Презентація "Життя в морях і океанах"

Про матеріал
Презентація "Життя в морях і океанах", містить інформацію та наочність на дану тему. Учні зможуть глибше і краще вникнути та більше дізнатись про життя в морях та океанах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖИТТЯ В ОКЕАНАХ І МОРЯХ

Номер слайду 2

Червоний – ви прагнете до лідерства, вам не вистачає нових завоювань і перемог. Можливо, в даний момент вам не вистачає яскравих емоційних вражень. Помаранчевий – знак збудження нервової системи. Це означає, що ви дозріли для яких-небудь серйозних змін у житті. Рожевий – вам не вистачає ніжності й легкості. Ймовірно, ви трохи втомились від серйозної роботи, чітких планів, вас тягне до чогось безтурботного. Блакитний – мрієте про щось романтичне, піднесене, далеке. Ви бажаєте бути максимально відкритим, правдивим та при цьому зрозумілим. Темно-синій – вам необхідна сильна розрядка та повноцінний відпочинок. Зелений – символізує потребу в самосвердженні, потяг до знань або бажання особистісного зросту. Коричневий – не вистачає фізичного відпочинку, ви шукаєте спокою. Вам потрібний домашній затишок, тепло і комфорт. Оберіть колір, що відображає ваш настрій у дану хвилину

Номер слайду 3

Сподіваюсь, що на уроці ви будете. О – організовані, а відповіді ваші – оригінальні,К – креативні, а запитання – конретні,Е – ерудовані та енергійні,А – активні,Н – наполегливі !

Номер слайду 4

Прийом «Географічний крос»• Головною причиною виникнення течій в океані є... • Найпомітніші зміни рівня води під час припливів і відпливів спостерігаються у... • Відстань між двома сусідніми гребенями хвилі називають... • Пристрій для занурення на невеликі глибини називається... • Підводний апарат для дослідження морських глибин називається...

Номер слайду 5

Ресурси Світового океану — це сукупність біологічних, мінеральних, енергетичних ресурсів, мінеральних солей та прісної води, що містить Світовий океан.

Номер слайду 6

Органічні ресурси – риби, кити, молюски (кальмари, мідії тощо), ракоподібні (краби, креветки тощо), деякі види водоростей, що використовуються для виробництва продуктів харчування і одержання цінних речовин для різних галузей промисловості, сільського господарства, медицини. Вони належать до відновлюваних ресурсів. Загальна маса живих організмів Світового океану оцінюється приблизно 35 млрд. тонн.

Номер слайду 7

Основні групи живих організмів в океані. Планктон. Нектон. Бентос. Організми поверхневого шару води, які пасивно переносяться хвилями і течіями. Організми, які живуть у товщі води і активно переносяться або рухаються. Організми, що живуть на дні моря. Вони ведуть або природний спосіб життя, або зариваються в ґрунт, або повзають по дну чи вільно плавають біля дна.

Номер слайду 8

Планктон – мікроскопічні водорості, дрібні рачки, риб’яча ікра та личинки різних тварин, медузи, бактерії.

Номер слайду 9

Нектон – риби, кальмари, восьминоги, дельфіни, кити, тюлені, черепахи.

Номер слайду 10

Бентос – ведуть придонний спосіб життя(водорості, коралові поліпи, губки), зариваються в ґрунт (морські черви, молюски), повзають по дну (морські зірки, краби), вільно плавають біля дна (камбала, скат).

Номер слайду 11

Мінеральні ресурси в океаніМінеральні ресурси океанів представлені нафтою, газом, групою твердих корисних копалин. 

Номер слайду 12

Охорона Світового океану

Номер слайду 13

ЗАКРІПЛЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУВизначте до якої групи за умовами існування відносяться морські жителі.(Поставте знак “+” у відповідній колонці)№ п/п. Морський житель. Планктон. Нектон. Бентос1. Акула2. Дрібні рачки3. Черепаха4. Морська зірка5. Дельфін6. Корали7. Креветки8. Восьминіг9. Краб10. Медуза

Номер слайду 14

Дерево успіху. Кожен листочок має свій певний колір: зелений – все зробив правильно, жовтий – зустрілися труднощі, червоний – багато помилок. Кожен учень наряджає дерево відповідними листочками

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку