Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Здоровий спосіб життя - це концепція життєдіяльності людини, спрямована на поліпшення і збереження здоров'я за допомогою відповідного харчування, фізичної підготовки, морального настрою, і, безумовно, відмови від шкідливих звичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя

Номер слайду 2

Що таке здоров'я?Здоров’я - це стан повного фізичного, духовного, соціального та психічного благополуччя, а не тільки відсутність хвороб або фізичних вад.

Номер слайду 3

Здоров’я. Свіже повітря. Хороші звички. Раціональне харчування. Позитивні емоціїОсобиста гігієна. Міцний сон. Загартову-вання. Заняття спортомrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 4

10 правил здорового способу життя

Номер слайду 5

Правило № 1. Правильне харчування Найважливіше при здоровому способі життя — це правильне харчування. Правильне харчування — це вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров'я. Правильне харчування - це більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, чісбургерів, кока-коли, чіпсів та іншої непотрібної їжі!!!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Правило № 2. Особиста гігієна – запорука здоров’я

Номер слайду 9

Правило № 3. Рух – це життя Ведіть активний спосіб життя. Будьте життєрадісними і відкритими до світу. Загартовуйте свій організм. Кожного дня робіть прогулянки на свіжому повітрі, ранкові пробіжки, зарядку вранці. Старайтеся ходити більше пішки, гуляйте у парках. Прагніть рухатися якомога більше, адже « Рух – це життя!»-говорив відомий кардіохірург Амосов, тому що ходьба активізує кровообіг. Кілька разів за день потягуйтеся всім тілом, напружуючи м’язи спини і ніг.

Номер слайду 10

Правило № 4. Здоровий сон! Правильний розпорядок дня - це, перш за все, 8-10 годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний.

Номер слайду 11

Правило № 5. Тільки позитив!

Номер слайду 12

Правило № 6. Дихання. Дихання — процес, який забезпечує надходження в організм кисню, використання його в окиснювальних процесах і видалення з організму вуглекислого газу. Складається з трьох послідовних етапів: зовнішнього дихання, транспорту газів кров'ю, внутрішнього дихання. Для хорошого фізичного стану необхідне правильне, глибоке і спокійне дихання. Старайся якомога частіше провітрювати приміщення, в якому знаходитеся.

Номер слайду 13

Правило № 7. Полюби себе сам(а)!Здоровий спосіб життя — це так само дбайливе ставлення до самого себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися, в себе потрібно вірити!Єдина людина з якою ти все життя проведеш разом, це ти сам. Тому полюби себе сам. А всі решта підтягнуться.

Номер слайду 14

Правило № 8. Шкідливим звичкам – НІ!Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний з шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю та інші шкідливі звички. Адже це основні чинники, які погіршують здоров’я.

Номер слайду 15

Правило № 9. Здоровим бути – ЦЕ КРУТО!!!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Подальші дії, якщо розбився ртутний термометр!Повідомити про це батьків, можна звернутися за допомогою або консультацією до чергового МНС (за відомим з дитинства телефоном 101). Не можна викидати розбитий термометр у сміттєпровід. Не можна підмітати ртуть віником: жорсткі лозини тільки пороздрібнюють отруйні кульки в ртутний пил. Не можна збирати ртуть за допомогою пилососа: продувається пилососом повітря полегшує випаровування рідкого металу. До того ж, пилосос після цього доведеться відразу ж викинути.

Номер слайду 18

Мультфільм «Мишеня Мишко і брудні лапки»Приємного перегляду!

Номер слайду 19

Цінуй своє та оточуючих здоров’я та життя, виконуй ці прості правила – завжди будеш здоровою та щасливою дитиною!!!

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
4 травня 2023
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку