Презентація "Життя та творчість Г.К.Андерсена"

Про матеріал
Ознайомити учнів із жтттєвим і творчим шляхом Ганса Крістіана Андерсена , якому належать сотні творів та цікавими фактами; розвивати зв’язне мовлення; збагачувати словниковий запас учнів; виховувати доброзичливе ставлення до оточуючих, бажання творити добро.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя та творчість Ганса Крістіана Андерсена Костюк Л. С. Вчитель початкових класів

Номер слайду 2

1805 - 1875 Ганс Християн Андерсен неперевершений казкар всіх віків і народів.

Номер слайду 3

Мета. Ознайомити учнів із жтттєвим і творчим шляхом Ганса Крістіана Андерсена , якому належать сотні творів та цікавими фактами;розвивати зв’язне мовлення;збагачувати словниковий запас учнів;виховувати доброзичливе ставлення до оточуючих, бажання творити добро.

Номер слайду 4

Його батько, Ганс Андерсен— був бідним шевцем, мати Ганна Марі Андерсдаттер— прачкою (вона походила з бідної сім'ї, в дитинстві мусила жебракувати). Хоча батьки Ганса були постійно зайняті важкою працею, вони оточили свого сина великою любов'ю та турботою. У нього завжди були цікаві іграшки, які майстрував йому батько. Він і прищепив сину любов до книг: вечорами читав вголос Біблію, історичні романи, новели та оповідання. Та й від своєї матері Ганс почув чимало народних переказів і пісень. Будинок де народився Ганс Крістіан Андерсен. Нині там існує його музей. Дитинство Ганс Крістіан Андерсен народився в Оденсе — місті на данському острові Фюн.

Номер слайду 5

3. Малий Ганс змушений, з тих пір, заробляти собі на прожиття. У 12 років Андерсена віддали в підмайстри на суконну фабрику, а потім на тютюнову. 1. Ганс був замкнутим хлопчиком, зазвичай сидів у кутку і займався своєю улюбленою грою — ляльковим театром. 2. Безтурботне дитинство закінчилося дуже швидко , коли помер його батько. 4. Ходив до школи для бідняків — здобувати початкову освіту. Там викладали тільки Закон Божий, письмо і арифметику. Андерсен не любив учитися: уроків майже не готував, учитель часто бив його по пальцях, аж ті розпухали. 5. З великим задово- ленням він розповідав друзям вигадані історії, героєм яких був сам. Звичайно ж, цим історіям ніхто не вірив. Відтак Ганс доволі пізно навчився читати і писати — лише до 10 років. Пізніше перевели його в благодійну школу, де фізичні покарання не практикувалися. 6. Одного разу дівчинка Сара подарувала йому білу троянду. Хлопець був вражений таким проявом уваги, що ця подія врізалась на все життя у його пам’ять. І цю троянду Андерсен згадує в багатьох казках.

Номер слайду 6

У 1819 році, заробивши трохи грошей і купивши перші чоботи, Ганс Крістіан відправився у Копенгаген. Почав вивчати літературу, данську, німецьку і латинську мови, відвідував уроки у балетній школі. Юність. Ганс Крістіан був довготелесим худорлявим підлітком з видовженими й тонкими кінцівками, шиєю і таким же довгим носом і сутулий, він був свого роду життєвим аналогом Гидкого Каченяти.в 1822 році юнак відправився в Слагельсе і був зарахований до другого класу латинської гімназії, у 17 років він став другокласником, але до кінця життя так і писав з помилками. Бідував: ходив у лахмітті, підошви підв'язував мотузками. Винаймав куточок у найбіднішому районі міста. Писав п'єси, водевілі, вірші, казки.

Номер слайду 7

У 1826—1827 роках були опубліковані перші вірші Андерсена. Творчість З 1835 року він почав друкувати казки, яких за 40 років написав 170. Казки Андерсена тісно пов'язані з фольклором, в них багато гумору, фантастики поєднання з реальним життям. У 1835 році, у переддень Різдва, вийшла друком невеличка книжка Андерсена «Казки для дітей». Це стало доброю традицією — до кожного Різдва митець видавав нову книжку, і данці сприймали її як чудовий різдвяний подарунок для своїх родин.

Номер слайду 8

У 1867 році Ганс Крістіан Андерсен отримав чин статського радника і звання почесного громадянина свого рідного міста Оденсе. Він був нагороджений рицарським орденом в Данії, орденом Білого Сокола Першого класу в Німеччині, орденом Червоного орла Третього класу в Пруссії, орденом Святого Олава в Норвегії. Звання. Пам’ятник в КопенгагеніУ 1875 році за наказом короля було оголошено в день народже-ння письменника, що буде поставлений пам'ятник Андер-сену в Копенгагені в королів-ському саду.

Номер слайду 9

Цікаві факти з життя письменника - Ганс Крістіан Андерсен не любив осілий спосіб життя, віддаючи перевагу подорожі. За роки свого життя він побував у приблизно 30 країнах.- Серед усіх своїх творів, Андерсену найбільше подобалася «Русалонька».- У Ганса Крістіана Андерсена був автограф Олександра Пушкіна. - Зовсім недавно в Данії була виявлена ​​невідома досі казка Андерсена під назвою "Сальна свічка". - Все його життя було наповнене фобіями: він боявся пограбувань, собак, втрати паспорта; боявся загинути у вогні.- Ганс Крістіан Андерсен ніколи не був одружений і не мав дітей.

Номер слайду 10

З 1956 року Міжнародною радою з дитячої книги присуджується Золота медаль Ганса Християна Андерсена - вища міжнародна нагорода в сучасній літературі. 2 квітня - у день народження Ганса Крістіана Андерсена у всьому світі відзначають Всесвітній день дитячої книги.

Номер слайду 11

Казки. Андерсена, які користуються великою популярністю і сьогодні

Номер слайду 12

Чи уважний ти слухач?- Назва острова де народився Андерсен?- Ким працювала мати письменника?- Хто прищепив хлопчику любов до кних?- Яка улюблена гра була в дитинстві в Андерсена?- Хто подарував йому білу троянду?- У якому місті за наказом короля був поставлений пам’ятник Г. Андерсену?- Чий автограф був в Андерсена?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ховрат Катерина
    Дякую за презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
9734
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку