Презентація "Здорове харчування дітей"

Про матеріал
Здоров’я залежить від того, як швидко і часто ви їсте, наскільки ретельно пережовуєте їжу. Отже, щоб бути здоровим, потрібно знати і викону­вати правила харчування. Не переїдай – це шкідливо. Переїдання призво­дить до поганого травлення їжі, перевантаження ор­ганізму. Неперетравлена їжа з’їдає того, хто її з’їв. Тому з-за столу треба вставати без відчуття важ­кості в шлунку і з легким відчуттям голоду. Харчування повинно бути повноцінним. Спожи­вай корисну та різноманітну їжу. Раціонально вживай солодощі та борошняні вироби. Щоденно їж свіжі або свіжоморожені овочі, фрук­ти, ягоди, салати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗЗСО№6 міста Білгород-Дністровського Одеської областіВчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 2

ГРАФІК ХАРЧУВАННЯГрафік харчування у кожного свій, але ніколи не пропускайте сніданок, намагайтесь снідати протягом першої години після підйому та вечеряйте не пізніше ніж за 3 години до сну. Робіть 1-2 корисні перекуси до та після обіду. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 3

НЕ ПОСПІШАЙТЕ!Витрачайте на трапизу 20-30 хв, на перекус – не менше 10 хв. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 4

НЕ ВІДВОЛІКАЙТЕСЬ ПІД ЧАС ЇЖІНА ТЕЛЕВІЗОР, КОМПЮТЕР ЧИ КНИГУ, ІНАКШЕ МОЖЕТЕ НЕ ПОМІТИТИ, ЯК ЗЇСТЕ ЗАБАГАТО НЕКОРИСНОЇ ЇЖІ. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 5

НЕ ПЛУТАЙТЕ ЕМОЦІЇ З ГОЛОДОМЯкщо дуже хочеться солодощів, дозвольте собі маленьку порцію. А краще з'їжте фруктів або випийте води.абоабо. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 6

ПИЙТЕ ЗВИЧАЙНУ ВОДУБЕЗ ВСЯКИХ ДОМІШОК ТА СМАКУ, ОРІНТУЮЧИСЬ НА ВІДЧУТТЯ СПРАГИ. КАВУ ТА ЧАЙ КРАЩЕ ВЖИВАТИ НЕ ПІД ЧАС ЇЖІ. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 7

ПИЙТЕ НЕ БІЛЬШЕ 200мл(1 склянки) ФРУКТОВОГО СОКУ НА ДЕНЬАДЖЕ ВІН МІСТИТЬ ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ СКЛАДНИХ ВУГЛЕВОДІВ. СВІЖІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ КОРИСНІШІ, НІЖ СІК, ЯКИЙ МІСТИТЬ НАБАГАТО МЕНШЕ ХАРЧОВИХ ВОЛОКОН. ЯКЩО НЕМАЄ МОЖЛИВОСТІ ЇСТИ БАГАТО СВІЖИХ ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ, ЗАМІНІТЬ ЇХ МОРОЖЕНИМИ, СУШЕНИМИ АБО КОНСЕРВОВАНИМИ. ЛИШЕ СЛІДКУЙТЕ, ЩОБ В ОСТАННІХ НЕ БУЛО ЗАБАГАТО ЦУКРУ ЧИ СОЛІ. ПРИМІТКА!Складні вуглеводи – умовна назва вуглеводів з низьким глікемічним індексом. Головною відмінністю подібних вуглеводів є їх більш повільна швидкість засвоєння (в порівнянні з простими вуглеводами). Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 8

ЇЖТЕ НЕ БІЛЬШЕ 50 г ЦУКРУ(10 чайних ложок)Але прагніть до зменшення цієї дози ще вдвічі – до 25 г. ПАМЯТАЙТЕ!ЩО ЦУКОР Є НЕ ЛИШЕ В СОЛОДОЩАХ, А Й У НАПОЯХ, ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 9

СПОЖИВАЙТЕ МЕНШЕ ОБРОБЛЕНИХ ПРОДУКТІВВ яких забагато солі та жиру: готових соусів, консервів, копченого, ковбас, паштетів, їжі швидкого приготування. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 10

КОЛИ ГОТУЄТЕ ВДОМА, КЛАДІТ У СТРАВИ МЕНШЕ СОЛІ, ЦУКРУ ТА ЖИРНИХ ПРОДУКТІВ. Так, навіть соус можна зробити здоровішим, замінивши в ньому сіль та спеції. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 11

Споживання солі за добу не має перевищувати 5 г (1 чайна ложка). ПЕРЕХОДЬТЕ НА ЙОДОВАНУ СІЛЬ ЦІКАВО ЗНАТИ!Якщо на етикетці сіль на початку списку – її в продукті забагато. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 12

ВІДМОВТЕСЬ ВІД ШКІДЛИВИХ ТРАНСЖЕРІВЯкі на етикетці позначають як « частково гідрогенізовані жири» або «кулінарний» чи «кондитерський» жир. Вони є в цукерках, тістечках, печиві та тортах. Трансжири — це ненасичені жири, які отримують штучним чином. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 13

ВИКОРИСТОВУЙТЕ КОРИСТІ РОСЛИННІ ОЛІЇОЛИВКОВАКУКУРУДЗЯНАСОНЯШНИКОВАЛЛЯНАВчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 14

ОБИРАЙТЕ ЦІЛЬНОЗЕРНОВІХліб та хлібці, макарони – з твердих сортів пшениці, а рис – не шліфований. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 15

НЕ РОЗМОРОЖУЙТЕ ПРОДУКТИ ПРИ КІМНАТНІЙ ТЕМПЕРАТУРІКраще перекласти їх на полицю холодильника (4 С). Приготовані страви не тримайте без холодильника більше 2-х годин. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 16

Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 17

ВЕДІТЬ АКТИВНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯПриділяйте спорту не менше 30 хв на день. Це може бути, як тренування в залі, так і спортивна гра, велосипед чи прогулянка – те, що вам подобається та під силу. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

Номер слайду 18

Здорове харчування — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань. Здоровий спосіб життя – це дії, спрямовані на запобігання захворювань, зміцнення всіх систем організму та поліпшення загального самопочуття людини. Дайте рухатись в цьому напрямку разом!!!Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна

pptx
Додано
14 березня 2022
Переглядів
1611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку