Презентація "Здорові зуби – запорука здоров’я"

Про матеріал
Представлено презентацію до окремих занять чи уроків за даною темою. Адресовано вчителям початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорові зуби – запорука здоров'я

Номер слайду 2

Визначення теми та завдань проекту У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ЗАДУМ ? Дізнатися якомога більше про зуби та догляд за порожниною рота. Визначити значення виконання правил особистої гігієни в житті людини. ДЛЯ ЧОГО ЦЕ ПОТРІБНО ? Щоб учні знали, вміли і виконували правила особистої гігієни. Щоб дбайливо ставилися до свого здоров'я, зважаючи на його цінність і значимість для людини.

Номер слайду 3

Планування діяльності Знайди інформацію в книжках. Звернись по допомогу до дорослих. Запиши знайдену інформацію. Обговори з друзями, намалюй, приклей. Напиши проект. Твори. Звіт.

Номер слайду 4

Завдання групам 1.“ЗА СТОРІНКАМИ КНИГ,ГАЗЕТ,ЖУРНАЛІВ”. Добір матеріалу про гігієну про порожнину рота. 2.“ЦЕ ЦІКАВО!” Добір цікавого матеріалу з енциклопедій за темою. 3.“МАЙБУТНІ СТОМАТОЛОГИ” Ознайомлення з будовою зуба. 4.ВІКТОРИНА 5. ПРИСЛІВ’Я, ПРИКАЗКИ, МАЛЮНКИ

Номер слайду 5

Про чистоту хто добре дбає, Завжди здоров'я добре має. І настрій в того просто гарний, І в світі він живе не марно.

Номер слайду 6

1 група. Інформація про гігієну порожнини рота. Якщо роздивитись свої зуби перед дзеркалом, то можна побачити між ними багато нерівностей. У них легко затримуються часточки страви, дуже швидко розмножуються різні бактерії, в тому числі і збудники хвороб. Тому зуби необхідно чистити зубною щіткою із зубним порошком або пастою.

Номер слайду 7

Стоматологи радять чистити зуби увечері перед сном та вранці. Чистити зуби потрібно не поспішаючи, зверху вниз і знизу вверх. Так само зуби чистять із середини. Після кожного вживання їжі зуби не чистять, а прополіскують рот теплою водою.

Номер слайду 8

Після чищення зубів зубну щітку треба помити з милом і поставити сушити догори щетинкою. Нову щітку перед використанням теж миють з милом.

Номер слайду 9

Проте, щоб зберегти зуби цього замало. Не можна кусати ними горіхи, кісточки від ягід та різні тверді предмети, бо це призведе до руйнування зубів.

Номер слайду 10

В пошкодження потраплятимуть часточки страви і гнитимуть. Це призведе до захворювання зубів, горла, шлунку і навіть серця. Крім того, хворі зуби, як правило, мають неприємний запах. До того ж хворі зуби негарні.

Номер слайду 11

Проте ми не завжди можемо відчути, що почалося захворювання зубів. Тому двічі на рік потрібно звертатися до стоматолога і перевіряти стан своїх зубів. Це допоможе зберегти зуби здоровими. А здорові зуби – запорука здоров'я.

Номер слайду 12

2 ГРУПА. Це цікаво!!! На жаль, нікому не доводилося бачити посмішку слона. Може, тому, що у нього зіпсовані зуби? – запитаєте ви. Зовсім ні! З чим, чим, а з зубами у слона все гаразд! Щоправда, їх небагато- всього шість. Але змінюються вони все життя. Тому майже не дошкуляють капловухому велетню.

Номер слайду 13

А ось в акулячій пащі вишикувалися рядами дуже багато гострих, як лезо бритви, зубів. А позаду кожного робочого зуба – запасний. Зручно, нічого не скажеш!

Номер слайду 14

Акулячі зуби чистить маленька рибка-санітар, поїдаючи дрібних паразитів на тілі акули та її зубах.

Номер слайду 15

Та найбільше ви б здивувались, якби побачили крокодила, з його роззявленою пащею, у якій спокійно господарює малесенька пташка – кулик-дерихвіст, яку називають “крокодилів сторож”. Пташка для крокодила – це жива зубна щітка. Вона старанно викльовує рештки їжі між зубами тварини.

Номер слайду 16

3 ГРУПА. Ознайомлення з . будовою зуба. Спочатку у людини з'являються молочні зуби, а пізніше – постійні. Молочні зуби з'являються у 4-6 місяців, а постійні – в 8-12 років. Всього у дорослої людини 32 зуба.

Номер слайду 17

Зуб складається з трьох частин: над яснами – це коронка зуба; обхоплена яснами – шийка зуба; в альвеолі щелепи – це корінь зуба. Деякі зуби мають тільки один корінь, інші більше. Коронка зуба покрита емаллю, а в області шийки і кореня – цементом.

Номер слайду 18

По формі коронок зуби діляться на різці, клики, малі корінні зуби та великі корінні зуби.

Номер слайду 19

4ГРУПА. Вікторина. Де знаходяться зуби? Яка роль зубів? Скільки зубів у дорослої людини? Як називають перші зуби? Коли з'являються молочні зуби? Коли з'являються постійні зуби? Як називається остання пара зубів? Скільки разів на день треба чистити зуби?

Номер слайду 20

Що треба робити після кожного прийому їжі? Як називається зубний лікар? З чого складається зуб? Чим покрита коронка? Які хвороби зубів ви знаєте? Навіщо ми чистимо зуби? Які хвороби можуть з'явитися у людини, яка не виконує правил гігієни порожнини рота?

Номер слайду 21

5 ГРУПА. Прислів'я, приказки. Наше здоров'я в наших руках. Здоровому все здорово. У здоровому тілі – здоровий дух. Праця – здоров'я, лінь – хвороба. Хто день починає з зарядки, у того здоров'я в порядку. Здоров'я за гроші не купиш. Найбільше щастя у житті - здоров'я. Ходи більше, проживеш довше.

Номер слайду 22

Рефлексія. Метод незакінчених пропозицій. Чи потрібну проблему ми досліджували? Я запам'ятав, що….. Я зрозумів, що….. Мені на уроці….. Думаю, що…

Номер слайду 23

Друже, щоб здоровим бути, Треба навички здобути. Про здоров'я піклуватись. Перш за все – не лінуватись, І здружитися із спортом, Рідко ласувати тортом, Воду крижану не пити І ніколи не палити! Щоб знешкодити мікроби, Руки мий щоразу чисто, Не забудь щоденно їсти Овочі і фрукти різні – Всі вони тобі корисні. Вранці й ввечері, мій любий, Завжди-завжди чисти зуби.

ppt
Додав(-ла)
Полоз Ірина
До підручника
Основи здоров’я 4 клас (Танько Т. П., Медведєва В. Л.)
Додано
28 грудня 2020
Переглядів
4587
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку