Презентація "ЗЕМЛЯ – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ"

Про матеріал

Презентація "ЗЕМЛЯ – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ"

Сьогодні світ відзначає День Землі: що потрібно знати:

- Перша акція у рамках дня Землі пройшла у 1970 році в США;

- Щороку мешканці світу об'єднуються, аби відзначити День Землі і таким чином вшанувати крихку природу планети, яка все більше страждає від людських дій;

- Сьогодні, 22 квітня 2020 року, відзначається 50-та річниця Дня Землі.

А найцікавіше Ви зможете дізнатися в даній роботі...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗЕМЛЯ – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМЗемля не належить людині: людина належить Землі. М. ГандіПрезентація до Дня ЗемліАвраменко Наталія,вчитель хімії та біології Дівичківського НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО»

Номер слайду 2

Сталий розвиток – це такий розвиток суспільства, що задовольняє потреби нинішніх поколінь і не ставить під загрозу можливості наступних поколінь задовольняти свої потреби. Г. Х. Брундтланд Стратегію сталого розвитку було проголошено на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році. Концепція сталого розвитку набула свого сформованого вигляду в 2015 році на саміті ООН зі сталого розвитку в Нью-Йорку, на якому було схвалено глобальну програму, що містить 17 цілей, яких світ має досягнути до 2030 року. У рамках цієї Концепції реалізуються й основні напрями сучасної екологічної політики України.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Екологічна політика на державному рівні формується Міністерством екології та природних ресурсів України. Основні пріоритети визначено у Проекті Закону України «Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року». Стратегічні цілі екологічної політики України.

Номер слайду 5

Або люди зроблять так, щоб на Землі було менше димів,Або дими зроблять так, щоб на Землі було менше людей. Л. Баттон Головними хімічними складниками повітря є азот, кисень та інертні гази. Кількість їх у повітрі не змінюється. У повітрі є ще й змінні складники: вуглекислий газ, метан, озон, кількість яких може змінюватись, особливо в умовах техногенного забруднення атмосфери.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Глобальна зміна клімату – одна з найгостріших проблем людства. Підвищення температури повітря, потепління Світового океану, танення льодовиків свідчать про стрімку зміну клімату, спричинену зростанням викидів парникових газів. Цей ефект викликають водяна пара, вуглекислий газ, метан та інші гази, що призводять до нагрівання земної поверхні.

Номер слайду 8

Міжнародні експерти зі зміни клімату висловлюють побоювання, що у майбутньому кліматичні зміни можуть позначитися на рослинництві. До «зони ризику» потрапляють: кава, авокадо, мигдаль, виноград, вишня

Номер слайду 9

За оцінками ВООЗ, близько 7 мільйонів людей щороку помирають внаслідок дії забрудненої атмосфери на легені й серцево-судинну систему.

Номер слайду 10

Ми пізнаємо цінність води лише коли колодязь пересихає. Б. Франклін. Найпоширенішими екологічними проблемами гідросфери є: дефіцит питної води, цвітіння води, стічні води, евтрофікація водойм(заростання, обміління, утворення боліт), забруднення через розливи нафти.

Номер слайду 11

«Острів сміття» - це найбільше скупчення сміття розташоване у північній частині Тихого океану. На цій ділянці сконцентровано надзвичайно щільні масиви пластику, рибальських сіток, канатів та інших відходів. За оцінками вчених, на цей час, маса сміття становить понад 3,5 мільйонів тонн.

Номер слайду 12

«Чверть усього живого на Землі можна знайти під нашими ногами», - такими словами починається один з розділів звіту Всесвітнього фонду природи «Жива природа-2018» під назвою «Що такого особливого в ґрунті?». У ґрунті знаходиться:¼ всієї біомаси;¾ степової рослинності;червів, комах та інших безхребетних – кілька десятків мільйонів на 1 м2;найпростіших – понад 1 мільйон в 1 г.

Номер слайду 13

Щороку людство продукує понад 2 мільярди тонн сміття. Це близько 2 тонн на рік на людину. У багатьох країнах світу давно замислилися над тим, як уникнути перетворення планети на великий смітник. Сміття можна переробляти і робити з нього або речі, або електричну енергію, або тепло.

Номер слайду 14

Зменшення біорізноманіття живої природи – най загрозливіша серед змін довкілля, що відбуваються нині. Е. Уїлсон. Наслідки антропічного впливу на біорізноманіття: Зникнення видів, вселення нових видів, поширення алергічних видів рослин, масові епідемії.

Номер слайду 15

В Україні розпочато кампанію «Зниклі сторінки. 404», в якій звертають увагу українців на ті види, популяції яких зникли протягом останнього півстоліття. Відповідно до даних Червоної книги України ці тварини вважаються зниклими: тюлень-монах, ховрах європейський, довгокрил звичайний, осетер європейський.

Номер слайду 16

Плани захистити повітря та воду й дику природу насправді є планами захисту людини. С. Юдалл«Ми – перше покоління, яке має чітке уявлення про цінність природи та наш величезний вплив на неї. І можемо стати останнім поколінням, яке здатне діяти, щоб змінити тенденції. Час відтепер і до 2020 року стане вирішальним періодом в історії», - говориться у звіті Всесвітнього фонду природи «Жива планета-2018».

Номер слайду 17

Місія Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» - розвиток екологічної демократії, поліпшення стану довкілля та якості життя в Україні. Пріоритетними напрямами діяльності організації у сфері сталого розвитку є «Стале споживання», «Стала енергетика», «Стале виробництво», «Сталі закупівлі», «Сталий розвиток населених пунктів», «Сталий спосіб життя й освіта».

Номер слайду 18

До найвідоміших природоохоронних організацій світу належать: Всесвітній фонд природи, Грінпіс (Зелений світ), Всесвітнє товариство захисту тварин.

Номер слайду 19

Найвпливовішими екологічними організаціями України є: Національний екологічний центр, «МАМА – 86», «Екологія-Право-Людина», Українська екологічна асоціація «Зелений світ», Всеукраїнська екологічна ліга.

Номер слайду 20

Щоб берегти землю, природу, треба її полюбити. Щоб полюбити, треба пізнати. Пізнавши – неможливо не полюбити. М. Пришвін. Сонце дає нам енергію любові. Повітря дає нам енергію життя. Вода дає нам енергію чистоти. Рослини дають нам енергію сили. Земля дає нам енергію добра. В. Марковська

Номер слайду 21

Антуан де Сент-Екзюпері, у свій час, вустами Маленького принца сказав: «Є таке правило: ти прокинувся, вдягнувся, привів у порядок себе, приведи у порядок свою Планету!»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ревенко Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
11693
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку