Презентація "Здоровий спосіб життя – запорука щасливого майбутнього"

Про матеріал
В презентації надані слайди та опис трьох причин, які можуть вбивати людину: тютюнопаління, наркоманія, алкоголізм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя – запорука щасливого майбутнього Підготувала класний керівник Демещенко Ірина Володимирівна

Номер слайду 2

«Здоров’я — не все, але все без здоров'я ніщо» Хто здоров'я не цінує, В того вибору нема: Або він життя змарнує, Або те його злама. Ну, а хто здоров'ям важить, До краплинки зберіга, Той вам з радістю покаже, Де черпається снага

Номер слайду 3

Все – що вбиває людину ТЮТЮНОПАЛІННЯ НАРКОМАНІЯ АЛКОГОЛІЗМ

Номер слайду 4

Чи варта крапля задоволення життя людини? Куріння спалює тебе зсередини. Бережи здоров'я, поки не пізно, кинь палити!

Номер слайду 5

Птахи (горобець, голуб) гине, якщо до його дзьобу піднести лише скляну палочку змочену нікотином Кролик гине від 1/4 каплі нікотину. Собака - от 1/2 каплі. Для людини смертельна доза нікотину становить від 50 до 100 мг, або 2-3 каплі.

Номер слайду 6

“Цигарки – єдиний дозволений для продажу продукт, використання якого спрямоване на те, щоб убити споживача” Компанії продають смерть заради одержання прибутків”. Статистика Щорічно люди викурюють 3600 млрд. цигарок; 3,5 млрд. людей світу пропускають через легені отруйний дим від 5 млрд. кілограмів тютюну; В даний час в Україні палить кожний другий хлопець і кожна четверта дівчина

Номер слайду 7

Проблема наркоманії серед підлітків

Номер слайду 8

Структура підлітків і молоді за частотою споживання ними наркотичних засобів,% 6,5 – Пробували всього один раз. 10,2 – Пробували декілька раз. 6,6 – Споживають не частіше 2-3-х разів на місяць. 2,6 – Споживають приблизно один раз на тиждень. 2,4 – Споживають приблизно 2-3 рази на тиждень. 1,5 – Споживають щодня. 70,2 – Ніколи не вживали.

Номер слайду 9

Ускладнення, викликані вживанням наркотичних речовин: - гострі отруєння наркотиками через їх передозування; - токсична енцефалопатія (порушення роботи головного мозку); - токсична гепатопатія (пошкодження печінки); - порушення обміну кальцію.

Номер слайду 10

Супутні ускладнення, викликані вживанням наркотичних речовин СНІД - смертельне захворювання. Гепатит – запалення тканин печінки. Гнійні ускладнення - виникають від того, що наркомани використовують нестерильні розчини наркотиків, шприци та голки. Сепсис - зараження крові, яке може бути результатом гнійних ускладнень.

Номер слайду 11

Одноразовий прийом 0,15 грама героїну є смертельною дозою для людини, яка вперше вживає наркотик. При цьому наркомани зі стажем щодня вживають до 2 грамів героїну і продовжують жити.

Номер слайду 12

Ознаки, за якими можна запідозрити підлітків у вживанні наркотиків: коли наростає байдужість до всього , що було цікаво; коли бачимо втечі і прогули в школі , інституті з незрозумілих причин ; коли бачимо уникнення контактів з домашніми ; коли різко знизилася успішність ; коли надходять постійні прохання дати грошей ; коли з дому пропадають цінності; коли по телефону часто лунають дзвінки невідомих людей; коли бачимо часту і різку зміну настрою і активності ; коли бачимо надмірну блідість шкіри; коли бачимо розширені або звужені в точку зіниці ; коли бачимо почервонілі повіки і очі ; коли бачимо різку втрату ваги з коливаннями апетиту ; коли з'явився хронічний кашель ; коли спостерігаємо засмучену координацію рухів; коли бачимо сліди від ін'єкцій , порізи , синці , інфільтрати і нариви у місцях ін'єкцій; коли знаходимо шприци , незрозумілі порошки ,маленькі коробочки , капсули .    

Номер слайду 13

БУДЬТЕ ЗДОРОВі!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Алкоголізм – вид наркоманії! Алкоголі́зм (пия́цтво) - найбільш поширений вид наркоманії, що характерний психофізичною залежністю від алкоголю, основою якої є наявність алкоголю в обмінних процесах людського організму, розвивається внаслідок хронічного зловживання алкогольними напоями. Алкоголізм - сукупність шкідливих звичок, пов'язаних із зловживанням алкоголю, впливів на здоров'я, життя, працю і добробут людей. Психологічно має дві стадії: звичка та хвороба

Номер слайду 16

Розрізняють три ступені гострого алкогольного сп'яніння: початковий, середній важкий.

Номер слайду 17

Алкоголізм - це одна з найбільш поширених причин деформації подружньої гармонії та перешкода актуалізації подружньої потенції. Сім'я алкоголіка перебуває в постійному стані тривоги та нестабільності. Вживання алкоголю одним з членів сім'ї спричинює дисбаланс поколінь: батьків - дітей.

Номер слайду 18

Пам’ятники алкоголікам. Не може бути!? Варшава Красноярськ

Номер слайду 19

ppt
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку