Презентація "Значення хімічних задач для розвитку життєвих компетенцій"

Про матеріал

Робота містить функції, основні завдання, можливості, методи та приклади задач, які мотивують діяльність школярів до формування життєвих компетентностей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення хімічних задач для розвитку життєвих компетенцій

Номер слайду 2

Функції задач

Номер слайду 3

Основні завдання

Номер слайду 4

Можливості

Номер слайду 5

Соціальна компетентністьвибір учителем практичних завдань, які передбачають для учнів самостійний пошук їх розв’язання;можливість вибору творчих чи експериментальних завдань;самооцінка та взаємооцінка учнів;можливість виявлення ініціативи;cтимулювання учнів до самостійного прийняття тактичних та стратегічних рішень: як навчатися, чому навчатися, який шлях у житті обрати;стимулювання учнів до вибору раціонального шляху розв'язання розрахункових задач та проведення експерименту;використання життєвих ситуацій, пов'язаних з властивостями та використанням речовин.

Номер слайду 6

Розум дитини – не амфора, яку потрібно заповнити, а смолоскип, який потрібно запалити.

Номер слайду 7

Недостатньо лише отримувати знання, треба знати їм застосування. Недостатньо тільки хотіти – треба творити. Й. Гете

Номер слайду 8

ЗадачіЯка маса води потрібна щоб із 80% розчину оцтової есенції приготувати 9% розчин оцту.Є торт з кремом, термін зберігання якого 4 дні при температурі +5 ͦС. Як довго цей торт можна зберігати при температурі +25 ͦС?Ви випадково розлили 200 мл хлоридної кислоти, а під руками є кальцинована(пральна) сода. Скільки потрібно цієї соди, щоб знешкодити кислоту?Карбонатна твердість води сприяє утворенню камінців у жовчному міхурі та нирках людини. Щоб її ліквідувати, використовується кальцій гідроксид. Визначте вміст гідрогенкарбонатів Кальцію і Магнію в 20 літрах води, твердість якої 20 мг/л.

Номер слайду 9

Фізіологічний розчин, який застосовують в медицині, - це розчин кухонної солі з масовою часткою розчиненої речовини 0,9%. Розрахуйте масу солі і води, які необхідно взяти для приготування такого розчину масою 500 г. Для засолювання грибів потрібно приготувати 12% - ий сольовий розчин. Яку масу солі потрібно взяти для 2 літрів води?Вітамінний, ягідний або фруктовий компот особливо гарний узимку. Для цього його необхідно заготовити заздалегідь і зварити у 30% цукровому сиропі. Приготуйте сироп у 3 л води. Для наповнення аеростата воднем у польових умовах іноді користуються дією кальцій гідриду на воду. Яку масу кальцій гідриду необхідно взяти для наповнення аеростата обємом 600 мᵌ?

Номер слайду 10

Нафталін – біла , кристалічна речовина, дуже летка, має характерний різкий запах, вживається для боротьби з комірними кліщами, довгоносиками, для охорони вовняних виробів і хутра від молі, а також у техніці й медицині. Меблевого точильника знищують розчином нафталіну в бензині. Визначіть цого молекулярниц склад, якщо масова частка Карбону становить 93,75%, а Гідрогену – 6,25%.

Номер слайду 11

Формування ключових компетентностей учнів можна охарактеризувати уміннями:

Номер слайду 12

Хотілося б розбудити лише цікавість, заронити іскру, а вогонь сам запалає там, де йому дадуть поживу

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
24 липня 2018
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку