Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал

Презентація спонукає учнів задуматися над своїм здоров'ям,над впливом шкідливих звичое на роботу всіх систем органів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя,принципи й складовіБіологічні основи принципів здорового способу життя. За твердженням фахівців ВООЗ, здоров'я на 50 % залежить від способу життя людини, на 20 % – від спадковості, на 20 % – від стану навколишнього середовища і на 10 % – від медичних послуг.

Номер слайду 2

Здоровий спосіб життя. ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ – це спосіб життєдіяльності людини, що відповідає її генетичним особливостям, конкретним умовам життя й спрямованийна формування, збереження і зміцнення здоров’я. Необхідно врахувати: Тип ВНДДомінуючий тип вегетативної нервової регуляції тощо). Вік і стать. Соціальну ситуацію (сімейний стан, професію, умови праці

Номер слайду 3

Принципи здорового способу життя. Соціально –економічні принципи. Сприятливі житлово-побутові умови;Достатній рівень заробітної плати;Доступність медичного обслуговування;Забезпечення гідного пенсійного забезпечення. Медико-біологічні фактори здорового способу життя передбачають: Наявність навичок особистої гігієни;Знання нормальної життєдіяльності організму;Своєчасне звернення до лікувального закладу і здатність надати долікарську допомогу і самодопомогу в екстремальних умовах;Виконання рекомендацій та призначень лікаря;Достатній рівень рухової активності. Збалансованістьхарчування -основа здорового способу життя.

Номер слайду 4

Біологічні принципи здорового способу життя1. Принцип цілісності- взаємозв’язок фізичної,психологічноїі соціальної складових здоров’я людини.

Номер слайду 5

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 6

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 7

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 8

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 9

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 10

Біологічні принципи здорового способу життя

Номер слайду 11

Складники здорового способу життя

Номер слайду 12

РУХОВА АКТИВНІСТЬ – ЗДОРОВИЙ Спосіб життя. Рухова активність Це будь-які форми руху, що потребують енергії, наприклад ходьба, фізична робота, фізичні вправи, заняття спортом тощо. Рохрізняють рухову активність- низьку, помірну та інтенсивну. Низька: Повільна ходьба, сидіння за робочим столом, робота за комп’ютером, перегляд. Помірна: Швидка ходьба, прибирання оселі, робота на городі, гра на піаніно. телепередач.Інтенсивна: Біг, заняття фізичною культурою і спортом, танці, рухливі ігри. Рух –це життя

Номер слайду 13

Раціональне харчування(Збалансоване харчування). Збалансованим з харчування- це харчування при якому в раціоні міститься оптимальне в кількісному та якісному плані співвідношення харчових та біологічно активних речовин, здатних проявити в організмі максимум своєї корисної дії. . Особливе значення надається збалансованості незамінних, есенціальних речовин, які не синтезуються в організмі або синтезуються в недостатній кількості чи з недостатньою швидкістю. . До основних есенціальних речовин відносяться 8-10 амінокислот, 3-5 поліненасичених жирних кислот, всі вітаміни, більшість мінеральних елементів. . У сучасних раціонах харчування збалансованість харчових компонентів встановлюється в зв’язку з енергетичною цінністю. Таким чином співвідношення основних харчових речовин має відповідати формулі. БІЛКИ : ЖИРИ : ВУГЛЕВОДИ = 1 : 2,3 : 5,8

Номер слайду 14

Основні положення класичної теорії збалансованого харчування. Надходження харчових речовин забезпечується внаслідок розщеплювання харчових структур і всмоктування корисних речовин— нутрієнтів, необхідних для здійснення обміну речовин (метаболізму), задоволення пластичних та енергетичних потреб організму. Утилізація їжі здійснюється самим організмом.Їжа складається з компонентів, різних за своїм фізіологічним значенням: нутрієнтів, баластних речовин, шкідливих, токсичних сполучень. Метаболізм організму визначається необхідним рівнем амінокислот, моносахаридів, жирних кислот, вітамінів та солей. Багато нутрієнтів, здатних всмоктуватися та засвоюватися (асимілюватися), звільняються внаслідок ферментативного гідролізу органічних продуктів за рахунок позаклітинного (порожнинного) і внутрішньоклітинного травлення. В цьому разі харчові речовини засвоюються в 2 етапи: порожнинне травлення  та всмоктування.Ідеальним вважається харчування, яке забезпечує надходження поживних речовин до організму, що відповідає їх вит

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
3 березня
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку