти, а їсть, щоб жити. Хто добре їсть, той добре працює!Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові!Кашу маслом не зіпсувати. Утвори і поясни прислів’я

Номер слайду 23

Це цікаво!За все своє життя людина вживає понад 50 тонн їжі. Багато це чи мало? Порівняйте. Голодний удав здатен проковтнути здобич майже у половину власної ваги. Миша землерийка лише за одну добу вживає їжі в 4 рази більше , ніж важить сама. Кліщі здатні з’їсти за один раз стільки їжі, що їх маса збільшується у 220 разів. Добова норма вживання їжі дорослою людиною становить приблизно 1/20 маси її тіла.

Номер слайду 24

Всяка їжа і пиття смачні й корисні, але треба знати час, місце і міру. Г. Сковорода

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 16
Оцінки та відгуки
  1. Гора Тетяна Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Власова Елена
    Дякую за цікаву презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Олішевська Наталія Миколаївна
    Дякую за цікавий матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Орловська Tetyana Іллівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Дегтярук Валентина Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Суханова Валентина Анатоліївна
    Дякую, що ділитесь таким чудловим матеріалом)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Переволока Вікторія Володимирівна
    Чудова презентація. Дякую за Вашу роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Кириллова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Чернигов Мила
    Дякую за дуже цікаву презентацію. Сподобалася інформація про Білок, Жирок, Вуглеводик та їхню суперечку. Просто, доступно для дітей. Цікаві ігри і завдання. Успіхів вам і натхнення в житті!!!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Гурик Наталія Юріївна
    Дякую за чудову презентацію!!!!!!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  14. Пичкур Юлия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  15. Чорнобай Ольга Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  16. Таргоній Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 13 відгуків
pptx
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
6 травня 2018
Переглядів
56096
Оцінка розробки
5.0 (16 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку