Презентація "Живі барометри"

Про матеріал
8- місяць.Тема "Погода". Життя кожного з нас певною мірою залежить від погоди. Ця презентація допоможе дітям навчатися спостерігати за погодою свого краю, перевіряти народні прикмети. Матеріал орієнтований на учнів 3 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖИВІ БАРОМЕТРИ

Номер слайду 2

Вітання. Вправа «Я Сонечко»Сонячний зайчик заглянув вам у очі. Заплющте їх. Ніжно пробіг по вашому обличчю. Погладьте його. Пригладжуйте його ніжно, легко, щоб не злякати: на лобі, на щічках, на носику, ручках, животику, ніжках. Сонячний зайчик сховався за комірець, він грається з вами. Посміхніться. Розплющте очі, посміхніться одне одному.

Номер слайду 3

Тема дня «Живі барометри». Стратегія «Знаю, Хочу знати, Дізнався»Обмін інформацієюю Пригадати все, що відомо про погоду з власного досвіду.

Номер слайду 4

Проблемне питання— Чи існують живі барометри? Барометр — прилад для вимірювання атмосферного тиску. Найчастіше барометри застосовують для передбачення погоди. Барометр був винайдений учнями Галілео Галілея, італійцями Еванджеліста Торрічеллі та Вінченцо Вівіані 1643 року.

Номер слайду 5

Як рослини та тварини передбачають погоду

Номер слайду 6

Де верба, там вода. Де багато пташок, там нема комашок. Синиця пищить — зиму віщить. Коли появляться комарі, сій жито. Групове заняття. Пояснити прислів’я. Зобразити прислів’я у вигляді малюнка.

Номер слайду 7

Стратегія «5 запитань»Завдання. Придумати сім запитань про погоду та її важливість для природи, людини, тварин тощо, які адресовані іншій команді.r

Номер слайду 8

Хвилинка – цікавинка. Робота над загадками Тамари Коломієць Сіре, біле, волохате. Стрімголов біжить до хатки.— Хто ти? — братик запитав. А воно сердито: — Гав!.. Ти пізнав цього друзяку?Ну звісно, це ж .... Неначе блискавка, з помосту. Стрибнув і злапав шилохвосту. Позаглядав туди-сюди,А потім вмився без води,Та й сів, обгорнутий хвостом,Весь двір милується ...

Номер слайду 9

Теми для Щоденника вражень. Живі барометри. Мене здивувало... Я дізнався (дізналась)...

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
30 березня 2023
Переглядів
3358
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку