Презентація "Здорове харчування"

Про матеріал
Презентація до уроку основ здоров'я"Здорове харчування'', 4 клас. Мета роботи- дати учням уявлення про групи харчових продуктів; вчити пояснювати уживання різноманітної корисної їжі і достатньої кількості води, обмеження вживання жирних, копчених і солодких продуктів та напоїв, смажених страв; формувати навички здорового харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування. Вітаміни та їх значення для здоров’я. Питний режим

Номер слайду 2

Вправа «Знайомство»Найбільше я люблю їсти…

Номер слайду 3

Для чого ми маємо харчуватися?

Номер слайду 4

Харчуватись ми маємо для того, щоб : Рости. Мати силу. Не хворіти

Номер слайду 5

До складу їжі входять: Білки. Основний будівельний матеріал. З них утворюються і ростуть нові клітини, завдяки цьому людина росте. Жири. Відновлюють витрати теплової енергії, вони йдуть на зігрівання організму. Вуглеводи. Витрачаються на роботу м’язів (фізична праця, рух, дихання, роботу серця).– речовини, які необхідні для життя людини, її росту й розвитку, укріпляють  м’язи і кістки. Мікроелементи. Вони входять до складу кісток, зубів, крові, м’язів  та інших органів. Найбільше в організмі кальцію, фосфору,  натрію, калію і заліза. Вони містяться в молоці, сирі, яйцях, яблуках та інших харчових продуктах. Вітаміни

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Складні вуглеводи. Прості вуглеводи

Номер слайду 9

Зловживання солодощами може призвести до зайвої маси тіла та захворювань. Пам’ятай!

Номер слайду 10

Яка їжа є корисною?

Номер слайду 11

Корисна їжа це та, яка містить у собі : Білки. Жири. Вуглуводи. Вітаміни. Мінеральні речовини

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чи є корисною ця їжа?Так. Ніppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 14

Гра “Ланцюжок”Пригадайте і назвіть правила харчування. Не переїдати!Не голодувати!Споживати різноманітну їжу!Не їсти багато солодощів, смажених і копчених продуктів! Під час їжі не відволікатися!

Номер слайду 15

Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти,Вживати поживне і тільки корисне. Не їсти надміру, не шкодити тілуІ пам’ятати про вітаміни.

Номер слайду 16

♦ Вітаміни вживати – хвороб не знати ♦ Овочі та фрукти – вітамінні продукти♦ Овочі та фрукти – корисні продукти ♦ Немає вітамінів – немає життя ЗНАЧЕННЯ І ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНІВ

Номер слайду 17

Я – вітамін А, сприяю росту, допомагаю  хорошому зору. Мене багато в моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі.

Номер слайду 18

А я- вітамін В, дуже потрібний для розумової та фізичної праці, поліпшення травлення. Умішуюся у житньому хлібі, вівсяній та гречаній крупах. У горосі, квасолі, жовтку яєць, печінці,  м’ясі .

Номер слайду 19

Я- вітамін С, запобігаю простуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту, лікую цингу. Багаті на мене капуста, картопля, помідори, цибуля, щавель, шипшина, хрін, часник, лимони, чорна смородина. 

Номер слайду 20

А я- вітамін D, зміцнюю кістки, запобігаю рахіту. Живу у молоці, печінці, риб’ячому жирі, житньому хлібі.

Номер слайду 21

Я – вітамін Е. Живу у соняшнику, петрушці, кукурудзі. Ефективно омолоджую організм людини, корисний для крові та мозку.

Номер слайду 22

Фізкультхвилинка “Вітамінка”Перехід за посиланнямhttps://www.youtube.com/watch?v=_NVH6l. YZv_I&list=PLXhv. Rm8 Re. P8a. Cs. GZ66pt5_-Bx. Evw. QO-2j&index=1

Номер слайду 23

Відгадайте загадку. Вона без кольору і смаку,Однак, якщо біжить,Дає життя і радість всяку,А от без неї не прожить. (Вода).

Номер слайду 24

Вода – основа життя. В тілі людини її близько 70%. Вода – це складова крові, слини, шлункового соку. Вода – це сеча і піт, з якими виділяються з організму шкідливі речовини. В організм вода потрапляє під час пиття, а також з рідкою їжею, овочами і фруктами. Загальна кількість рідини, яку вживає людина за добу, має становити 2,5 – 3 літри.

Номер слайду 25

Пам’ятай!З водою в організм можуть потрапити шкідливі мікроби та отруйні речовини. Не пий воду з відкритих водойм!

Номер слайду 26

Кубик Блума я кручу,відповідати швидко мчу!

Номер слайду 27

Назви складові їжіЧому не можна зловживати солодощами?Запропонуй набір продуктів для приготування борщу. Поясни користь вітамінів для організму. Придумай, що станеться,коли ми будемо переїдати. Поділись, що ти відчуєш,коли бачиш шматочок хліба на підлозі в їдальні?

Номер слайду 28

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 11
Оцінки та відгуки
  1. Світлична Алла Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Овчаренко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Корнелюк Надежда
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Влощинська Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Гользберт Олеся
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Dyntu Dina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Біро Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Слободянюк Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Кириллова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Мельничук Уляна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Ковальченко Надія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 8 відгуків
pptx
Додано
7 лютого 2019
Переглядів
41122
Оцінка розробки
5.0 (11 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку