ГРАФІК ХАРЧУВАННЯГрафік харчування у кожного свій, але ніколи не пропускайте сніданок, намагайтесь снідати протягом першої години після підйому та вечеряйте не пізніше ніж за 3 години до сну. Робіть 1-2 корисні перекуси до та після обіду. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна
ПИЙТЕ НЕ БІЛЬШЕ 200мл(1 склянки) ФРУКТОВОГО СОКУ НА ДЕНЬАДЖЕ ВІН МІСТИТЬ ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ СКЛАДНИХ ВУГЛЕВОДІВ. СВІЖІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ КОРИСНІШІ, НІЖ СІК, ЯКИЙ МІСТИТЬ НАБАГАТО МЕНШЕ ХАРЧОВИХ ВОЛОКОН. ЯКЩО НЕМАЄ МОЖЛИВОСТІ ЇСТИ БАГАТО СВІЖИХ ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ, ЗАМІНІТЬ ЇХ МОРОЖЕНИМИ, СУШЕНИМИ АБО КОНСЕРВОВАНИМИ. ЛИШЕ СЛІДКУЙТЕ, ЩОБ В ОСТАННІХ НЕ БУЛО ЗАБАГАТО ЦУКРУ ЧИ СОЛІ. ПРИМІТКА!Складні вуглеводи – умовна назва вуглеводів з низьким глікемічним індексом. Головною відмінністю подібних вуглеводів є їх більш повільна швидкість засвоєння (в порівнянні з простими вуглеводами). Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна
ВІДМОВТЕСЬ ВІД ШКІДЛИВИХ ТРАНСЖЕРІВЯкі на етикетці позначають як « частково гідрогенізовані жири» або «кулінарний» чи «кондитерський» жир. Вони є в цукерках, тістечках, печиві та тортах. Трансжири — це ненасичені жири, які отримують штучним чином. Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна
Здорове харчування — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань. Здоровий спосіб життя – це дії, спрямовані на запобігання захворювань, зміцнення всіх систем організму та поліпшення загального самопочуття людини. Дайте рухатись в цьому напрямку разом!!!Вчитель фізичної культури: Янакова Марія Станіславівна