Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал

Додатковий матеріал з теми " Принципи здорового способу життя". 11 клас.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя: основи та принципи

Номер слайду 2

На 60% зросла кількість неповнолітніх, які вживають наркотики, палять, п’ють. ТІЛЬКИ ФАКТИ: Сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп.

Номер слайду 3

"Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим«. Академік Амосов. Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей.

Номер слайду 4

"Людина, яка померла раніше 150 років вчинила над собою насильство" Ілля Мечніков. Стан здоров’я людини 20% від спадковості 10% від рівня розвитку медицини 20% від стану довкілля 50% від способу життя.

Номер слайду 5

Спосіб життя – це сукупність стійких форм життєдіяльності людини, які визначають її життєвий шлях. ПРИНЦИПИ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ:раціональне харчування;оптимальний руховий режим;загартування організму;особиста гігієна;відсутність шкідливих звичок;позитивні емоції;інтелектуальний розвиток;моральний і духовний розвиток;формування розвиток вольових якостей.

Номер слайду 6

Раціональне харчування має п’ять основних вимог: Кількість їжі – це стільки, щоб вона забезпечила добові енерговитрати організму;Якість їжі – правильне співвідношення жирів, білків, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, води відповідно до вікових періодів дитини;Правильно організований режим прийому їжі;Засвоєння їжі – створення приємної обстановки при прийомі їжі;Щоб їжа не була шкідливою.

Номер слайду 7

спожитиспоживаєОвочів16171 Картоплі90120 Фруктів8257 Хліба98121 М’яса8154 Риби189 Молока433332 Яєць350292 Олії10-117 Людина за 1 рік повинна: Що в нашому раціоні переважає? 

Номер слайду 8

Наслідками вживання алкоголю є:зниження координації рухів;погіршення пам’яті;зниження здібностей мислити;погіршення зору;біль у шлунку, печія, блювота;серцево-судинні захворювання;порушення роботи головного мозку;скорочення тривалості життя. Людина швидше стаж алкоголіком, якщо починає вживати алкоголь в молодому віці. Учені з’ясували: якщо хоча б один раз випити сто грамів горілки, то в головному мозку людини гине дуже багато активних клітин. А конкретніше 7,5 тис. нервових клітин. Відомо, що нервові клітини не поновлюються. Факти:

Номер слайду 9

Наслідками вживання нікотину є: погана пам’ять, психічні захворювання, безсоння, відставання у навчанні, втрата волосся, погіршення зору, інфаркт, інсульт, ризик захворіти туберкульозом. За останні 10 років серед підлітків спостерігається тенденція початку куріння у 5-6 –му класі, а до 10-11-го кількість курців досягає 50% хлопці та 30% дівчата. Доведено: 10-15% курців набули цю звичку у віці 11-14 років, 65-76% - у 15-18 років. Кожна цигарка скорочує життя курці на 5,5 хв. У таких людей, починаючи із 65 років, удвічі збільшується шанс померти він інфаркту міокарда (інфаркт) і втричі від крововиливу у мозок (інсульт), ніж у некурців того самого віку. Факти:

Номер слайду 10

Наркоманія – загальна назва хвороб, які проявляються тягою до постійного прийому у зростаючих кількостях наркотичних лікарських засобів і наркотичних речовин внаслідок стійкої психічної і фізичної залежності від них з розвитком абстиненції при припиненні їх прийому. На формування залежності впливають:частота вживання й кількість наркотичних речовин;токсичність і біохімічні особливості наркотичного засобу;особливість споживача (вік особи, його вага);психічний стан;характер ставлення до наркотичних засобів. Діти, що починають вживати наркотичні речовини у підлітковому віці, швидко до них звикають Вкорочують своє життя удвічі швидше, ніж дорослі Майже не доживають до зрілого віку, оскільки помирають від передозування чи внаслідок абсистентного синдрому. Факти:

pptx
Додано
7 листопада 2019
Переглядів
6886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку